مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با تاکید بر اثرگذاری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه گفت: بدنبال ارائه راهکاری باشیم که جامعه را گران اداره نکنیم.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، غلامرضا فتح آبادی در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه افزود: ساختار جامعه کنونی دچار تغییرات اجتماعی زیادی شده است که مدیریت این تغییرات نیازمند برنامه ریزی دقیق و ارائه راهکار عملی است.
وی گفت: مدیریت صحیح در حوزه فرهنگی و اجتماعی باید به گونهای باشد که با کمترین هزینه برای مقابله با آسیبها اجتماعی تلاش کرد و از تمامی ظرفیتهای مادی و معنوی و مشارکتهای دستگاههای اجرایی برای اداره جامعه بهره برد تا جامعه پرهزینه گران اداره نشود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در ادامه به برگزاری هفتههای فرهنگی در استان مرکزی در فاز دوم اشاره کرد و گفت: سه سال قبل سند راهبردی توسعه فرهنگی استان برای اولین بار در کشور در استان مرکزی تدوین شد و متعاقب آن برگزاری هفتههای فرهنگی در شهرهای مختلف استان در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان کرد: هفته فرهنگی با نگاه تمرکززدایی در کل استان و برونسپاری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی از مرکز استان و مراکز شهرستان ها با رویکرد نگاه متوازن و عادلانه به تمامی نقاط استان برگزار میشود و راهبرد هفتههای فرهنگی استفاده از تمامی ظرفیتهای استان برای توسعه فرهنگی است.
وی بهرهمندی از توانمندی نقاط مختلف شهری و روستایی استان، تقویت نشاط اجتماعی و استفاده از ظرفیتهای محلی و بومی گردی را از اصلی ترین اهداف برگزاری هفتههای فرهنگی در استان برشمرد و گفت: در فاز اول برگزاری هفتههای فرهنگی در 11 شهر استان به جز ساوه بالغ بر 20 هزار برنامه به مرحله اجرا درآمد که منجر به استقبال 97 درصدی ساکنین شهرهای مختلف استان از این برنامهها شد.
فتح آبادی استقبال قابل توجه مردم استان مرکزی از فاز اول برنامههای هفته فرهنگی را منجر به برگزاری فاز دوم آن عنوان کرد و گفت: احیای فاز دوم با اشتیاق قابل توجه مردم مواجه شده است و پس از برگزاری این هفته در شهرستان تفرش شاهد برگزاری آن با اتمام ماه صفر در شهرستان ساوه خواهیم بود.
وی با اشاره به رویکرد مهم هفتههای فرهنگی در فاز دوم گفت: یک جریان بزرگ فرهنگی و اجتماعی در فاز دوم شکل گرفته و یک سری راهبردهای زیربنایی در حوزه فرهنگی صورت خواهد گرفت که متاثر از اجرای برنامههای ابتکاری و خلاقیت خواهد بود و باید از ظرفیت تمامی دستگاهها بهره برد.
این مقام مسئول در استانداری مرکزی در ادامه با انتقاد از رویکرد فرهنگی برخی از ادارات و دستگاه های اجرایی استان که ماموریتهای فرهنگی به آنان محول شده است، گفت: یکی از مجموعه هایی که در استان مرکزی کمتر به موضوعات فرهنگی و اجتماعی توجه میکند مجموعه مدیریت شهری است.
وی با اشاره به اینکه از مجموع 34 بندی که در قانون برنامه توسعه برای مدیریت شهری پیش بینی شده است، 9 بند آن مربوط به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری است، گفت: متاسفانه با وجود اینکه در 9 بند قانون برنامه توسعه به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی تاکید شده است اما اقدام جدی در این حوزه صورت نگرفته است و تنها مجموعه مدیریت شهری ساوه است که سرآمد استان در این حوزه است.
وی به رونمایی از چارچوب فعالیت های مدیریت شهری در حوزه فرهنگی و اجتماعی برای تحقق ماموریتهای شورای اسلامی شهر و شهرداری در این حوزه پرداخت و گفت: با رونمایی از این ساختار شاهد ورود جدی مدیریت شهری در این حوزه خواهیم بود.
