مسئول آموزش هیئت کوهنوردی ساوه از پیمایش کامل و با موفقیت زمستانه خط الرس اشترانکوه برای اولین بار در ایران در زمستان ۹۹ توسط کوهنوردان استان مرکزی خبر داد.
کامران عسگری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این پیمایش که حدود ۷۰ کیلومتر بود از پارکینگ دریاچه گهر(شهر درود) آغاز شد و در جاده شول آباد(شهر الیگودرز) پس از ۱۲ روز تلاش سخت به پایان رسید.
وی با اشاره به اینکه این پیمایش توسط دو کوهنورد به نام های ابوالفضل میرزایی از ساوه و اسماعیل مرادی از اراک انجام شد، افزود: موقعیت جغرافیائی رشته کوه اشترانکوه از جنوب شهر دورود، شروع شده و در امتداد جنوب شرقی از روستای خلیل آباد، در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی الیگودرز گذشته و سرانجام به جاده خاکی شول آباد منتهی میشود. عرض آن بین دو تا ۱۲ کیلومتر و مساحت آن معادل ۱۳۰۰ کیلومتر مربع است.
او با بیان اینکه بیش از ۴۰ قله روی خط الرأس دیده میشود، افزود: کوهنوردان با ۱۶ الی ۱۷ قله مهم و مرتفع آن آشنا هستند. اشترانکوه رشته کوهی است تماما صخرهای، به طوری که از پازن پیر تا انتهای خط الراس، مسیری که در آن نیاز به سنگنوردی نباشد دیده نمیشود.
به گفته عسگری خطالراس در مسیر خود گاه ارتفاع میگیرد، گاه پیچ میخورد و ارتفاع کم میکند و باز مجددا اوج میگیرد. این رشته کوه در سمت جنوبی، دیوارهای و اغلب ریزشی است و در جهت شمالی خود صخرهای با شیب زیاد و گاه همراه برف و یخ است، که راه را بر تراورس میبندد.