مشاور مدیرعامل شرکت توانیر در امور مجلس گفت: با توجه به اینکه دمای بالای هوا در ساوه، در صورتی که اداره هواشناسی از شهر صنعتی کاوه به نقطه ای گرمسیری منتقل شود و پیرو گزارش های ارسالی این داره، امکان اعمال تعرفه گرمسیری مسترکان برق برای این شهرستان وجود دارد.
به گزارش ایرنا،«علی حیدری تفرشی» روز چهارشنبه در سفر به شهرستان ساوه و در نشستی که با هدف بررسی مشکلات و کاستیهای صنعت برق در فرمانداری برگزار شد، افزود: تغییر محل اداره هواشناسی ساوه باید با تایید سازمان هواشناسی کشور انجام شود تا شرکت توانیر با استناد به گزارشهای این مرکز نسبت به محاسبه بهای برق مصرفی مشترکان با تعرفه گرمسیری اقدام کند.
وی در مورد تامین برق شهرکهای صنعتی، گفت: در این رابطه هم باید شرکتهای تولیدی همکاری کنند و در تهران نیز جلسه ای در شرکت شهرک های صنعتی کشور برای بررسی و رفع این مشکل برگزار شود.
به گفته این مسئول، شرکت توانیر آمادگی دارد که در شرایط فعلی برق تمام متقاضیان شهرستان ساوه غیر از بخش صنعت را تامین کند.
حیدری تفرشی اظهار داشت: در مورد طرح تامین برق بخش کشاورزی به خصوص چاهها، هفته قبل تفاهمنامهای با وزارت نیرو در ارتباط با ماده ۱۲ امضاء شد و از سال آینده همه خطوط اصلی چاههای آب کشاورزی تامین برق خواهند شد و خطوط فرعی نیز با تایید توانیر استان قابل انجام است.
وی در مورد تامین روشنایی معابر شهری ساوه که از سوی شهردار مطرح شد، گفت: هرجا در شهر ساوه به روشنایی نیاز بود به شرط تامین تجهیزات از سوی شهرداری، تامین برق می کنیم و در این راستا قرار است با تامین هزینهها به صورت مساوی بین طرفین این پروژه عملیاتی شود.
مشاور مدیرعامل شرکت توانیر در امور مجلس، گفت: در زمینه روشنایی معابر شهری از 2 سال پیش تخصیص منابع از بودجه وزارت نیرو حذف شده و برای این کار باید نسبت ۶۵ درصد (تامین تجهیزات) از سوی شهرداری ها و ۳۵ درصد از سوی وزارت نیرو تامین اعتبار شود.
وی در مورد حذف قبوض کاغذی مشترکان نیز گفت: سالانه حدود سه هزار میلیارد ریال با این اقدام در منابع صرفه جویی می شود که از منابع حاصل امسال ۱۰۰ هزار بسته لوازم آموزشی برای دانش آموزان مناطق کمتر برخوردار کشور اختصاص دادیم.
حیدری تفرشی همچنین به پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه «طرازناهید» ساوه اشاره کرد و گفت: با وجود اعلام آمادگی سرمایهگذاران این طرح برای تولید سه هزار و یک مگاوات برق، معتقدم امکان تولید 300 تا 500 مگاوات برق خورشیدی در این شهرستان وجود دارد.
وی اظهار داشت: احداث سه پست ۶۳ مگاوات در حوزه شهرستان ساوه مصوب شده و برای تکمیل آنها همه توان خود را به کار می گیریم اما ممکن است زمانبر باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته از محل منابع حاصل از مابهالتفاوت قیمت تمام شده به تکلیفی؛ افزون بر 105 هزار میلیارد ریال بدهی های صنعت برق کشور پرداخت شد، از نمایندگان مجلس خواست که در بودجه سال آینده این رقم را افزایش دهند.
مشاور مدیرعامل شرکت توانیر در امور مجلس اظهار داشت: در حالی که قیمت تمام شده تولید هرکیلووات برق یک هزار و 260 ریال است اما همین مقدار با نرخ 560 ریال به مشترکان ارائه می شود و این مابه التفاوت در سال حجم بزرگی از تعهدات را متوجه شرکت توانیر می کند که راهکار پرداخت آن افزایش منابع درآمدی حاصل از قیمت تمام شده نسبت به تکلیفی در بودجه سالانه توانیر است.
