پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان مرکزی گفت: استان مرکزی به عنوان قطب صنعتی کشور رتبه اول تنوع تولیدی را در بین واحدهای تولیدی و صنعتی سراسر کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدرضا حاجی‌پور در نشست شورای گفت‌وگو که با حضور جمعی از مدیران صنعتی ساوه برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته با وجود محدودیت‌هایی که در حوزه صنعت و تولید وجود داشت شاهد رشد 13 درصدی در حوزه صنعتی با صدور 220 عدد پروانه و رشد 104 درصدی از لحاظ سرمایه‌گذاری بوده‌ایم.

وی از رشد 46 درصدی اشتغال در استان مرکزی در سال 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در این مدت سه هزار نفر اشتغال ایجاد شده است و هزار و 116 واحد صنعتی و کشاورزی از تسهیلات بهره‌مند شدند.

وی از پائین بودن نرخ بیکاری در استان مرکزی نسبت به میانگین کشوری خبر داد و افزود: شهرستان ساوه در سال گذشته بالاترین میزان اشتغالزایی استان را به خود اختصاص داده است و پس از ساوه شهرستان اراک در رتبه دوم قرار دارد.

این مقام مسئول در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در ادامه از اشتغال جدید 900 نفر در سال 95 در استان خبر داد و گفت: این میزان اشتغال نشان از رشد 25 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد و توانسته است با جذب نیروی کار و سرمایه‌گذاری جدید ظرفیت تولید 24 محصول منتخب را در استان فراهم کند.

وی بیان کرد: در حوزه تحقیق، توسعه و R&D در سال 94 تعداد چهار پروانه تحقیق و توسعه صادر شد و این میزان پروانه صادر شده از مجموع 65 واحدی بود که 30 واحد آن تعطیل بود و با احتساب این میزان پروانه صادر شده رتبه 28 کشور را کسب کردیم.

حاجی پور بیان کرد: در سال 95 با یک رشد جهشی 44 پروانه صادر شد و رتبه استان مرکزی از رتبه 28 در سال 94 به رتبه سوم کشور در سال 95 ارتقا یافت و در سه ماهه اول سالجاری توانستیم رتبه اول کشور را کسب کنیم. در حوزه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز 20 واحد در سال 95 ثبت شد که رتبه دهم کشور به استان مرکزی اختصاص یافت.

وی در ادامه این اقدامات که منجر به رشد شاخص‌های صنعتی و تولیدی در استان شده است را مرهون همدلی و همکاری مجموعه دستگاه‌های اجرایی با سازمان صنعت، معدن و تجارت دانست و افزود: برگزاری 105 جلسه ستاد تسهیلات رونق و رفع موانع تولید در استان مرکزی با 1600 مصوبه که بیش از 70 درصد مصوبات آن مربوط به دستگاه‌های اجرایی و خدماتی بوده است، ثمره رشد نمودار صنعتی استان است.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی با تکیه بر مردم و حضور بخش خصوصی در تولید محقق خواهد شد، افزود: باید به بخش خصوصی کمک کرد تا شاهد رونق صنعت و تولید شویم.

حاجی پور گفت: در توسعه صادرات سعی بر ایجاد زمینه برای حضور موثر واحدهای تولیدی خارج از کشور بوده است. از این رو در سال گذشته در توسعه صادرات رقمی بالغ بر 780 میلیون دلار برای استان مرکزی ثبت شده است و 299 میلیون دلار برای واردات تجهیزات مواد اولیه هزینه شده است.

وی گفت: در سال گذشته 300 میلیون دلار معافیت حقوقی برای رونق تولید و 220 میلیون دلار کمک دولت برای معافیت ضروری واردات تجهیزات مواد اولیه و 60 میلیون دلار تجهیزات یوزانس منظور شده است.

این مقام مسئول در پایان از فراهم شدن تمامی شرایط لازم به منظور رونق تولید در استان و حمایت از سرمایه‌گذاران خبر داد و گفت: یکی از اقدامات موثری که در این راستا صورت گرفته است مصوبه کمیته حمایت قضائی از سرمایه‌گذاران بوده است به طوری که هیچ مرجع قضائی حق توقیف ماشین آلات تولیدی فعال به ازای بدهی را ندارد. البته در خصوص ماشین آلات و ابزار غیرفعال تصمیم با مرجع قضائی است، اما نباید به دلیل بدهی شرکت و یا مواردی از این قبیل از فعالیت تولیدی شرکت‌ها ممانعت بعمل آورد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group