مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی گفت: این استان با کمبود نیروی آتشنشان مواجه است.
حسن قربانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به کمبود 110 نفر نیروی انسانی در سازمانهای آتش نشانی استان مرکزی، اظهار کرد: از این تعداد 100 نفر مربوط به سازمان آتش نشانی اراک و مابقی در ساوه و سایر شهرهاست.
وی با اشاره به افزایش آمار حریق در سطح استان و لزوم تامین نیروی انسانی برای کاهش فاصله حضور آتشنشانان در زمان وقوع آتش و تسریع در اطفای حریق، عنوان کرد: مطابق استاندارد جهانی به ازای هر دو هزار و 500 نفر یک آتشنشان تعریف شده است و در شهر اراک برای رسیدن به نرم استاندارد جهانی نیازمند جذب و بکارگیری 100 نفر نیروی انسانی آتشنشان هستیم.
وی با اشاره به اخذ مجوز از وزارت کشور به منظور تامین نیروی انسانی و تجهیزات لازم اطفای حریق، اظهار کرد: طی دو هفته گذشته تمامی نیازهای شهرداریهای استان در حوزههای مختلف که نیازمند اخذ مجوز از وزارت کشور برای تامین است از جمله جذب نیروی آتشنشان و تامین تجهیزات، احصاء و برای اخذ مجوز به وزارت کشور ارسال شده است.
قربانی احداث ایستگاه جدید آتش نشانی در شهر اراک را از جمله نیازهای شهرداری این شهر بیان کرد و افزود: برای تامین نیروی انسانی و تجهیز ایستگاه جدید مکاتبات لازم با وزارت کشور صورت گرفته است.
وی با تاکید بر تحت پوشش قرار دادن کلیه حوادث و حریق در سطح شهر اراک با همین توان انسانی موجود اشاره کرد: یکی از اقداماتی که در راستای تامین راننده مورد نیاز خودروهای آتشنشان در شهرداری صورت گرفت، تغییر وضعیت و جذب رانندگانی از سایر سازمانهای تابعه شهرداری اراک بود که کمبود راننده برطرف شد و هم اکنون نیازمند جذب 100 نفر نیروی آتشنشان آموزش دیده عملیاتی و برخوردار از مهارتهای لازم هستیم.
این مقام مسئول در استانداری مرکزی، تصریح کرد: جذب نیروی عملیاتی پس از صدور مجوز از طریق اعلام عمومی و فراخوان صورت خواهد گرفت و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری کمبود نیروی آتشنشان را در سطح استان برطرف کنیم.
وی در خصوص کمبود تجهیزات مورد نیاز در سازمان آتشنشانی نیز گفت: در برخی از شهرهای استان مانند جاورسیان و هندور نیز کمبود تجهیزاتی نظیر ست نجات و سایر ادوات مورد نیاز در هنگام بروز حوادث و حریق وجود دارد که با نیازسنجی صورت گرفته زمینه تامین این تجهیزات فراهم خواهد شد.
قربانی بیشترین نیاز شهرهای اراک و ساوه را که ساختمان های با ارتفاع بالا در این نقاط از استان احداث شده است را نردبانهای بلند اعلام کرد و گفت: در درخواست ارسالی به وزارت کشور برای تامین نیروی انسانی و تجهیزات، مجوز تامین نردبانهای 55 متری و 75 متری در هنگام بروز حوادث در ساختمانهای بالای 15 طبقه در شهرهای ساوه و اراک درخواست شده است.