معاون فنی و اجرایی جهادکشاورزی ساوه گفت: 90 درصد محصول زیره استان مرکزی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
محمودرضا خلیلی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به برداشت محصول زیره از اراضی شهرستان ساوه اظهار کرد: این محصول به صورت دیم در منطقه غرق آباد از توابع بخش نوبران ساوه کشت می شود و افزون بر50 هکتار از اراضی شهرستان ساوه زیر کشت محصول زیره رفته است.
وی بیان کرد: به طور میانگین از هر هکتار زیر کشت محصول در این شهرستان بین 300 تا 500 کیلوگرم محصول زیره برداشت میشود.
خلیلی قابلیت تحمل خشکی، کم آبخواهی، دوره رشد کوتاه مدت و خواص درمانی و قرار گرفتن در زمره گیاهان دارویی را از مزیتهای کشت زیره بیان کرد و افزود: کشت زیره به دلیل نیاز آبی کم از نظر اقتصادی برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته و درآمدزایی و اشتغال بالایی را بهمراه خواهد داشت.
وی کشت زیره را راهکار موثری برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: زیره جزو گیاهان کم آبخواه و مقاوم به خشکی است، لذا کشت و کار و ترویج این گیاه در راستای سیاستهای دولت مبنی بر بهرهوری هر چه بیشتر از منابع آبی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: اصلاح الگوی کشت و کاهش کشت گیاهان پر آبخواه، مانند محصول زیره به جای گیاهانی با نیاز آبی بالاتر نظیر یونجه، ذرت و ... ضمن افزایش بهره وری و مدیریت منابع آبی راهکار موثری برای توسعه کشاورزی است.
خلیلی از کشاورزان خواست در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مدیریت منابع آبی اقدام به کشت این گیاه هدفمند کنند تا شاهد تولید این محصول در حجم تجاری و صادرات محور باشیم.