رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه گفت: تسهیلات سرمایهگذاری گردشگری و صنایع دستی در ساوه کافی نیست.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، رضا ایاز در گردهمایی جمعی از فعالان صنعت گردشگری و هنرمندان صنایع دستی ساوه که با حضور مدیر کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، افزود: اعطای تسهیلات در حوزه گردشگری با نرخ ارزان موجب تقویت زیرساختهای گردشگری در شهر تاریخی ساوه خواهد شد که با فراهم شدن این زیرساختها مدت اقامت گردشگران و مسافران افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه خواستار اعطای تسهیلات ویژه به هنرمندان صنایع دستی نیز شد و گفت: اعطای تسهیلات با نرخ پائین به هنرمندان صنایع دستی نیز موجب ایجاد اشتغال و تقویت تولید خواهد شد و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را محقق خواهد کرد.
وی به بیمه هنرمندان صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: امیدواریم قول مساعدی که در راستای حل مشکل بیمه هنرمندان داده شده است به زودی تحقق یافته و هنرمندان صنایع دستی از خدمات بیمهای لازم بدون هیچ مشکلی و در قالب سیاستهای حمایتی کمک دولتی برخوردار شوند.
این مقام مسئول در ادامه به ظرفیتهای صنایع دستی شهرستان ساوه اشاره کرد و گفت: در شهرستان ساوه 170 هنرمند صنایع دستی در 110 رشته مختلف فعالیت دارند و هنر و توانمندیهای خود را در 12 غرفه صنایع دستی در بازارچه صنایع دستی در معرض دید علاقمندان قرار دادهاند.
وی با اشاره به برگزاری سه جشنواره و نمایشگاه صنایع دستی در سال گذشته اظهار کرد: جشنواره اقوام ایرانی با حضور 18 استان کشور برای اولین بار در ساوه برگزار شد که حدود 120 هزار نفر از آن بازدید کردند.
وی افزود: امسال نیز جشنواره اقوام ایرانی و صنایع دستی با حضور 20 استان در بام ساوه یا دریاچه برگزار میشود و در بخش نوبران و مرکزی ساوه نیز دو جشنواره روستایی برپا خواهد شد.
ایاز به توانمندیهای ساوه در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون هفت دفتر مسافرتی در حوزه گردشگری در ساوه فعالیت دارد که مسافرت مردم این شهرستان به تمام نقاط دنیا را تسهیل کرده است.
وی بیان کرد: در ساوه دو هتل و یک مهمانپذیر ممتاز و چندین واحد استیجاری نیز فعالیت دارند و خدمات لازم را به مسافران ارائه میدهد.
این مقام مسئول در ادامه به ظرفیتهای این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: در شهرستان ساوه 112 اثر تاریخی به ثبت رسیده است و 310 اثر نیز تحت حفاظت میراث فرهنگی است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه میراث فرهنگی، اظهار کرد: در سال گذشته با پیگیریهای مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی بنای تاریخی مسجد جامع ساوه مرمت شد و علاوه بر آن کار مرمت امامزاده فضلبنسلمان، بنای تاریخی قیزقلعه، کاروانسرای تاریخی آوه و بنای چارسوق نیز انجام شد.
وی از جذب اعتبارات ملی با پیگیریهای مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی به میزان 700 میلیون تومان در سال گذشته برای مرمت مسجد جامع ساوه خبر داد و گفت: علاوه بر هزینه اعتبارات ملی برای مرمت مسجد جامع چندین کار عمرانی نیز در این بنای تاریخی اجرا شد.
ایاز در پایان اظهار کرد: گردهمایی فعالان عرصه گردشگری و صنایع دستی شهرستان هر سه ماه یک بار با حضور مدیر کل در شهرستان برگزار و موانع موجود بر سر راه فعالیت در این عرصه مطرح و هماندیشی میشود که ثمرات بسیاری داشته است.
به گزارش ایسنا، در ادامه محمد اقبال از فعالان صنعت گردشگری شهرستان ساوه با تاکید بر اینکه صنعت گردشگری در این شهرستان با رکود مواجه است، گفت: رکود موجود موجب بروز خسارت و ضرر و زیان به فعالان واحدهای تابعه این صنعت شده است.
