شهردار ساوه گفت: مناطق حاشیه نشین ساوه در برابر کمترین زلزله آسیبپذیر هستند.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدمهدی حسینی در جلسه تخصصی کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر ساوه که با حضور مهندسین ساختمان و اعضای نظام مهندسی ساختمان شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: شکل گیری نقاط حاشیهنشین و انجام ساختوسازهای غیرمجازی که در گذشته صورت گرفته است خطر آسیب پذیر بودن این نقاط را بیشتر کرده است.
وی بکارگیری از مصالح کم دوام و غیراستاندارد را مهمترین عامل در آسیبپذیر بودن واحدهای مسکونی بیان کرد که در نقاط حاشیه شهر احداث شده است و گفت: به لحاظ غیرقانونی بودن احداث این واحدها هیچ نظارتی بر نحوه احداث آنها صورت نگرفته است و بعضا شبانه و فاقد اصول مهندسی ساختمانی احداث شده است.
شهردار ساوه در ادامه گفت: باید در کنار کارهای فنی و تخصصی مردم را با کار فرهنگی و آگاهسازی از خطرات جبران ناپذیر زلزله به مقاومسازی ساختمانها ترغیب و تشویق کنیم.
وی اتخاذ تدابیر لازم و سازوکار مناسب علمی و عملی در راستای مقاومسازی ابنیه ای که فاقد ایمنی و استحکام بنای لازم هستند را مورد تاکید قرار داد و افزود: نظارت مستمر در ساخت و سازها و مقاوم سازی و ایمن ساختن بناهای احداث شده عمل مهمی برای پیشگیری از وقوع حوادث و بلایای طبیعی نظیر زلزله خواهد شد.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: ساختوسازهای غیر مجاز و حاشیه نشینی در شهر ما به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد ساوه را در کشور مطرح کرده است و این شهر به دلیل جاذبه حاشیه نشینی ازحجم بالای حاشیه نشین برخوردار است.
سعید کریمی افزود: یقینا شرایط نامقاوم در ساختمانها مناطق حاشیه نشین و بافت فرسوده که حدود نیمی از شهر را تشکیل میدهند، با وقوع کمترین زلزله دچار بیشترین آسیب خواهند شد.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: با توجه به اینکه 90 درصد از پهنه سرزمین ایران با خطر نسبی و متوسط زلزله مواجه است، احتمال وقوع زلزله در شهر ساوه نیز امری انکارناپذیر است،
اکبر علیوردیلو بیان کرد: ضروری است تا با همفکری و تعامل وضعیت ساختوساز ساختمانها را به سمتی پیش ببریم تا در برابر زلزله مقاوم باشند.
وی با بیان اینکه باید با تجربه زلزلههای مختلف کشور طی سالهای گذشته و زلزله کرمانشاه در مقابله با این بلای طبیعی، واقع بین باشیم و توجه به آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را مدنظر قرار دهیم، افزود: همکاری و تعامل بین نظام مهندسی ساختمان و شهرداری میتواند از ساخت بناهایی که جان و سلامت شهروندان را در زمان زلزلههای احتمالی تهدید میکنند، جلوگیری کند.
رضا سقائی رئیس نظام مهندسی ساختمان ساوه هم در این جلسه با بیان اینکه وقوع زلزله امری اجتناب ناپذیر است، افزود: مقررات ملی ساختمان در این زمینه وظیفه همه ما را روشن کرده لذا باید همه وظایف خود را در این زمینه انجام دهیم و نگرانی که از بابت زلزله وجود دارد را با انجام اقدامات لازم به درستی مدیریت کنیم.
نظارت مستمر بر ساخت واحدهای مسکونی، برخورد قانونی با ساختوسازهای احتمالی غیرمجاز و نیز مقاومسازی بناهایی که از استحکام لازم برخوردار نیستند از مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.