جمعی از کارگران شرکت پروفیل ساوه امروز سه شنبه ۲۸ مردادماه، در اعتراض به حذف عنوان مشاغل سخت و زیان آور از عناوین شغلی در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوه تجمع کردند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوه با تایید این خبر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برابر بند یک ماده ۱۳ آئین نامه، بیمه شدگانی که حداقل ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور دارا باشند (بدون شرط سنی) مشمول بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیان آور میشوند.
حسن حق پرست افزود: به منظور رسیدگی به درخواست متقاضیان و تطبیق و تشخیص مشاغل آنان با قانون و آئیننامه اجرایی، کمیته بدوی و تجدید نظر استانی به ترتیب مقرر در ماده ۸ آئین نامه اجرائی تشکیل میشود.
وی افزود: بیمه شدگان شاغل در کارهای سخت و زیان آور و کارفرمایان پس از دریافت فرم مربوطه از ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل سکونت یا اشتغال و تکمیل آن میبایست تقاضای خود را طبق فرم شماره یک و کارفرمایان کارگاه یا سایر مراجع مدعی سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل کارگاه، تقاضای خود را طبق فرم شماره دو به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یا اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان محل اشتغال خود تحویل دهند.
وی بیان کرد: کمیته بدوی بررسی مشاغل سخت و زیان آور مستقر در استان مرکزی براساس فرم شماره دو برخی از مشاغل سخت و زیان آور را از فهرست این مشاغل خارج کرده، اما کارگران شرکت پروفیل مدعی هستند که شغل آنان در زمره مشاغل سخت و زیان آور است و نسبت به این تصمیم اعتراض دارند.
حق پرست افزود: کارگران این شرکت باید براساس قانون در مهلت ۱۵ روزه نسبت به اعتراض به تصمیم کمیته بدوی بررسی مشاغل سخت و زیان آور مستقر در استان مرکزی اعتراض کنند تا در مرجع تجدیدنظر مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی افزود: کارگران این شرکت به جای اعتراض به تصمیم کمیته بدوی دست به تجمع زدند که با حضور معاون فرماندار و برخی مسئولان دیگر در بین تجمع کنندگان مقرر شد جلسه کمیسیون کارگری شهرستان در هفته آینده با حضور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و مدیر کل سازمان تامین اجتماعی و سایر اعضا تشکیل و خواسته کارگران مطرح و پیگیری شود.
به گزارش ایسنا، مشاغل سخت و زیان آور کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی جسمی و روانی در فرد ایجاد میشود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
به منظور کاهش این صدمات در قانون کار و آیین نامههای مربوطه هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور ۱.۵ سال محاسبه شده و افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیانآور اشتغال به کار داشته باشند میتوانند تقاضای بازنشستگی کنند. کار بررسی مشمولین این قانون در کمیته سخت و زیان آور صورت خواهد گرفت و هرگونه اعتراض به آراء قطعی کمیتههای بدوی و تجدید نظر استان در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار میگیرد.
در صورتی که هر یک از طرفین کارگر یا کارفرما به رای کمیته بدوی اعتراض داشته باشند باید درخواست تجدید نظر خود را در مهلت مقرر تسلیم کنند و کمیته تجدید نظر به اعتراضات واصله در این خصوص رسیدگی، اظهار نظر و تصمیم گیری و در نهایت نتیجه را به مراجع ذیربط اعلام خواهد کرد.