وی با تاکید بر اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فعالان صنعت گردشگری به منظور حمایت از آنان اظهار کرد: مسئولان باید مطالبات فعالان این حوزه را بررسی و توجه خاص بدان داشته باشند.
اقبال با تاکید بر اینکه رکود در هر حوزهای تبعات خاصی بر جای خواهد داشت، افزود: یکی از سیاستهای حمایتی برای اینکه صنعت گردشگری از افول نجات پیدا کند حمایتهای مالیاتی است و باید برای آن چارهای اندیشید.
وی در ادامه به یکی از مشکلات شهر در حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: نباید به بهانه احداث پارکینگ یا شهرسازی خانههای قدیمی در این شهر که نشان از بافت کهن و تاریخی ساوه دارد را تخریب کرده و به جای پارکینگ یا خیابان جدیدی احداث کرد.
به گزارش ایسنا، گردهمایی جمعی از فعالان گردشگری و صنایع دستی ساوه به ابتکار اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در مجموعه پذیرایی ستارگان این شهر برگزار شد.
در این مراسم با اهدای هدایایی از برخی از فعالان صنعت گردشگری و هنرمندان صنایع دستی تجلیل شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تسهیل صدور مجوزها ظرفیتهای سرمایهگذاری را تقویت خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدمحمد حسینی در گردهمایی جمعی از فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی ساوه اظهار کرد: تسهیل صدور مجوزها موجب تسریع در ایجاد اشتغال شده و موجب بهبود و رونق تولید خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان مرکزی در حوزه گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: تسهیل صدور مجوزها و کاهش پروسه و تشریفات اداری درخواستها از یک سو و اعطای تسهیلات ارزان قیمت از سوی دیگر عاملی برای تقویت تولید داخلی در حوزه صنایع دستی و گردشگری خواهد شد.
وی تصریح کرد: در دنیا بستههای حمایتی گوناگونی برای رونق تولید در نظر گرفته میشود و در دولت یازدهم نیز با توجه به محدودیت منابع اقدامات خوبی در قالب بستههای حمایتی در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه شرایط کنونی کشور وظایف خطیری را برای مدیران و نهادهای مسئول ترسیم کرده است، افزود: مهمترین و اساسی ترین موضوع که در قالب یک دستور تاکیدی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته ایجاد اشتغال و رونق تولید ملی است.
وی در ادامه با بیان اینکه سیاستهای اشتباه در گذشته منجر به هدر رفتن منابع ملی کشور شد، گفت: دولت وارث مشکلاتی است که در گذشته به این کشور تحمیل شد و کسانی که در نظام اسلامی مسئولیت دارند باید همت مضاعفی برای حل این مشکلات داشته و اقدامی موثر صورت دهند.
حسینی افزود: در دوران جنگ تحمیلی ستاد فرماندهی مدیریت جنگ بود که تهاجم نظامی را مدیریت میکرد و در آن دوران مسئله اصلی کشور جبهه و جنگ بود چرا که باید از همه ظرفیتها برای مقابله با تهاجم استفاده میکردیم و کشور را از یک هجوم همه جانبه نجات میدادیم و دشمن را منکوب میکردیم.
وی بیان کرد: امروز هم در حالی که کشور ما در حال جنگ اقتصادی با ابرقدرتهاست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکیل شده و این مهم نشانگر درگیر شدن ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی است. در این جنگ نیز باید از همه ظرفیتها برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال بهره برد.
به گفته حسینی هم اکنون بسیاری از جوانان کشور ما بیکار و در معرض یا گرفتار برخی ناهنجاریها هستند، باید این مشکل راهبری شود و با اقدام عملی همه دستگاهها برطرف شود.
وی تصریح کرد: باید در چنین شرایط سختی تلاش کرد تا شرایط مطلوب به کشور بازگردد و در حوزه صنفی نیز با حفظ انسجام و ید واحده بودن و با بهرهمندی از توان افراد کاردان موانع موجود برطرف شود.