معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: توسعه شهر و اداره مجموعه مدیریت شهری صرفا با تخصیص بودجه و تزریق اعتبارات میسر نبوده و محقق نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه به منظور برگزاری آئین تودیع و معارفه شهردار این شهر گفت: لازمه توسعه شهری انجام کار کارشناسی با تعریف پروژههای اولویتدار و تقویت بعد نظارتی در نحوه اجرا با کمترین هزینه و کیفیسازی است و نباید به صرف نداشتن بودجه کاری صورت نگیرد بلکه باید با کمترین هزینه بیشترین بهرهبرداری را داشت.
وی بیان کرد: سکونت مناسب و ایجاد جاذبه لازم در مدیریت شهری توجه به جسم و روح شهر است و در این صورت است که با ایجاد جاذبههای ورزشی و عمرانی و نیز توسعه فضای سبز شهری، هویت، تاریخ، تمدن و فرهنگ شهر حفظ شده و تقویت سرمایهگذاری را به همراه داشته و زمینه رشد و آبادانی تسریع خواهد یافت.
فرماندار ساوه با اشاره به اقداماتی که در حوزه صنعتی، فرهنگی، کشاورزی و اقتصادی شهرستان صورت گرفته است افزود: امروز شاهد رشد شهرستان در این حوزهها هستیم اما در مجموعه مدیریت شهری به موازات شاخصهایی که در سایر حوزهها بوجود آمده ضعیفتر کار شده است و باید این نقیصه را پوشش دهیم.
وی با اشاره به دریافت اعتباری بالغ بر 500 میلیارد تومان از سوی شهرداری ساوه طی پنج سال اخیر از محل منابع مالی ناشی از دریافت مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: طی این سالها این درآمد به خوبی مدیریت نشده است در حالیکه باید با سرمایهگذاری و انبوهسازی یک درآمد پایدار برای شهر ایجاد میشد.
بهاروند با تاکید بر قانونمداری در مدیریت شهری و کارشناسی شدن طرحهای اجرایی گفت: در هفته دولت امسال در هر روستای شهرستان حداقل یک یا دو پروژه به بهره برداری رسید اما به دلیل غفلت صورت گرفته پروژه قابل افتتاحی در حوزه شهری نداشتیم در حالیکه اگر در مدت این پنج سال درآمد پایداری برای شهر ایجاد میشد از محل درآمد حاصله پروژههای متعددی تعریف و به مرحله اجرا در میآمد.
وی با اشاره با درآمد بالای شهرستان ساوه در بین شهرهای مختلف استان مرکزی گفت: اگر این ظرفیت ها براساس قانون و با اتحاد و همدلی بین بخشی هزینه شود قطعا اتفاقات خوبی در حوزه توسعه شهری بوقوع میپیوست.
وی از مالیات بر ارزش افزوده به عنوان منبعی برای توسعه عمرانی و شهری یاد کرد و گفت: باید همه دست به دست هم دهیم و با استفاده از تجربیات و توانمندی شهردار جدید زمینه پیشرفت این شهر را فراهم کنیم.
بهاروند خواستار پرداخت مطالبات شهرداری از سوی ادارات شهرستان شد و گفت: به دلیل محدود شدن منابع مالی شهرداری ساوه متاثر از اجرای قانون جدید ارزش مالیات بر ارزش افزوده لازم است تا با پرداخت بدهی ادارات به شهرداری به این مجموعه کمک کرد.
وی تصریح کرد: در اجرای قانون برنامه ششم توسعه در حوزه مالیات بر ارزش افزوده شایسته بود این قانون با شیب ملایمی اجرا میشد به گونه ای که حداقل 30 درصد عوارض دریافتی به صورت ثابت به حساب شهرداری واریز می شد و مابقی منطبق با شاخص های تعریف شده صورت میگرفت.
فرماندار ساوه در ادامه با اشاره به مشکلات نیروی انسانی جذب شده در شهرداری گفت: سازمان همیاریها به عنوان حیات خلوت شهرداریها باید از حیث استحکام ساختار سازمانی به این نهاد کمک کند نه اینکه عدهای بخواهند با ارتباطات جذب شهرداری شوند و هم اکنون با چالش جدی مواجه باشیم.
وی خواستار ساماندهی ساختار انسانی شهرداری، جلوگیری از اخراج کارکنان با مدیریت در هزینهها، خروج مشاغل مزاحم از داخل شهر، تکمیل کنارگذر و ممانعت از ورود کامیون به سطح شهر، بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی در سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال جدید، ساماندهی بازار شهر به عنوان هویت تاریخی و فرهنگی، ساماندهی نقاط حاشیه نشین، توانمندسازی بافت های قدیمی و از بین بردن اماکن ناامن و سروسامان دادن به بافت های فرسوده برای جلوگیری از بروز خطرات احتمالی توسط شهردار جدید ساوه شد.