در کارگاه آموزشی متصدیان مشاورین املاک ساوه که به همت جهاددانشگاهی شهرستان برگزار شد، بر توجه به استحکام معاملات به عنوان یکی از عوامل چرخش ثروت و رونق اقتصاد تاکید شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، این کارگاه آموزشی با عنوان "آثار قراردادهای رسمی و عادی در معاملات املاک" برگزار و در آن مباحثی شامل تفاوت سند رسمی و عادی، آثار سند رسمی، اصول حاکم بر معاملات املاک شامل اصل لزوم عقد، اصل صحت، اصل تاثیر عرف در معاملات، خسارات عدم اجرای تعهد، نحوه جبران خسارت یا الزام به انجام تعهد و اثر عقود نسبت به اشخاص ثالث تشریح و تدریس شد.
مصطفی سرخیل مدرس دانشگاه در این کارگاه آموزشی گفت: حفظ بقاء و استحکام معاملات یکی از عواملی است که به چرخش ثروت و رونق اقتصادی کمک شایانی کرده و به عنوان عامل مهم و اساسی رونق بازار محسوب می شود.
وی به بیان تفاوت بین سند عادی و سند رسمی اشاره کرد و گفت: در مقررات جاری سند رسمی سندی است که در اداره ثبت اسناد و املاک، دفاتر اسناد رسمی و یا نزد مامورین رسمی دولت در حدود صلاحیت آنها و بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشد.
وی از سند عادی به عنوان نوشته ای یاد کرد که به وسیله افراد تنظیم شده باشد و بدون آنکه مامور رسمی طبق مقررات قانونی در آن مداخله داشته باشد نوشته شود.
این مدرس دانشگاه به آثار سند رسمی اشاره کرد و گفت: لازم الاجرا بودن سند رسمی مهمترین اثر این نوع سند است و تردید و انکار نسبت به آن قابل پذیرش نیست و فقط می توان نسبت به جعلی بودن آن ادعا کرد که آن هم باید در محکمه ثابت شود در غیر این صورت هیچ تردیدی در تنظیم و صدور آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: در تعریف اصل صحت سند آمده است که هر معامله ای که تشکیل شود اصل بر صحت آن است بدین معنا که اگر در معامله ای تردید شود که در تشکیل این معامله شرایط اساسی صحت معامله رعایت شده یا نه اصل بر این است که معامله به طور صحیح واقع شده است مگر اینکه خلاف آن اثبات شود.
سرخیل با اشاره به تعدد دعاوی حقوقی وارده در مراجع قضایی در خصوص عقود و بیع، اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه مشاورین املاک و آگاهی بخشی به آنان از قوانین قانون مدنی در بخش عقود و بیع و نیز آثار قراردادها می تواند ضمن توانمندسازی متصدیان مشاورین املاک مانع از گسترش روز افزون دعاوی حقوقی در محاکم قضایی و شوراهای حل اختلاف شود.