يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

تمامی اخبار

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: نیم رخ آسیب های اجتماعی تمامی دانش آموزان کشور تهیه شده است.

علیرضا کاظمی امروز یازدهم اسفندماه در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان ساوه که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: نهاد تعلیم و تربیت از موثرترین نهادهای کشور در حوزه تربیت نیروی انسانی و عاملی برای پیشرفت کشور در حوزه های گوناگون است.

وی حکمرانی و تربیت را از سخت ترین کارها برشمرد و افزود: صاحبنظران تربیت را سخت‌تر از حکمرانی می دانند، چرا که تابع متغیرهای گوناگون است. در حکمرانی ابزار قدرت کار را آسان می کند، اما تربیت ابزار قدرت ندارد و به مراتب سخت‌تر است.

معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: شورای آموزش و پرورش پشتوانه نظام تعلیم و تربیت است و باید بیشترین بهره برداری را برای انجام وظایف ذاتی در حوزه تعلیم و تربیت از این شورا داشته باشیم.

کاظمی در ادامه گفت: یکی از بخش های مهم در کشور که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دید آموزش و پرورش بود. در صنعت می‌توان آسیب ها را به عینه دید، اما در آموزش و پرورش نمی توان آسیب های ناشی از کرونا ویروس را به چشم دید. شبکه شاد بزرگترین شبکه اجتماعی در خاورمیانه با ضریب نفوذ بالا یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام در حوزه تعلیم و تربیت در ایام کروناست، اما با این وجود دور بودن دانش آموزان از فضای حقیقی آموزشی، آسیب بزرگ کرونا بوده است.

وی بر نقش معلمان در تربیت نیروی انسانی و تقویت فعالیت علمی‌فرهنگی و تربیتی در جامعه تاکید کرد و گفت: معلمان الگوی جامعه و راهبران حوزه تعلیم و تربیت هستند که با ایجاد موقعیت های گوناگون در فضای آموزشی برای شکل گیری هویت و جامعه پذیری دانش آموزان تلاش می کنند.

کاظمی گفت: نقش پذیری دانش آموزان و ایجاد موقعیت های تربیتی و ارائه سبدی از فعالیت های تربیتی و فرهنگی بستر رشد دانش آموزان در بخش های مختلف را فراهم کرده و زمینه ساز گذران درست اوقات فراغت آنان با تاکید بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی در خصوص آسیب های اجتماعی نیز گفت: غربالگری صورت گرفته موجب شده است که نیم‌رخی از میزان آسیب های اجتماعی دانش آموزان در نقاط مختلف کشور نظیر ساوه بدست آید و اتفاقات خوبی در حوزه تحلیلی و راهبردی صورت گرفته و در گام اول با شناخت از مخاطبان آسیب های اجتماعی، نیم رخ دقیقی در این حوزه احصا شده است.

کاظمی بیان کرد: مشکلات فضای آموزشی و نیروی انسانی در کشور بویژه ساوه رنج آور است که تلاش خواهیم کرد که این مشکلات به حداقل برسد و اعتبار مناسبی برای تقویت زیرساخت های فرهنگی و تربیتی ساوه در نظر خواهیم گرفت.

وی گفت: همچنین برای اجرای هر طرحی به منظور کاهش آسیب های اجتماعی و تجهیز مراکز تربیتی و فرهنگی  منابع مالی مورد نظر تخصیص خواهد یافت. جذب نیروی انسانی شاه بیت هر سازمانی است و معلمان افسران سپاه پیشرفت کشور هستند، بر این اساس برای جذب نیروی انسانی بومی در استان مرکزی و ساوه به طور ویژه عمل خواهیم کرد.

کاظمی اجرای برنامه های ملی را موجب تقویت آورده های فرهنگی برای هر شهرستانی دانست و افزود: بزرگترین جشنواره های ملی حتی در شرایط کرونا در کشور برگزار شد که نمونه آن جشنواره علمدار با حضور ۱۲۰ هزار دانش آموز بود که آمادگی اجرای این برنامه ها در استان مرکزی و ساوه وجود دارد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: باید برای موقعیت یابی تربیت دینی دانش آموزان تلاش کرد تا انسان های در تراز قرآن بیشتری تربیت شوند.

علیرضا کاظمی دوشنبه ۱۱ اسفندماه در آیین بزرگداشت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی که در سالن اجتماعات دانشکده سما ساوه و به صورت زنده از شبکه آفتاب و از طریق شبکه مجازی شاد برای معلمان و دانش آموزان پخش شد، اظهار کرد: امور تربیتی پرچمدار تربیت در نظام اسلامی است و در اهمیت این نهاد هیچ سخنی زیباتر از کلام رهبر معظم انقلاب نیست که جایگاه این نهاد را روشن می کند.

