مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: برونسپاری و تمرکززدایی سیاست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در برگزاری جشنواره هاست.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محسن شریفی در آئین اختتامیه بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان مرکزی در سالن سلمان ساوجی ساوه افزود: رسالت اداره کل ارشاد استان مرکزی در برگزاری جشنوارهها تامین زیر ساختها و فراهم کردن مقدمات برگزاری جشنوارههاست و شکل و نحوه اجرا توسط مجموعه های فعال در عرصه هنر و فرهنگ مشخص میشود.
وی بیان کرد: برونسپاری و تمرکز زدایی بدین معناست که اجرای جشنوارهها به انجمنها و موسسات فرهنگی هنری و نهادهای غیر دولتی که تجربه و کارنامه خوبی در عرصه برگزاری جشنوارهها دارند واگذار شود و در جشنواره بیست و نهم این اتفاق به خوبی افتاد و نتایج قابل قبولی هم داشت.
شریفی بیان کرد: تلاش خواهیم کرد تا با تمرکز زدایی از مرکز استان جشنوارههای گوناگونی که در مرکز استان برگزار میشود را به شهرستانها ببریم و مردم استان از برکات این اقدامات فرهنگی و هنری بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: هر یک از شهرستان های استان دارای ظرفیت های خاصی در برگزاری جشنوارههای گوناگون دارند و قطع به یقین از این ظرفیت ها به شکل شایسته ای استفاده خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه از پیشینه مطلوب فرهنگی برخوردار است و ضرورت برگزاری چنین جشنوارههایی با توجه با سابقه فرهنگی و مزیتهای هنری که این شهرستان دارد دوچندان است.
سیدمهدی حسینی از نمایش تئاتر به عنوان ابزاری برای انتقال مفاهیم فرهنگی و هنری یاد کرد و افزود: این ابزار فرهنگی و هنری میتواند در جهت احیای ارزشهای اسلامی بکار گرفته شود که این رویه در تئاتر استان مرکزی به خوبی مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: جشنواره ها زمینه خوبی برای عرضه تئاتر و فرصت مطلوبی برای حضور جوانان و هنرمندان در این عرصه برای کسب تجربه و آموزش است تا بتوانند مسائل روز جوامع و شهرها را با استفاده از ابزار هنر به نمایش بگذارند.
به گزارش ایسنا، رئیس انجمن نمایش استان مرکزی و دبیر برگزاری جشنواره نیز از فعال شدن و پویاتر شدن تئاتر به عنوان اصلیترین اهداف برگزاری جشنواره بیست و نهم یاد کرد.
خداداد خدام افزود: ادبیات نمایشی زمانی پیشرفت خواهد کرد که با برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی کمبودها بررسی و جبران شود.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از برگزاری جشنواره بیست و نهم گفت: 27 گروه نمایشی در این جشنواره حضور داشتند که پس از اجرای عمومی در شهرهای خود به عنوان یک اتفاق مبارکی که در استان بوقوع پیوست نهایتا 9 نمایش به مسابقه راه یافت.
خدام با اشاره به برگزاری جشنواره از 21 الی 24 شهریورماه در ساوه اظهار کرد: امیدواریم در جشنواره سیام شاهد یک سال اجرای عمومی نمایش ها در شهرهای مختلف استان بوده و نهایتا منجر به برگزاری یک جشنواره در سطح عالی شود.
در ادامه محمدرضا خاکی عضو هیئت داوران و مدرس دانشگاه اظهار کرد: تئاتر هنری است بیش از سایر هنرها تاثیرگذار و آینه ای از افکار و آرزوهای جامعه است.
محمدرضا خاکی در ادامه به نقاط ضعف جشنواره تئاتر در استان مرکزی اشاره کرد و خواستار تقویت امکانات و زیرساختهای این هنر نمایشی نظیر سالن، نور، دکور و ... شد.
وی با توصیه به همه افرادی که دغدغه فرهنگ و هنر دارند، افزود: هنر بدون آموزش و بدون حمایت مادی و معنوی رشد نخواهد کرد. استعدادهای خوبی در استان مرکزی در حوزه هنر نمایشی نهفته است که نیازمند آموزش و سرمایهگذاری است و کسانی که به فکر بالندگی هنر و فرهنگ هستند بدانند که سرمایه گذاری در این عرصه بیهوده نیست.
خاکی با تاکید بر اینکه تئاتر بیش از همه چیز نیازمند صبر و استقامت است تا بارور شود، افزود: فرهنگ مثل کشاورزی است باید نهالی که کاشته می شود با صبر کشاورز و مراقبت بارور شده و رشد کند و به درخت تنومندی تبدیل شود. در استان مرکزی نیز نهال تئاتر به درستی کاشته شده است و با صبر و حمایت و مراقبت به یک درخت تنومند تبدیل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان مرکزی با معرفی برترینها در سالن سلمان ساوجی ساوه به کار خود پایان داد و گروه داوران بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان مرکزی متشکل از (محمدرضا خاکی- مسعود فروتن و وحید لک) در مدت برگزاری جشنواره پس از ارزیابی 9 اثر نمایشی از شهرهای ساوه، دلیجان و اراک دو اثر نمایشی با عنوان نمایش "شاه لیرک" به کارگردانی "افق ایرجی" و نمایش "بدن مقدس" به کارگردانی "مهدی محمدی" به ستاد برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر معرفی کرد و از برگزیدگان در عرصه های مختلف تجلیل کرد.