امام جمعه ساوه گفت: واقعه غدیر خم مصداق نفی اسلام سکولار است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی در پنجاه و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه با تاکید بر اینکه اسلام بدون ولایت اسلام واقعی نیست، افزود: اسلام بدون ولایت اسلام سکولار و اسلام ناقص و غیر مرضی پروردگار عالمیان است.
وی تصریح کرد: آنگونه که قرآن کریم واقعه غدیر را مطرح کرده است تشکیل حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه و تبیین کننده نفی سکولار است.
وی بیان کرد: اسلامی که دشمنان را مایوس میکند اسلام با ولایت است و قرآن کریم به عنوان چراغ و نقشه راه این موضوع را به خوبی تبیین کرده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه در ادامه از اهل بیت(ع) به عنوان هادیان انسان یاد کرد و با تبریک ولادت با سعادت امام هادی (ع) گفت: زیارت جامعه کبیره به عنوان یادگار ارزشمند امام دهم طریقه ولایتمداری را به خوبی ترسیم کرده است و یک دوره کامل امام شناسی را به رهروان خاندان عصمت و طهارت (ع) می آموزد.
وی بیان کرد: شناخت انسان از اهل بیت (ع) ناقص بوده و کامل نیست و با معرفی خاندان عصمت و طهارت از زبان امامان معصوم (ع) می توانیم آنها را به خوبی بشناسیم و الگوی واقعی خود در زندگی قرار دهیم.
وی در ادامه با تاکید بر بزرگداشت عید سعید غدیرخم به عنوان عید الله اکبر و بزرگترین عید مسلمانان تصریح کرد: تبیین واقعه غدیر و بازسازی آن واقعه به عنوان اقدام ارزشمند و تاثیرگذاری که چند سالی است در کشور صورت میگیرد میتواند نسل جوان را با ابعاد مختلف این واقعه تاریخی بیشتر آشنا کند.
وی در ادامه با اشاره به یکی از دستورات جلسه شورای فرهنگ عمومی با عنوان بررسی آسیبهای عزاداری ایام محرم حسینی گفت: مداحان و سخنرانان به عنوان الگوهای دینی جامعه لازم است با افزایش سواد دینی و اعتقادی و استفاده از منابع دینی مستدل برنامه های عزاداری را از انحرافات دور نگه دارند.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: با فرهنگسازیهای صورت گرفته در سالهای اخیر و انجام تذکرات لازم وضعیت عزاداری در هیئات مذهبی و حسینهها بهتر شده است اما رضایت بخش نیست.
محمد بهاروند افزود: اداره تبلیغات اسلامی باید ارزیابی مناسبی از نحوه فعالیت هیئات مذهبی داشته باشند و با رصد دقیق مانع از ترویج انحرافات و خرافات شده و زمینه ساز عزاداری واقعی و به دور از حواشی باشد.
وی در ادامه خواستار جلوگیری از گستردگی و پراکندگی هیئات مذهبی شد و از سازمان تبیلغات اسلامی خواست سازوکار مناسب برای ضابطه مند کردن صدور مجوز برای تاسیس هیئتهای جدید در نظر بگیرد و افزود: آنچه در مکتب حسینی موجب زنده ماندن واقعه عاشوراست پرشور بودن مراسم عزاداری و بزرگداشت این ایام به معنی واقعی است.
فرماندار ساوه بیان کرد: بعضا مشاهده شده است که برخی هیئت هایی در نقاط مختلف شهر حداکثر با 10 نفر یا حتی کمتر مراسم عزاداری برگزار می کنند گرچه مورد قبول خدای تعالی است اما بهتر است با تجمیع هیئات و تقویت اقتدار و وحدت بین عزاداران زمینه ساز برگزاری پرشور مراسم حسینی باشیم.
وی همچنین خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از بروز اتفاقاتی که عزاداری واقعی را زیر سوال میبرد شد و بر رصد دقیق اینگونه مراسم توسط متولیان امر جهت جلوگیری از ترویج خرافات و انحرافات تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی ساوه نیز به طرح دستور جلسه پرداخت و پس از ارائه گزارش اداره ورزش و جوانان در خصوص اجرای برنامههای کوهنوردی به بررسی آسیبهای عزاداری اشاره کرد و گفت: استفاده از موزیک در مراسم عزاداری، انجام حرکات نامناسب، استفاده از زنجیرهای نامتعارف، بیتوجهی به نماز اول وقت، عدم استفاده از روحانیون برای سخنرانی در هیئات مذهبی، استفاده و استناد به منابع غیر معتبر توسط مداحان، بیان داستانهای ساختگی و کذب، طولانی شدن مراسم و صدای بلند سیستمهای صوتی که موجب آزار و اذیت همسایگان می شود بخشی از آسیبهای عزاداری در این شهرستان است.
حسین محمودی فر، افزود: ارائه گزارشات ذلت بار از واقعه عاشورا، اختلاف هیئتهای عزاداری با هیئات امنای مساجد، ذبح قربانی در معابر عمومی، استفاده از واژههای نامناسب بر روی خودروها، سوء استفاده سیاسی از مجالس و عدم فضاسازی مطلوب در این ایام از دیگر آسیبهاست.
در ادامه رضا یزدی سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه خواستار نظارت و ساماندهی بر عملکرد ایستگاه های صلواتی و پرهیز از توزیع چای صلواتی با ظروف پلاستیکی شد و از ادارات شهرستان خواست با توجه به محدودیت های مالی مدیریت شهری در فضاسازی مناسب ایام محرم و صفر و با سیاه پوش کردن سردرب ادارات خود شهرداری را در این مسیر یاری کنند.
وی همچنین بر پاکسازی مسیر تردد دستههای عزاداری و نظافت معابر تاکید کرد و افزود: جلسات هماهنگی برای آمادگی شهرداری در ایام محرم و صفر و تقارن آن با هفته دفاع مقدس برگزار شده است.
به گزارش ایسنا، معرفی کتب معتبر دینی و آموزش مداحان از طریق کارشناسان مربوطه برای جلوگیری از آسیبهای عزاداری در این حوزه بنا به پیشنهاد رئیس دانشگاه آزاد ساوه، شناسنامهدار کردن تمامی مداحان، ساماندهی ایستگاه های صلواتی و موکب ها، برگزاری دوره های طرح تحکیم خانواده برای دبیرستانها و انجمن اولیا و مربیان با دعوت از سخنرانان شناسنامهدار و با صدور مجوز برای سخنرانی، استفاده از ظرفیت اولیا و مربیان در برگزاری طرح تحکیم خانواده، برگزاری همایشهای دانش آموزی و کرسیهای هماندیشی و جلسات پرسش و پاسخ در مدارس و دانشگاهها برای روشنگری و برطرفکردن ابهامات، نظارت بیشتر سازمان تبلیغات بر نحوه فعالیت هیئات مذهبی و حسینیهها از مواردی بود که در این جلسه طرح و برای اجرایی شدن آنان تصمیمگیری شد.