معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: تولید پسته در این شهرستان طی سال جاری افزایش محسوسی نداشت و میزان برداشت امسال معادل مدت مشابه سال قبل بود.
محمودرضا خلیلی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: از مجموع دو هزار و 600 هکتار باغات پسته این شهرستان بالغ بر دو هزار هکتار بارور بوده و میزان برداشت پسته نیز هزار کیلو در هر هکتار است و با میزان برداشت سال قبل برابری میکند.
وی در ادامه با اشاره به بارندگیهای بهاره امسال گفت: شدت بارندگیهای بهاره امسال به حدی بود که مانع از پربارتر شدن درختان پسته این شهرستان شد تا در میزان افزایش پسته تولیدی نسبت به سال قبل موثر باشد.
خلیلی با تاکید بر اینکه پربارتر شدن درختان پسته از نظر فنی در حوزه باغداری و کشاورزی مطلوب نیست، گفت: از آنجاکه طبیعت درختان پسته به گونهای است که در یک سال پربارتر از سال دیگر هستند و اصطلاحا از آن به سال های آور و نیاور تعبیر میشود، لذا هر چقدر میزان باردهی در سال آور بیشتر باشد طبیعتا در سال نیاور میزان باردهی به مراتب کمتر خواهد شد، از این رو متعادل بودن باردهی درختان پسته در سال آور موجب همپوشانی میزان محصول تولیدی در سال نیاور شده و باغ کم بار نخواهد شد، که این شرایط به لحاظ فنی و اقتصادی برای باغدار مناسب تر است.
وی با اشاره به اینکه برداشت پسته در این شهرستان روزهای انتهایی را سپری میکند، گفت: ارقام در حال برداشت پسته در این شهرستان شامل احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی است که پس از برداشت به کارگاه فرآوری و ضبط پسته منتقل و با انجام عملیات پوستگیری، شستشو و جداسازی، خشککردن و بستهبندی به بازار مصرف شهر ساوه و شهرهای همجوار ارسال میشود.
خلیلی به ارگانیک بودن پسته تولیدی ساوه اشاره کرد و افزود: تولید پسته ساوه بدون استفاده از سموم شیمیایی موجب عرضه محصولی با کیفیت شده و زمینه عرضه محصول را در بازارهای اروپایی به لحاظ ارگانیک بودن دوچندان میکند.
وی با اشاره به اینکه پسته تولیدی ساوه از لحاظ کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری می کند، گفت: شرایط آب و هوایی شهرستان ساوه مستعد پسته کاری است و در صورت تامین آب مورد نیاز، زمینه توسعه کشت پسته در این منطقه وجود دارد. گرچه به دلیل سرمازدگی سال قبل درختان انار این شهرستان، برخی از باغداران اقدام به جایگزینی درختان پسته در باغات انار کرده و به کشت پسته روی آوردند که از درختان با نیاز آبی کم محسوب می شود و نسبت به سرما مقاومتر بوده و از ارزش افزوده و درآمد بالایی نسبت به انار برخوردار است.