امام جمعه ساوه گفت: تعهد نسبت به گسترش فضایل و تنفر از منکرات به عنوان حس درونی و تکلیف همگانی، واجب عینی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی در همایش شوراهای امربه معروف و نهی از منکر ادارات و کارخانجات شهرستان ساوه امر به معروفونهیازمنکر را واجب دینی و قانونی دانست و گفت: هر چیزی که موجب انحطاط در جامعه شود منکر شناخته میشود.
وی با اشاره به اصل سوم قانون اساسی بیان کرد: در این اصل قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی به معنای حکومت موظف است تمام امکانات کشور را برای ترویج و رشد فضایل اخلاقی و مبارزه با فساد و تباهکاریها بسیج کند.
امام جمعه ساوه به مراتب و مراحل فریضه الهی امر بهمعروفونهیازمنکر اشاره کرد و گفت: آحاد مردم نسبت به زشتی ها و بدیها تکلیف شرعی و قانونی دارند و احساس تعهد نسبت به گسترش منکر ضروری است.
وی با تاکید بر اقدام عملی در خصوص احیای این فریضه قانونی و شرعی، به بروز برخی منکرات در ادارات اشاره کرد و گفت: هر کارمند ادارهای به سهم خود موظف است که در عمل به این واجب الهی در برابر منکرات بایستد.
وی تصریح کرد: در برخی مواقع رفتارهای کارمندان ادارات زمینهساز بروز برخی منکرات در محیطهای اداری میشود از این رو باید عمل به واجب الهی را از ادارات آغاز کنیم.
حجتالاسلام حسینی، دلسرد کردن مردم نسبت به حکومت و مایوس کردن آنها نسبت به نظام اسلامی را یک منکر بزرگ دانست و گناه آن را بدتر از خیلی گناهان کبیره بیان کرد و گفت: مردم بر مسئولان حقوقی دارند و با عمل به وظایف قانونی باید نسبت به حقوق شهروندی مردم مسئولیت پذیر باشیم.
وی خدمت به مردم را بهترین عبادت بیان کرد و گفت: مردم ما با همه مشکلات پای انقلاب ایستادهاند و مردمی نجیبتر، آگاهتر و مدافعتر از مردم ایران نسبت به انقلاب و کشورشان در جهان وجود ندارد از این رو شایسته بهترین خدمات هستند.
امام جمعه ساوه با تاکید بر تکریم ارباب رجوع در ادارات و اجرای درخواست های مردمی بر پایه قانون و ضوابط اظهار کرد: سردرگم کردن مردم و قانون گریزی در انجام خواستههای مردم حقالناس بوده و ظلمی بزرگ محسوب میشود.
وی خواستار اقدام و عمل مسئولان علاوه بر فصلالخطاب بودن قانون در رسیدگی به امور مردم شد و گفت: پستهای مدیریتی ابدی نیست و روزی به پایان میرسد. همه مسئولان باید در پیشگاه خدای تعالی پاسخگو باشند و در مورد نحوه خدمترسانی به مردم مورد مواخذه قرار میگیرند.
وی همدلی و همراهی بیشتر مسئولان برای برطرف کردن مشکلات مردم را مورد تاکید قرار داد و افزود: آنچه موجب رضایت خدای تعالی است بازکردن گره از مشکلات مردم است که از اجر برخوردار است.
به گزارش ایسنا، فرمانده سپاه ناحیه ساوه نیز به انتظارات رابطین و ضابطین امربه معروف و نهی از منکر در ادارات و دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: انجام این فریضه از ارکان اساسی حکومت اسلامی است و هدف اصلی همه ائمه معصومین (ع) است.
سرهنگ پاسدار علی رسولی افزود: این واجب الهی تضمین کننده حیات طیبه نظام جمهوری اسلامی است و در انجام این واجب هیچ تفاوتی بین اقشار جامعه اسلامی نیست.
وی حفظ نظام اسلامی را از اهم واجبات برشمرد و افزود: این نظام به برکت 230 هزار شهید محفوظ مانده است و برای بدست آمدن این مسئولیتها خون بسیاری از رزمندگان اسلام بر زمین ریخته شده است تا امروز مدیران ما بر صندلی مدیریت تکیه بزنند.
وی برزگترین معروف را حفظ نظام اسلامی برشمرد و اظهار کرد: پایههای هندسی تشکیل دهنده این نظام اقامه نماز، پرداخت زکات و امربه معروف و نهی از منکر است و وقتی کسی در نظام اسلامی مدیر شد باید نسبت به اجرای فرایض دینی و پایههای هندسی نظام پایبند باشد و در محیط کاری و سازمانی خود مکلف به توسعه حسنات و جلوگیری از منکرات شود تا نصرت الهی شامل حال شود.
فرمانده سپاه ساوه اعتماد به وعدههای الهی، حضور در صحنه، صبر و بردباری و توکل به خدا توام با شور و حرارت دینی و انقلابیگری با اتکا به تفکر بسیجی را در بین مدیران ادارات مورد تاکید قرار داد.
وی به فعالیتهای امر به معروف و نهی از منکر در بین دستگاهها و ادارات شهرستان در سه حوزه اشاره کرد و گفت: یاوران معروف در ادارات، خانواده آموزش و پرورش و طلایهداران معروف که شامل عموم مردم می شود از جمله فعالیتهاست و تشکیل شورای امر به معروف نیز در ادارات صورت گرفته است و رئیس هر اداره در راس این شورا قرار دارد.
سرهنگ رسولی بهره گیری از روش های ایجابی را جایگزین روش های قهری در احیای این فریضه الهی را مورد تاکید قرار داد و گفت: گاها اعمال روشهای قهری و سلبی نتیجه عکس می دهد و باید از طریق فرهنگی به دنبال متقاعد کردن فرد برای جلوگیری از ارتکاب منکر باشیم.
وی جلب عاطفی، برخورد محبت آمیز، آگاهی بخشی نسبت به منکر، بهره مندی از ظرفیت افرادی که تاثیرکلام دارند، اصلاح حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محیط کاری برای افرادی که در دایره منکر قرار می گیرند، باید در اولویت قرار گیرد.