بر اثر وقوع سیل در حاشیه شهر بهویژه در منطقه عباسآباد شهرستان ساوه منازل تعدادی از شهروندان دچار آبگرفتگی و به چند خودرو آسیب وارد شد.
فرماندار ساوه در اینباره به ایسنا گفت: با مدیریت سیلاب جاری شده در منطقه عباسآباد ساوه از حدود ۴۰ واحد مسکونی احداث شده در مجاورت سیل رفع خطر شد.
علی میرزایی در گفتوگو با ایسنا، به جاری شدن سیل در رودخانه روستاهای کوهپایه شهرستان اشاره کرد و افزود: با بروز پدیده خشکسالی در سنوات گذشته، چندین واحد مسکونی در نقاط پایین دستی روستاهای کوهپایه شهرستان، واقع در منطقه عباسآباد احداث شده است که به دلیل جاری شدن سیلاب در این رودخانه واحدهای مسکونی ساخته شده در این مسیر، با خطر تهدید مواجه شدند.
وی اظهار کرد: بلافاصله با جاری شدن سیل در این مسیر، با آماده باش ستاد مدیریت بحران شهرستان و تلاش مجموعه شهرداری عملیات رفع خطر صورت گرفته و سیل خسارتی بر جای نگذاشت.
فرماندار ساوه همچنین از اتخاذ تدابیر لازم برای هدایت سیلاب جاری شده در نقاط بالا دستی منطقه عباس آباد به نقطه دیگر به منظور پیشگیری از بروز خطر و خسارات احتمالی خبر داد و افزود: با احداث یک بند خاکی در نقاط پایین دستی روستاهایی که در مبدا جاری شدن سیل قرار دارند، جریان سیل هدایت شد و خطری منازل مسکونی را تهدید نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه با وجود شدت بارش های پاییزه سیلاب و آبگرفتگی محسوسی نقاط مختلف شهری ساوه را تهدید نمی کند، گفت: با این وجود ستاد مدیریت بحران در آماده باش کامل به سر میبرد.
میرزایی به شناسایی و عارضه یابی نقاطی که در سیل بهاره خطرساز بودند اشاره کرد و افزود: با احصای نقاط حادثه خیز سیل در ساوه، تدابیر لازم به منظور رفع خطر و پیشگیری از وقوع هرگونه خسارت احتمالی در نقاطی همچون بندهای خاکی، مسیل ها و ... اتخاذ شده است، اما با توجه به شدت بارش ها و اشباع شدن زمین تحت تاثیر بارش باران و با توجه به قرار گرفتن برخی از منازل مسکونی احداث شده در نقاط حاشیه شهر در مسیر رودخانه ها و مسیل ها و امکان بروز خطر برای آنها، لذا تمهیدات لازم برای جلوگیری از هرگونه تهدید و آسیب همچنان در دستور کار است.
معاون استاندار و فرماندار سابق در خصوص وضعیت پل هفت دهنه ساوه به عنوان یک پل ارتباطی این شهرستان به هفت روستای بخش مرکزی، سد الغدیر و راه میانبر به شهرستان تفرش که در اثر سیلاب بهار امسال تخریب شده است گفت: به منظور بازسازی این پل تخریب شده از اعتبارات تا پایان سال مبلغی بالغ بر یک میلیارد تومان از ردیف اعتبارات ملی و ششصد میلیون تومان از محل اعتبارات شهرستانی اختصاص یافت.
وی افزود: قرار است در روزهای آینده شرکت ماشین سازی اراک به ترمیم و بازسازی این پل اقدام کند و در حال حاضر شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی در حال انعقاد قرارداد با شرکت ماشین سازی اراک برای اصلاح و بازسازی پل هفت دهنه است.
فرماندار ساوه افزود: با احداث مسیر دسترسی، تردد در این محور برقرار است و کانال احداث شده نیز جوابگوی سیلاب با حجم کمتر خواهد بود و خطری در این حوزه وجود ندارد، اما مقاومت این پل پایین است و از طرفی چون احتمال تخریب کامل پل هفت دهنه میرود، لذا پیگیریهای لازم برای اصلاح وضعیت فعلی در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، در این حادثه به کمک نیروهای امدادی و پلیس مسیر جریان آب تغییر یافت و از خسارات احتمالی بیشتر جلوگیری شد.