معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: اقتصاد روستایی و ایجاد اشتغال پایدار با تلاش شوراهای کارآمد رونق مییابد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در همایش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان ساوه با تاکید بر اینکه شوراها جایگاه بالایی در حکومت اسلامی دارند و نمونه بارز و تجلی دینی مردم سالاری به شمار میروند، اظهار کرد: کشور ما براساس مشورت و آرای عمومی اداره میشود و وجه تمایز ایران با سایر کشورها اتکا به خرد جمعی و شورایی است.
وی اظهار کرد: تجربه نشان داده هر کجا کار را به مردم واگذار کردیم نتایج خوبی در بر داشته است از این رو کار شورایی نتیجه ای اثربخش در پی دارد چرا که بر مبنای خردجمعی و نظر مشورتی با در نظر گرفتن تمامی نقاط قوت و ضعف انجام امور است.
وی به نقش مثبت شوراها در کسب موفقیتهای متعدد در مدیریت شهری و روستایی اشاره کرد که منجر به دستیابی به برنامههای متناسب با نیاز مردم شده و بستر رشد و توسعه را فراهم کرده است.
فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه شوراها مدیر روستاها هستند و در توسعه اقتصاد روستایی نقش بسزایی دارند، گفت: شوراهای روستایی با جذب سرمایهگذارها و تعریف طرحهای تولیدی در توسعه اقتصادی بستر تثبیت جمعیت روستایی را فراهم کرده و آمار مهاجرت را کاهش میدهند.
وی کمک به توسعه روستایی را زمینه ساز توسعه همه جانبه کشور دانست و افزود: روستاها مولد اشتغال هستند و ایجاد شغل برای جامعه روستایی موجب رونق این نقاط و توسعه بیشتر می شود.
بهاروند در ادامه با اشاره به تشکیل مجمع سلامت شهرستان با تاکید بر مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت اظهار کرد: ارتقای سلامت با خود مراقبتی صورت می گیرد و در کنار آن باید با تامین زیرساختهای ارتقای کیفیت تولید خودرو و ایمن کردن جاده ها به منظور کاهش تلفات ترافیکی تلاش شود.
وی بر برخورداری مردم از ظرفیت نشاط و شادی در جامعه تاکید کرد تا موجب ارتقای سلامت مردم و تقویت فضای امید در جامعه شود.
وی به رفع نقاط حادثه خیز و ایمن سازی محورهای روستایی نظیر جاده بیات در بخش نوبران و سه راهی آوه به عنوان طرح های اولویت دار در حوزه راه های ارتباطی اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، در این جلسه رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه با تبیین مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت به نقش شوراها در تحقق این الزام تاکید کرد.
عباس نیک روش، نقش مردم را در تامین سلامت 75 درصد عنوان کرد و گفت: برای تحقق این نقش نیازمند مداخلات اجتماعی در سطوح مختلف هستیم تا بتوان رویکرد دولت مبنی بر اجتماعی شدن مقوله سلامت را محقق کرد و در این میان به مشارکت شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان نمایندگان مردم و نخبگان جامعه نیازمندیم.
در ادامه قاسمی رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی ساوه با تاکید بر رونق اقتصاد، اشتغال و توسعه پایدار در روستاها گفت: با تشکیل معاونت توسعه روستایی و اعطای تسهیلات برای اشتغال به عنوان رویکرد مثبت دولت شاهد ایجاد طرحهای اشتغالزایی در روستاها هستیم.
وی با تحسین عملکرد دولت در این خصوص گفت: انتظار ما اصلاح سیستم اداری و روان شدن آن برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است تا زمینه آبادانی روستاها فراهم شود.
قاسمی تصریح کرد: حلاوت و شیرینی خدمات نظام با کوتاهی مسئولان و مانع تراشی بانکها در کام مردم تلخ شده است.
وی به احداث پایانه انار، مرکز میوه خشک کنی، احداث پمپ بنزین و مجتمع خدماتی، اجرای بنگاههای زودبازده مانند کارگاههای کوچک خدمات بتنی و ... توسط تعاونی دهیاریها و مشارکت روستاییان در سال گذشته و امسال اشاره کرد.
قاسمی خواستار اجرایی شدن طرحهای بوم گردی و گردشگری متناسب با ظرفیت و استعدادهای روستایی برای رونق صنعت گردشگری در این منطقه شد.
همچنین قربانی عضو شورای بخش نوبران، صبر و حوصله و ایجاد فضای آرامش را زمینه ساز برطرف شدن مشکلات شوراها و مردم دانست.
وی گفت: مشکلات کشاورزی اگر حل نشود بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی کشور لاینحل باقی خواهد ماند. خدمات زیرساختی خوبی در روستاها تامین شده و این طور نیست که بگوییم روستاهای ما از حیث خدمات محروم هستند اما عمده مشکلات این بخش، بیکاری است که موجب مهاجرت شده است از این رو همکاری بانکها و ادارات برای اعطای تسهیلات ضروری است.
در این مراسم از تنی چند از اعضای شوراهای اسلامی روستایی بخش مرکزی و نوبران ساوه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.