رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: رشد بین 35 تا 40 درصدی تولیدات کشاورزی کشور در دولت یازدهم در سایه توسعه مکانیزاسیون صورت گرفته است.
کامبیز عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: تا قبل از فعالیت دولت یازدهم تنها 15 درصد برداشتهای کشاورزی به صورت مکانیزه صورت میگرفت، اما با اعمال سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی شاهد رشد نزدیک به 40 درصدی در این حوزه هستیم.
وی با اشاره به سرمایهگذاری 5300 میلیارد تومانی دولت یازدهم برای توسعه مکانیزاسیون در کشور اظهار کرد: این سرمایهگذاری عظیم توانسته است بیش از 130 هزار هکتار به میزان اراضی کشاورزی با کشت مکانیزه اضافه کند و ادامه این روند در دولت دوازدهم نوید آن را خواهد داد که بیش از 95 درصد کشت کشاورزی کشور به شیوه مکانیزه صورت گیرد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشت مکانیزه به معنای کاهش مصرف بذر، افزایش تولید و کاهش هزینههای تولیدات کشاورزی است و مقاومت بذر در برابر ناملایمات محیطی را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: افزایش حدود 40 درصدی تولیدات کشاورزی از جمله گندم در سایه ماشینی شدن با ایجاد خط اعتباری مکانیزاسیون صورت گرفته که هم منجر به توسعه کشاورزی شده و هم موجب تامین معیشت کشاورزان است. توسعه کشت مکانیزه از سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاوزری است و موجب افزایش درآمد کشاورزان میشود.
عباسی به نقش کشت مکانیزه در کاهش آسیبهای سرمازدگی و تگرک در کشور اشاره و بر لزوم توجه به زنجیره کامل عملیات در فرآیند توسعه مکانیزه کشاورزی در حوزه های مختلف اعم از خاکورزی، کاشت، داشت و برداشت تاکید کرد و افزود: توسعه مکانیزاسیون منجر به حفظ منابع پایه آب و خاک با تاکید بر کاهش تقاضای آب و مدیریت منابع آبی و تولید پایدار خواهد شد.