شهردار ساوه گفت: آموزش و ارتقای فرهنگ شهرنشینی مهمترین و کارآمدترین ساز و کار جهت توسعه و ساختن شهر است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سید مهدی حسینی در آیین افتتاح اولین سرای محله ساوه، از سرای محلهها به عنوان بستری برای گسترش مشارکت شهروندان و ایجاد واسطه بین مدیریت شهری و شهروندان یاد کرد و افزود: امیدواریم با افتتاح این مرکز شاهد اتفاقات خوبی در بحث آموزش و فرهنگ سازی باشیم.
وی ادامه داد: ساوه شهری بزرگ است که شهروندان با فرهنگ و دیدگاههای متفاوت در آن زندگی میکنند لذا توجه به بخش آموزش شهروندی در این شهر بسیار ضروری است و با توجه به وسعت این شهر مطمئنا یک سرای محله نمیتواند تمام نیازهای شهر را در این حوزه پوشش دهد.
وی تصریح کرد: با حمایت و تاکید اعضای شورای اسلامی شهر در دوره پنجم به مسائل اجتماعی و فرهنگی، مکانهای دیگری در نقاط مختلف شهر برای ایجاد سرای محله اختصاص یافته و امیدواریم تا تا پایان دوره پنجم بتوانیم ۶ سرای محله در نقاط مختلف شهر را به بهرهبرداری برسانیم.
حسینی افزود: باید تمام تلاش سازمان فرهنگی شهرداری ساوه این باشد که مشارکت شهروندان را در شهر نهادینه کرده و در جهت تبدیل هرچه بیشتر شهرداری از نهادی خدمات محور به مجموعه ای مشارکت محور فعالیت کند.
وی با بیان اینکه هم اینک بسیاری از مشکلات شهروندان در شهر ناشی از عدم آموزش صحیح است، یادآور شد: اگر شهروندی تخلفی انجام میدهد به این دلیل است که از عوارض و آثار مخرب کار خود آگاهی و اطلاع ندارد لذا یکی از ماموریتهای مدیریت شهری برای حل مشکلات و چالش های مردم آموزش شهروندی است.
شهردار ساوه اظهار کرد: ما موظف به آموزش به شهروندان در حوزههای مختلف شامل فرهنگ شهرنشینی، شهرسازی، خانه سازی، خرید زمین و ... هستیم چون ما بر این باوریم که هنگامی که فرهنگ ساخته شود کار ساختن شهر آسان میشود.
وی افزود: با آموزش، فرهنگ سازی و افزایش درک شهروندان از شرایط شهر خواهیم توانست شاهد اتفاقات خوبی در جهت ساختن شهری آباد باشیم و خوشبختانه در ساوه این اتفاق رقم خورده است زیرا بعد از اجرای قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده و کاهش ۵۰ درصدی بودجه شهرداری همه گمان میکردند که شهرداری با بحران جدی مواجه خواهد شد.
حسینی افزود: اما با مشارکت مردم و درک آنان از شرایط بحرانی توانستیم با اطلاع رسانی و مشارکت مردم توانستیم از سخت ترین وضعیت شهرداری به سلامت عبور و آن را ترمیم کنیم و امیدواریم با فعالیت مطلوب سرایهای محله در نقاط مختلف شهر شاهد افزایش مشارکت مردم در حوزههای مختلف باشیم.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهر نیز در این آیین با بیان اینکه فرهنگ پیش نیاز توسعه شهر است، گفت: شهروندان رکن اصلی جامعه هستند و از این رو ارتقاء سلامت اجتماعی و توسعه فرهنگی تنها با مشارکت آنها امکان پذیر است.
احمد حاج امینی ادامه داد: یکی از راههای پیشرفت هر جامعه مشارکت مردم در امور مختلف به ویژه تصمیمگیری و تصمیمسازی است که با انجام اقداماتی مانند راه اندازی سراهای محله بخشی از این مهم در شهرها تحقق خواهد یافت.
وی افزود: امیدواریم فعالیت این سرای محله به عنوان اولین مرکز در شهرستان دارای خروجی خوبی باشد و اثرات آن را شهروندان احساس کنند.
سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه نیز گفت: توجه به تمامی بخش های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از اولویت های مهم این سازمان است و سرای محله نیز در ۱۲ گروه مختلف دارای ۶۰ نوع کلاس مختلف است که ۱۹ رشته آن ورزشی و مابقی آن رشته های مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی است.
حمید کمالی اظهار کرد: در پیشبرد برنامه های این سازمان تلاش شده تا در کنار ایجاد شادی و نشاط در بین شهر و شهروندان، بحث آموزش نیز مد نظر قرار گیرد و از سویی دیگر کاهش هزینهها و استفاده حداکثری از امکانات موجود در اولویت برنامههای سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه قرار دارد.
دکتر قاسم زاده مشاور سرای محله آفتاب نیز در این آیین به تشریح وضعیت فعالیت سراهای محله در کشور و نیاز شهرها به آموزش شهروندی در حوزه های مختلف پرداخت.