فتحآبادی در ادامه به بهرهمندی از ظرفیت دانشگاههای استان در حوزه فرهنگی و اجتماعی پرداخت و گفت: ساوه یک شهر دانشگاهی است و مدیریت شهرستان باید روحیه مطالبه گری را از جامعه دانشگاهی برای تحقق ماموریتهای محوله تقویت کند.
وی تاکید بر اخلاق اجتماعی را رویکرد اصلی برگزاری هفتههای فرهنگی در فاز دوم دانست و افزود: در فاز دوم به دنبال تقویت نقاط قوت فاز اول و برطرف کردن نقاط ضعف با تاکید بر اثرگذاری فعالیتهای فرهنگی در سطح استان هستیم تا نشاط اجتماعی به جامعه تزریق شود.
وی با تاکید بر فراگیر بودن برنامههای هفتههای فرهنگی در استان اظهار کرد: به تصویر کشیدن توانمندهای شهرستان با برپائی نمایشگاههای موثر و نگاه به نقاط مختلف شهری و روستایی با تاکید بر بالفعل کردن ظرفیت ها موجب خواهد شد که برنامه هفتههای فرهنگی فراگیر و موثر باشد.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در ادامه به برخی نقاط قوت و آسیبهای شهرستان ساوه اشاره کرد و با ارائه تحلیلی جامع و کارشناسی شده براساس نظرسنجی دستگاههای متوسط نظرسنجی در استان گفت: شهرستان ساوه 20 درصد جمعیت استان را در بردارد اما سطح دینداری و تدین مردم این شهرستان از متوسط استانی بالاتر است.
وی بیان کرد: با وجود اینکه شهرستان ساوه در بروز برخی از آسیبهای اجتماعی از میانگین استانی و حتی کشوری بالاتر است که نیازمند برنامه ریزی دقیق مسئولان برای کاهش این آمار است اما باید گفت که در برخی از شاخصهای اجتماعی نظیر موضوعات تحکیم خانواده، رضایت اعضای خانواده، مسایل بهداشتی و درمانی، امنیتی و قضایی از وضعیت مطلوبتری نسبت به سایر شهرهای استان برخوردار است.
وی به کاهش 6 درصد آمار وقوع طلاق در این شهرستان اشاره کرد و گفت: کاهش طلاق در این شهرستان به دنبال ایجاد موجی است که سراسر کشور را فراگرفته است و آمار وقوع طلاق در سطح کشور روند کاهشی به خود گرفته است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه به لحاظ جاذبههای صنعتی و کشاورزی از شاخصه مهاجرپذیری برخوردار است و از 31 استان کشور در این شهرستان مهاجر وجود دارد.
محمد بهاروند افزود: تنوع قومیتی و مهاجرپذیری به دلیل آداب و رسوم و سنن مختلف زمینه بروز ناهنجاری ها را افزایش می دهد اما مردم این شهرستان به لحاظ دینداری و پایبندی به مسایل اعتقادی و ارزش های اسلامی همواره سرآمد استان بوده اند.
وی ادامه داد: آمارها حاکی از رشد مثبت مولفههای اعتقادی و ارزشی مردم این شهرستان نسبت به میانگین استانی است و نشان میدهد که برخی از شاخصها نظیر مهاجرپذیری که منجر به تشدید آسیبهای اجتماعی میشود در این شهرستان مدیریت شده است.
وی در ادامه به تعریف و اجرای برخی از طرحهای عمرانی و نیز حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: اجرای طرحهای حوزه بهداشت و درمان در این شهرستان موجب ارتقای رضایتمندی مردم این شهرستان شده است.
بهاروند با اشاره به برقراری امنیت مطلوب در این شهرستان گفت: برقراری امنیت در این شهرستان و کاهش 15 درصدی آمار سرقت و نیز عدم وقوع جرایم سازمان یافته نشان از توانمندی و تلاش مجموعه های انتظامی و امنیتی شهرستان است و در هفتهای که به عنوان هفته نیروی انتظامی نام گرفته است جا دارد از زحمات پلیس این شهرستان در برقراری امنیت تشکر و قدردانی کرد.