روستای چمران از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه با مختصات جغرافیایی 50 دقیقه و 40 درجه طول شرقی و 35 دقیقه و 7 درجه عرض شمالی در 15 کیلومتری شهر غرق آباد و 180کیلومتر شهر اراک قرار دارد.
دکتر مصطفی چمران یکی از چهره های شاخص انقلاب اسلامی در ســال هزار و سیصـد و یــازده هجری شمسـی متولــد شد. او فرزند حسن چمران ســاوجی بود که از روستای چمــران به تهران مهاجــرت کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، مردم روستای چمران مهربان و مهمان نوازند و به زبان ترکی صحبت میکنند. پیرو مذهب شیعه هستند و شغل اصلی آنها کشاورزی، دامپروری و باغداری است و محصولاتی همچون گندم، جو، گردو، بادام، انگور و فرآوردههای لبنی تولید میکنند.
نواختن ساز و دهل در مراسم عروسی و جشنها از جمله آئینهای این روستاست. این روستا دارای زیرساختهایی چون آب، برق، گاز ، تلفن و پست بانک است.
به گفته زهرا شکوری دهیار روستای چمران جمعیت این روستا حدودا 500 نفر است که در فصل تابستان به بالای 700 نفر می رسد.
وی گفت: نام قبلی این روستا "چمرم" بوده است، اما از آنجا که این روستا زادگاه پدری سردار شهید دکتر مصطفی چمران بوده است به احترام این شهید والامقام، این روستا "چمران" نام گرفت. خانه پدری شهید چمران در این روستا هنوز پابرجاست و در ایام تابستان سالیان گذشته، مرحوم حاج حسن پدر شهید چمران به همراه خانواده به روستا می آمدند.
دهیار روستای چمران در ادامه به جاذبههای گردشگری و تاریخی این روستا اشاره کرد و گفت: در این روستا امامزاده جلیل القدر سیدعلی(ع) مدفون است که مردم به دلیل اعتقاد بالایی که به این امامزاده دارند نذورات بسیاری را در این مکان مقدس توزیع میکنند.
وی بیان کرد: روستای چمران دارای طبیعت زیبا و بکر و باغات انگور است و آثار تاریخی چون آب انبار و قلعه کلبعلی خان خلج در این روستا وجود دارد.
شکوری گفت: قلعه خان خلج معماری شبیه به معماری خانه بروجردیها در کاشان دارد و از ویژگیهای این قلعه این است که در آن هنر چوب بکار برده شده است و به دلیل اینکه مالک شخصی دارد و توجهی هم به مرمت آن نمیشود شاهد تخریب آن هستیم و امکان ترمیم آن نیز وجود ندارد.
وی بیان کرد: منزل پدری شهید دکتر چمران از ظرفیت بالایی برای اجرای طرحهای بوم گردی برخوردار است که لازم است با حمایت مسئولان از این خانه قدیمی برای اسکان مردم و تقویت حضور گردشگران استفاده شود.