مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: ۵۱ درصد از مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، الگوی صحیح مصرف آب را رعایت نمیکنند.
یوسف عرفانی نسب امروز دوشنبه دوم تیرماه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق (اول تا هفتم تیرماه) اظهار کرد: مصرف آب به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت مسائل بهداشتی رشد ۱۰ درصدی داشته است و از ابتدای سال جاری شاهد افزایش میزان مصرف در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بودیم.
وی خواستار درست مصرف کردن آب با توجه به محدودیت ظرفیت منابع آبی استان مرکزی شد و افزود: با ادغام شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری استان و فعالیت یکپارچه و متمرکز این شرکت کار خدمات رسانی آبفای مرکزی در ۳۴ شهر و ۸۵۳ روستا از مجموع ۱۱۱۲ روستای استان صورت میگیرد.
او به توزیع سالانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب در استان از ۷۱۴ حلقه چاه و ۱۶۸ رشته قنات و چشمه در نقاط شهری و روستایی استان اشاره کرد و افزود: مجموع مشترکین استان مرکزی به حدود ۴۷۷ هزار مشترک و مجموع آحادی ۶۳۰ هزار نفر رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۸.۵ درصد از مشترکین استان مرکزی الگوی مصرف آب را رعایت میکنند، گفت: این تعداد مشترک در مجموع ۳۰ درصد از آب تولیدی استان را مصرف میکنند. ۵۱ درصد مشترکین بیش از الگو و معادل ۷۰ درصد از ظرفیت تولیدی آب استان را مصرف میکنند. استفاده نیمی از مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان از ۷۰ درصد ظرفیت آب تولیدی فشار زیادی را در شرایط محدودیت منابع آبی بر سیستم وارد میکند.
وی گفت: ۸۴ درصد از مصرف آب در استان مرکزی مربوط به مشترکان خانگی است و بیشترین مصرف آب در این حوزه است. از مجموع منابع آبی استان ۹۰ درصد در حوزه کشاورزی صرف می شود و مابقی به مصرف شرب و صنعت میرسد.
عرفانی نسب از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی در سال گذشته برای این شرکت خبر داد که تنها ۲۸ درصد آن محقق شد و با این میزان اعتبار ۵۵ پروژه در شهرها و روستاهای استان اجرا و تکمیل شد که شاخصترین آنها ایستگاه پمپاژ محلات و دلیجان، مجتمع شمال شرق آشتیان و فاز نخست مجتمع شهید سردار سلیمانی ساوه بود.
وی همچنین از تعریف ۶۵ پروژه آبرسانی روستایی و ۱۵ طرح شهری در پویش "الف و ب" در سال جاری خبر داد که در هفته سوم آبان ماه و همزمان با سفر وزیر نیرو به استان مرکزی افتتاح میشود. همچنین چندین مخزن بزرگ آب پنج هزار مترمکعبی در ساوه، دلیجان و ... با حضور وزیر بهرهبرداری خواهد شد.
او به اجرای عملیات فاضلاب در هشت شهر استان مرکزی اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۶۹ درصد جمعیت استان مرکزی زیر پوشش خدمات شبکه فاضلاب قرار دارند. ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب استان نیز ۷۴ درصد است که امیدواریم با توسعه شبکه فاضلاب بتوانیم پاسخگوی نیاز استان باشیم. در حال حاضر مهمترین برنامه این شرکت در بخش فاضلاب استان مرکزی تکمیل عملیات اجرایی تصفیه خانه مرحله سوم شهر اراک و تصفیه خانه شازند و طرح تکمیلی تصفیه خانه خمین است که با تامین اعتبار تا پایان دولت یازدهم به بهره برداری میرسد.
عرفانی نسب به کیفیت بخشی آب مصرفی مردم استان بویژه در فصل تابستان نیز اشاره کرد و افزود: در فصل گرما حساسیت درخصوص کیفیت آب تولیدی افزایش می یابد و هم اکنون ۲۵ آزمایشگاه در سراسر استان کار گندزدایی و کیفیت بخشی به آب مصرفی مردم استان را انجام می دهند و در ۵۲۱ نقطه از استان کار کلرزنی آب را نیز انجام میدهند.
وی از آبرسانی با تانکر به شش روستای این استان به علت مشکل کیفی و افت سطح آب سفرههای زیرزمینی خبر داد و گفت: آبرسانی سیار به این روستاها به دلیل نبود منبع آبی پایدار انجام میشود.
او گفت: در حال حاضر ضریب بهره مندی جمعیت روستایی از خدمات شرکت آب و فاضلاب استان ۸۶ درصد است در حالی که میانگین کشوری ۷۵ درصد است که بیانگر وضعیت مناسب استان در حوزه پوشش خدمات آب و فاضلاب در روستاهاست.
عرفانی نسب به مطالبات شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اشاره کرد و افزود: بدهی مشترکان آب این استان به دلیل پرداخت نشدن قبوض آببها در مجموع ۳۵ میلیارد تومان است که ۱۵ میلیارد تومان آن سهم مشترکان خانگی و ۲۱ میلیارد تومان سهم مشترکان عمومی، صنعتی، اداری و ... است که مربوط به بازه زمانی دو تا پنج سال گذشته بوده است.