وی به مسئولیت سنگین امور تربیتی و  تربیت اسلامی اشاره کرد و گفت: انسانی برخوردار از حیات طیبه است که از تربیت چند بعدی در ساحت های تربیتی برخوردار شود.

کاظمی به تفاوت تعلیم و تربیت اسلامی با تعلیم و تربیت غربی پرداخت و گفت: در رابطه ای که بین ساحت تربیت هاست، تربیت دینی و اعتقادی حاکم بر همه ساحت هاست، اما در تربیت غربی صرفا آموزش و علم حاکم است و روح الهی و دینی در فرهنگ غرب حاکم نیست.

وی افزود: برای دستیابی به اهداف مورد نظر سند تحول بنیادین باید موقعیت های تربیتی برای دانش آموزان فراهم شود نه صرفا علم، دانش و حافظه اندوزی. اجرای فرآیند تربیت در حوزه دانش آموزی، بخشی از امور تربیت انسان هاست و اگر بخواهیم آموزش تبدیل به رفتار شود باید موقعیت های تربیتی برای دانش آموزان فراهم شود.

معاون وزیر گفت: در حوزه پرورشی و تربیتی پرچمدار ارزش های انقلاب هستیم و توسعه فرهنگ دینی و اعتقادی، ایثار، شهادت، حجاب و ... در صدر فعالیت هاست. تمام فعالیت های پرورشی و فرهنگی  موقعیت ساز هستند تا بتوان در سایه موقعیت سازی، فرصت نهادینه سازی و ترویج آموزه‌های دینی را در بین دانش آموزان ایجاد کرد. حضور در نماز جماعت و برگزاری فعالیت های دینی و اعتقادی یک فرصت و موقعیت برای آینده سازان کشور است تا با ارزش های اسلام و انقلاب آشنا شده و بر این مبنا تربیت شوند. باید برای موقعیت یابی تربیت دینی تلاش کرد تا انسان های در تراز قرآن بیشتری تربیت شوند.

وی گفت: برای موقعیت سازی تربیتی باید هر دانش آموز یک نقش را ایفا کرده یا هر دانش آموز به عنوان یک تشکل نقش آفرینی کند و این شعار متولیان حوزه پرورشی و تربیتی است.

کاظمی بیان کرد: در حوزه پرورشی مهمترین اولویت، توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، قرآن و عترت است و ترویج آن موجب ترویج سبک زندگی اسلامی شده و برطرف کننده مشکلات و آسیب های اجتماعی جامعه است. مهمترین عامل در ساخت جامعه پرورش انسان ها با بهره گیری از نماز است و در این راستا بسته‌های مختلفی طراحی شده است.

وی تنوع پذیری و ایجاد یک ویترین جذاب از فعالیت های مختلف متناسب با ذائقه دانش آموزان و تلاش برای کاهش آسیب های اجتماعی را از دیگر فعالیت ها برشمرد و گفت: در نظام تربیتی آموزش و پرورش حتی در شرایط کرونایی و با استفاده از بستر فضای مجازی شاد نیز فعالیت هایی اجرا می شود.

امام جمعه ساوه نیز گفت: تلاش برای تربیت دینی و تربیت انقلابی مهمترین وظیفه متولیان امور تربیتی است.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: تحول فرهنگی مهمترین وظیفه همگانی است و زیربنای آن باید در آموزش و پرورش و جوامع دانشگاهی نهادینه شود.

وی بیان کرد: علمی که مبتنی بر ایمان و تربیت دینی و الهی باشد باید در جامعه نهادینه شود تا زمینه ساز پرورش نیروی انسانی کارآمد باشد، علمی که توام با تربیت اسلامی نباشد تباه است و علمی که انسان را به زندگی خدایی هدایت کند به ما توصیه شده است.

حسین آبادی مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بطور ویژه به مقوله تربیت پرداخته شده و کمتر از واژه معلم و دانش آموز استفاده شده، بلکه بطور هدفمند از واژه مربی و متربی استفاده شده است.

وی تزکیه و تربیت را مقدم بر آموزش دانست و افزود: رسالت کار تربیتی و پرورشی ساخت انسان های والاست.

در این آیین از فعالان حوزه پرورشی در سطح مدارس استان مرکزی با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group