رییس دادگستری شهرستان ساوه گفت: برخی تصمیمات نادرست باعت اختلال در چرخه اقتصاد و تولید میشود و شتاب جهش تولید را کاهش میدهد.
هادی ملکی عصر روز گذشته، سهشنبه سوم تیرماه در جریان بازدید از دو واحد تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه که همزمان با هفته قوه قضائیه انجام شد، اظهار کرد: تولیدکنندگان در شرایط سخت اقتصادی، سنگربانان تولید و سربازان تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید هستند و همچنان کار تولید را با وجود مشقات آن، لذت بخش میدانند.
وی با تاکید بر اینکه بخش اعظمی از چالشها و موانع پیش روی تولید متاثر از اتخاذ برخی تصمیمات نادرست است، اظهار کرد: رویکرد دستگاه قضا استفاده حداکثری از ظرفیتها برای حمایت از تولید است.
رئیس دادگستری شهرستان ساوه تسهیل در امور مراجعین مرتبط به حوزه صنعت و تولید را از اقدامات حمایتی دستگاه قضا برشمرد و افزود: در خصوص احضار کارفرمایان سازوکاری فراهم شده است که در مرحله تحقیقات و رسیدگی به پروندههای قضائی صنایع، الزامی به حضور مدیرعامل نیست و مسئول واحد مربوطه به شرط عدم وجود مانعی در مورد بیمه می تواند به دستگاه قضا مراجعه کند.
وی استقرار شعبه ویژه حل اختلاف واحدهای تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی کاوه با هدف تسهیل در برطرف کردن اختلافات کارگری و حمایت قضائی از تولید را از اقدامات دستگاه قضا عنوان کرد و افزود: دستگاه قضایی شهرستان ساوه با برگزاری جلسات کمیته حمایت قضایی از تولید و سرمایهگذاری، در حد توان توانسته است مشکلات و موانع پیش روی صنایع را که در حیطه اختیارات دستگاه قضا و مدیران شهرستانی است برطرف کند.
ملکی بیان کرد: با آغاز فعالیت شعبه ویژه حل اختلاف واحدهای تولیدی و صنعتی در شهر صنعتی کاوه کلیه اختلافات بین کارگر و کارفرما و نیز پروندههای حوادث ناشی از کار بدون مراجعه طرفین دعوی به سیستم قضائی و در شعبه ویژه حل اختلاف مستقر در محیط کارگری و تولید، رسیدگی میشود.
وی جلوگیری از واردات کالای مشابه تولید داخلی، مشارکت مردم برای خرید کالای ایرانی و صادرات محوری را رمز توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور دانست و افزود: حمایت از کالای ایرانی از الزامات جهش تولید است و عاملی برای بیاثر کردن تحریمهای دشمنان خواهد بود.
در ادامه دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوه نیز گفت: وظیفه دولت فراهم کردن بستر تولید است و با حمایت واقعی دولت، مسیر تجاری سازی و صادرات محوری به خوبی ریل گذاری و با سازوکار مناسب اجرایی میشود.
مجید علیپور افزود: ملتهب شدن بازار، روند قیمت گذاری کالای تولیدی را مختل و تولیدکننده را با یک سرگردانی در بازار مصرف مواجه میکند. از این رو تثبیت بازار و جلوگیری از التهابات و نوسانات قیمت، بازار مصرف را با چالش مواجه نخواهد کرد.
وی در ادامه با تاکید بر حمایت دستگاه قضائی از تولید و صنعت اظهار کرد: در سال های اخیر به جز پرونده های با موضوع بهداشت و سلامت کالای تولیدی که موضوع بسیار مهمی است، هیچ پرونده کیفری در جرایم عمدی علیه تولیدکنندگان تشکیل نشده است و پرونده های با موضوعات دیگر با مذاکره و پیگیری مشکل مطرح شده مختومه شده است.
در ادامه رئیس انجمن مدیران صنایع و مدیرعامل شرکت نیکسان تولید کننده انواع یخچال و فریزر نیز گفت: رشد سرمایه گذاری در بخش خصوصی بویژه صنعت لوازم خانگی فضای کسب و کار را رونق بخشیده و تحریم های ظالمانه به فرصت تبدیل شده است.
سعید رضوانی، نبود کارخانههای بزرگ با تولید انبوه را از مشکلات صنعت دانست و افزود: این معضل امکان رقابت پذیری را از تولیدکنندگان سلب کرده است.
وی حمایتهای قضایی را زمینه ساز حل مشکلات تولید بویژه برطرف شدن اختلافات کارگر و کارفرما دانست و افزود: با تدبیر دستگاه قضا و تشکیل جلسات کمیته حمایت قضائی، مشکلات کارگری بزرگترین شهر صنعتی کشور در شهرستان ساوه به حداقل رسیده است.
مدیر عامل شرکت زرساب تولید کننده انواع ظروف نچسب نیز گفت: فعالیت این شرکت به دلیل برخی موانع تولید در سال ۸۴ با چالش مواجه شد، اما با تلاش مدیریت و کارکنان، این واحد تولیدی احیا و زمینه اشتغال برای ۱۲۰ نفر فراهم شده است و هم اکنون هیچگونه حقوق معوقه و بدهی ندارد.
سام ادیب به نوسانات ارزی در روزهای اخیر اشاره کرد و افزود: التهابات ارزی و جهش قیمتها، موجب شده است که نبض جهش تولید کندتر بزند.
وی خواستار اصلاح قوانین ناکارآمد و دست و پاگیری شد که سد راه صنعت و تولید است و افزود: اصلاح قوانین و حمایت واقعی حاکمیت از تولید مشکلات اقتصادی کشور را برطرف می کند.