وی گفت: در حالیکه در کشور عراق قیمت هرکیلووات برق 10 و در ترکیه 13 سنت است و در بیشتر نقاط جهان بالای 10 سنت محاسبه می شود اما در ایران این رقم حدود یک سنت است و این نشان از ارزان بودن برق در کشور است که در شرایط کنونی فشارهایی را متوجه شرکت توانیر کرده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت نیز گفت: مصرف بی رویه برق در کشور از مشکلات جدی است و از پنج هزار مگاوات در اوایل انقلاب به ۸۰ هزار مگاوات در حال حاضر رسیده در حالیکه جمعیت کشور در این مدت 2 و نیم برابر شده است بنابراین اعمال مدیریت مصرف و بازنگری در شیوه های کنونی یک ضرورت است.
«محمدرضا منصوری» اظهار کرد: اقدام مناسبی که در ساوه انجام شد حذف انشعابهای غیرمجاز مناطق حاشیهای و نصب کنتور برای منازل این مناطق بود که کمک شایانی به مصرف هدفمند کرده است.
وی همچنین بر ضرورت جایگزینی لامپهای کم مصرف در معابر شهری با انواع پرمصرف تاکید کرد و این اقدام را عامل کاهش مصرف برق دانست.
نماینده مردم ساوه همچنین خواستار لحاظ کردن تعرفه برق گرمسیری برای این شهرستان که از نظر آب و هوایی شبیه قم است، شد و افزود: این مساله به دلیل استقرار هواشناسی در ساوه در شهر صنعتی که از مناطق سردسیری محسوب میشود تاکنون انجام نشده و باید مورد بازنگری واقع شود.
منصوری با اشاره به مشکلاتی که صنایع واقع در شهرک های صنعتی بخش نوبران در زمینه برق دارند، گفت: تامین برق مورد نیاز شهرکهای صنعتی نوبران و غرق آباد از دیگر مطالبات شهرستان است.
وی گفت: شتاب در ساخت نیروگاه خورشیدی طراز ناهید که توان تولید پنج هزار مگاوات برق و حجم زیادی از اشتغال در سال را دارد نیز ضرورت دارد و اکنون فرایند امور و مکاتبات مرتبط با این پروژه در دست انجام است.
معاون استاندار مرکزی و فرماندار ساوه نیز مصوبات این جلسه برای رفع مشکلات شهرستان در زمینه برق را تشریح کرد.
«علی میرزایی» اظهار کرد: جابجایی پایه های برق در شهر ساوه به صورت مشارکتی (50 درصد هزینه ها از سوی فرمانداری و مابقی هم توسط صنعت برق) یکی از مصوبات بود.
وی افزود: کمک به تامین روشنایی معابر شهر ساوه با مشارکت شهرداری و شرکت توانیر و با مشخص کردن اولویت ها نیز قرار است انجام شود.
فرماندار ساوه گفت: احداث شبکه برق منطقه «گزل دره» به طول 40 کیلومتر، تامین روشنایی معابر نواحی غرق آباد و نوبران و همچنین مطالعه اجرای پروژه کابلی کردن تاسیسات برق رسانی بازار ساوه از دیگر مصوبات این نشست بود.
میرزایی اظهار داشت: اقدام برای جابجایی استگاه هواشناسی ساوه که با توجه به استقرار در شهر صنعتی کاوه مشکلاتی را برای محاسبه تعرفه برق مشترکان در قالب مناطق گرمسیری ایجاد کرده، نیز از دیگر اقدامات در دست اجرا خواهد بود.
وی گفت: تخصیص منابع برای رفع فرسودگی تاسیسات توزیع برق ساوه نیز در دستور کار خواهد بود.
مشاور مدیرعامل شرکت توانیر کشور در سفر یک روزه به شهرستان های ساوه و زرندیه علاوه بر بازدید از برخی طرح های برق زرندیه، در ساوه نیز از روند احداث کمربندی های شهر و بررسی نحوه تامین روشنایی این معابر و همچنین بازار سنتی ساوه بازدید کرد.
شهرستان ساوه با 290 هزار نفر جمعیت و بهره مندی از 550 واحد تولیدی از قطب های صنعت کشور محسوب می شود.