يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

تمامی اخبار

بعضی وقت ها اصلا آدم نمی داند چه عکس العملی درخصوص بعضی چیزها که می شنود نشان بدهد، بخندد، گریه کند، تعجب کند، شاخ دربیاورد، لازم نیست شاخ دربیاورد یا چه؟

حوزه سلامت حوزه مهمی است، آنقدر که نمی توان برای اهمیتش اندازه ای قائل شد و هرکس تا همین دو سال پیش ذره ای به این مسئله شک داشت، به لطف کرونا بدجور شیرفهم شد که حوزه سلامت شوخی بردار نیست و با جان انسان ها سروکار دارد و در واقع، اصلا اگر آدمی نباشد، دیگر فراهم کردن امکانات برای آدم ها تعریفی ندارد.

خیرین هم درست به دلیل همین اهمیت اساسی است که به حوزه هایی مثل سلامت وارد می شوند، برای اینکه به زنده نگه داشتن انسان ها و البته سالم نگه داشتن شان کمک کنند و از این راه خیر دنیا و آخرت نصیب شان شود.

در واقع، زنده و سالم نگه داشتن آدم ها آنهم در دنیای آلوده و صنعتی امروز با سبک زندگی عجیب و غریب و آسیب زننده انسان ها در تمامی جوامع بشری، کار ساده ای نیست و خیلی خرج روی دست دولت ها می گذارد و خیرین در چنین شرایطی نقطه رهایی مهمی برای دولت ها و ملت ها هستند.

اینجاست که پای خیرین به میان کشیده می شود، انسان هایی که سعی می کنند اموال شان را بدون هرگونه چشمداشتی در راه سلامتی همنوعان هزینه کنند و بارهای سنگین را از دوش دولت هایی که اکثر اوقات هشت شان گروی نه‌شان است، بردارند، حالا اگر قوانین یک کشور که با مشکلات بسیار زیاد اقتصادی روبروست، جمعیتش رو به پیری گذاشته و از همه بدتر دو سالی است که با بحرانی جهانی به نام کووید ۱۹ مواجه است، دست و پای این خیرین را ببندند، خنده دار نیست؟ در چنین شرایطی چه باید کرد، بخندیم یا گریه کنیم؟

قوانین مزاحم که البته فقط محدود به حوزه سلامت نیستند و در تمامی عرصه ها مشاهده می شوند، معضلی است که معاون مشارکت‌های مردمی مجمع خیرین سلامت کشور از آن به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی خیرین یاد می کند.

 سید محمد طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: رفع این چالش می تواند زمینه مشارکت خیرین حوزه سلامت را در تامین زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی افزایش دهد.

وی افزود: بعضا مشاهده شده که برخی قوانین دست و پاگیر و بروکراسی‌های اداری، انگیزه خیرین را برای سرمایه‌گذاری از بین برده است.

طباطبایی تاکید کرد: از مجلس و دولت انتظار می‌رود بستری فراهم کنند تا خیرین حوزه سلامت و سایر عرصه‌ها نظیر مدرسه سازی، با رغبت و انگیزه بیشتری اقدام به مشارکت خیرخواهانه کنند.

به گزارش ایسنا، مجمع خیرین سلامت کشور در دیماه سال ۸۸ به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد با هدف فراهم آمدن امکان شناسایی و ساماندهی خیرین فعال در امر سلامت کشور و برنامه ریزی برای بهره گیری صحیح از کمک ها و مشارکت های مردمی و هدایت این کمک ها به اولویت های ملی در حوزه سلامت، به ثبت رسید و فعالیت خود را برای اجرای اهداف و وظایف ۱۵ گانه اش رسما آغاز کرد.

به گفته طباطبایی خیرین عضو این مجمع در سال گذشته ۱۶۰۰ میلیارد تومان در سراسر کشور به حوزه سلامت کمک کردند و خیرین استان مرکزی هم سهم بالایی از این میزان مشارکت خیرخواهانه را در حوزه سلامت داشته اند.

وی در خصوص مشارکت خیرین در حوزه کمک‌های مومنانه نیز با اشاره به مشارکت ۴۰۰ میلیارد تومانی انجام شده توسط خیرین و مردم در سال گذشته گفت: مشارکت خیرین در حوزه پیشگیری به مراتب اهمیت بالاتری تا حوزه درمان دارد و ازآنجاکه پیشگیری مقدم بر درمان است و هزینه آن نیز به مراتب کمتر است انتظار می‌رود که خیرین در حوزه پیشگیری مشارکت حداکثری داشته باشند.

وی در پاسخ به این پرسش که اولویت مجمع خیرین سلامت کشور چیست و آیا اولویت بندی خاصی برای خدمت رسانی در سطح کشور وجود دارد، اظهار کرد: مجمع خیرین سلامت کشور در طول فعالیت خود براساس اولویت‌هایی که وزارت بهداشت در حوزه تامین زیرساخت‌های حوزه سلامت تعیین می‌کند، عمل کرده و پروژه‌های عمرانی پس از تکمیل توسط خیرین، از سوی وزارت بهداشت تجهیز می‌شوند.

معاون مشارکت‌های مردمی مجمع خیرین سلامت کشور افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با مشخص کردن اولویت‌های حوزه سلامت در هر استان و شهرستان و اعلام آن به وزارت بهداشت، مجمع خیرین سلامت را برای مشارکت در تامین نیازها براساس اولویت بندی صورت گرفته یاری می‌کنند.

وی در ادامه افزود: مشارکت جدی خیرین در حوزه پیشگیری موجب حذف تخت‌های بستری از بیمارستان ها خواهد شد، بر این اساس ورود خیرین و سرمایه‌گذاری در حوزه پیشگیری و فرهنگ سازی در جامعه بویژه در حوزه کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی ضروری است.

طباطبایی با تاکید بر اینکه مجمع خیرین سلامت به عنوان بال مردمی نظام سلامت کشور فعالیت دارد، افزود: هر جا که دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی در مراکز استان‌ها یا شهرستان‌ها فعالیت داشته باشند، شعبه مجمع خیرین سلامت راه اندازی شده است، کمااینکه هم‌اکنون بالغ بر ۳۱۰ دفتر و شعبه در سراسر کشور به عنوان زیرمجموعه‌های این مجمع در حوزه مشارکت‌های مردمی و کمک به نظام سلامت فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، قوانین مزاحم فقط به حوزه سلامت محدود نیستند، در حوزه تولید و خدمات دیگر هم بسیار از آنها شنیده ایم، گرچه مجلس از بررسی اینگونه قوانین و اقدام برای رفع آنها سخن می گوید و کارهایی هم در این زمینه کرده است، اما به نظر می رسد برای رفع این چالش اساسی گام های بلندتر و سریعتر لازم است تا ظرفیت بسیار مهمی همچون خیرین را از دست ندهیم، در غیر این صورت گرفتار چالش هایی بسیار بزرگتر از چالش قوانین مزاحم خواهیم شد و دولت با پروژه های سنگین و کمرشکنی که موظف به عملیاتی کردن آنهاست، تنها خواهد ماند یا حداقل تعدادی از همراهانش را از دست خواهد داد.

یک حساب سرانگشتی کافی است که بدانیم اگر ۱۶۰۰ میلیارد تومانی که سال گذشته فقط به حوزه سلامت کمک شد، نبود، دولت و بویژه وزارت بهداشت با چه چالش بزرگی دست به گریبان بود و حوزه سلامت، بخشی از رشدی را که به برکت این رقم ایجاد  شده شاهد نبود، حالا بگذریم از کمک هایی که خیرین در دیگر بخش ها همچون مدرسه سازی انجام می دهند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group