معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه گفت: لازم است که در بودجه سالیانه شهرداریها بازنگری صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدمهدی حسینی در جلسه ستاد درآمد و تجهیز منابع شهرستان ساوه با اشاره به موضوع تجمیع عوارض اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه تغییراتی در مواد قانونی نحوه تسهیم عوارض مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در ماده 123 برنامه پنجم آمده است که عوارض ارزش افزوده موضوع تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده در هر شهرستان به نسبت جمعیت بین شهرداری ها و دهیاریهای همان شهرستان توزیع میشود ولی در برنامه ششم نحوه توزیع تغییر کرده است.
حسینی بیان کرد: این موضوع موجب شده که درآمد شهرداریهای شهرستان از یک محل حدود یک چهارم و دهیاریها حدود یک سوم باشد که مقدار قابل توجهی است.
وی تصریح کرد: با این وجود لازم است که فعلا هزینههای ضروری پرداخت شود و ضمن بازنگری در بودجه سالیانه، شهرداری ها به دنبال درآمدی جایگزین باشند. فروش تراکم همراه با رینگبندی نواحی شهری و توافقات با مالکین میتواند به عنوان ابزارهای درآمدی مورد توجه قرار گیرد.
به گزازش ایسنا، مدیر امور مالیاتی شهرستان ساوه نیز گفت: نحوه توزیع عوارض ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم تغییر یافته است به طوری که در بند ب ماده 6 آمده است عوارض وصولی بند الف ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده با رعایت ترتیبات قانونی و پس از کسر وجوه مقرر در قانون مذکور و واریز به حساب تمرکز وجوه آن استان نزد خزانهدار کل کشور از طریق حساب رابطی بنا به درخواست سازمان امور مالیاتی کشور توسط خزانهداری کل کشور افتتاح می شود.
مرتضی رضایی افزود: این مبلغ به حساب هفتاد درصد شهرها و سی درصد روستاها و مناطق عشایری و براساس شاخص جمعیت به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز میشود.
وی گفت: همان طور که ماده قانونی صراحت دارد توزیع استانی صورت خواهد گرفت و این موضوع در کارگروههای تخصصی امور مالیاتی کشور مورد بررسی قرار گرفته است و سراسر کشور به این نحو اقدام میکنند.
رضایی بیان کرد: مالیات وصولی طی فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است ولی با توجه به قانون برنامه ششم توسعه نحوه توزیع متفاوت شده به طوری که شهرداریهای شهرستان با کاهش 75 درصدی و دهیاریها با کاهش 67 درصدی مواجه شدند.
وی ادامه داد: به طور نمونه شهرداری ساوه در سه ماه فروردین، اردیبهشت و خردادماه سال 95 مبلغ 205 میلیارد ریال و در مدت مشابه سال جاری حدود 45 میلیارد ریال دریافت کرده است.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مصوب شد با عنایت به اینکه جمعیت شهرستان ساوه مطابق سرشماری سال 1395 نسبت به سال 1390 به میزان 9.5 درصد افزایش یافته و نسبت جمعیت شهرستان به استان از 18 درصد در سال 90 به حدود 20 درصد در سال 95 افزایش یافته است لذا طی مکاتبه ای با استانداری درخواست شود که نتایج سرشماری سال 95 مورد عمل قرار گیرد و میزان درآمد استان جهت اطلاع فرمانداریها به طور ماهیانه اعلام شود.
همچنین با توجه به کاهش چشمگیر 75 درصدی منابع درآمدی شهرداریها از محل مالیات بر ارزش افزوده مقرر شد شهرداریها ضمن رعایت صرفهجویی در هزینهها نسبت به شناسایی منابع درآمدی جدید و پایدار اعم از فروش تراکم همراه با رینگبندی نواحی شهری، تملکات و توافقات با مالکین و ... مطالعه و اقدام کنند.