معاون وزیر نیرو تاکید کرد: تامین آب و آبرسانی به شهرستانها از اولویتهای اول وزارت نیروست و تمام منابع خود را به سمت اجرای این پروزهها سوق خواهیم داد، خصوصا پروزه آبرسانی به ساوه، که از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، دکتر محسن بختیار در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه، با اشاره به افتتاح پروژه پست برق شهرک صنعتی ساوه و آغاز عملیات اجرایی انتقال آب به ساوه که صبح امروز انجام شد، بیان کرد: این پست برق به دلیل پایداری در تامین برق مورد نیاز بخش صنعت به ویژه شهرک صنعتی ساوه بوده و احداث آن بسیار حائز اهمیت است و میتواند زمینه رشد صنعت منطقه را فراهم کند.
معاون وزیر نیرو عنوان کرد: استان مرکزی در بخش پایداری شبکه یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور را داراست چراکه در چهارراه شبکه برق کشور قرار گرفته است. با توجه به پروژههای متعددی که در سالهای گذشته به بهرهبرداری رسیده است این پایداری به خوبی حفظ شده و بر این اساس امیدواریم زمینه توسعه صنعت در استان مرکزی فراهم شود.
بختیار عنوان کرد: 33 درصد برق مصرفی در کشور به بخش صنعت اختصاص دارد و این میزان در استان مرکزی 65 درصد است که گویای فعالیت صنعتی گسترده در این استان است. در شهرستان ساوه نیز 69 درصد برق مصرفی در بخش صنعت مصرف میشود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در برنامه ششم توجه ویژهای به صنعت شده است و این توجه به دلیل اهمیت بخش صنعت است. رشد و توسعه اقتصادی کشور با رشد و توسعه صنعت محقق میشود.
بختیار بیان کرد: پروژهای که امروز در شهرک صنعتی کاوه با حدود 15 میلیارد تومان سرمایهگذاری افتتاح شد، پروژهای است که میتواند زمینه توسعه صنعت را در ساوه فراهم کند.
وی در خصوص پروزه آبرسانی به شهرستان ساوه از سد کوچری، عنوان کرد: این پروژه بسیار حائز اهمیت است. تامین آب منطقه مرکزی کشور به سختی امکانپذیر است. در این پروژه آبهایی که از سرشاخههای دز سرچشمه میگیرد جمعآوری و در ادامه با اجرای تونلها و کانالهای متعدد از طریق سد کوچری در گلپایگان، شهرها و روستاهای متعددی از جمله محلات، دلیجان، خمین، قم و ساوه بهرهمند میشوند.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: اجرای این پروژه حدود 300 میلیارد تومان منابع نیاز دارد. تصفیهخانه این پروژه در دودهک مستقر است و برای انتقال آب از این منطقه به ساوه باید 130 کیلومتر مسیر انتقال لولهگذاری شود.
وی تاکید کرد: امسال بیش از 40 میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شده است و تلاش میکنیم این منابع را برای این پروژه اختصاص دهیم و بخش عمدهای از پروژه را در سال جاری عملیاتی کنیم.
بختیار عنوان کر: بخشی از لوله مورد نیاز پروژه از طریق فاینانس داخلی تامین شده است، تلاش میکنیم پروژه را در اسرع وقت به نتیجه برسانیم که مردم شهرستان ساوه از این آب استفاده کنند.
معاون وزیر نیرو با تاکید براین نکته که در بخش آب و برق در شرایط حساسی قرار داریم، گفت: همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، شرایط بحرانی آب در منطقه را شاهد هستیم و باید صرفهجویی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
بختیار متذکر شد: امسال تحت تاثیر شرایط آب و هوایی شرایط ویژهای در بخش برق داشتیم و رکوردهای زیادی را در این بخش شاهد بودیم. ثبت مصرف بالای 55 هزار مگاوات برق در تابستان سال جاری نشانگر ضرورت صرفهجویی در مصرف برق است.
معاون وزیر نیرو گفت: در دولت یازدهم اقدامات خوبی در زمینه برق صورت گرفته و بیش از 200 میلیارد تومان در بخش برق در استان مرکزی سرمایهگذاری شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، دکتر محسن بختیار در آیین افتتاح پست 63.20 کیلوولت شهر صنعتی کاوه ساوه افتتاح این پروژه را بسیار مهم و ارزشمند برای ساوه و شهر صنعتی آن دانست و اظهار کرد: صنعت از اهمیت ویژه و بالایی در برنامههای پنج ساله بخصوص برنامه ششم برخوردار است.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه یاد شده متکی به صنعت است و خوشبختانه استان مرکزی و شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعتی کشور نقش بارز و بزرگی در تامین رشد اقتصادی پایدار کشور دارند، افزود: نقش برق در ایجاد رشد اقتصادی بسیار مهم است و این پروژه زمینه تامین برق پایدار ساوه و خصوصا شهر صنعتی را فراهم می کند.
بختیار پروژه پست 4 شهرک صنعتی کاوه را چهارمین پست 63 کیلوولت این شهرک عنوان کرد و افزود: تلاش خواهد شد که در مسیر توسعه و رشد منطقه پستهای بعدی نیز افتتاح شوند چراکه پایداری تامین برق شهرک صنعتی زمینهساز افزایش روزافزون تولیدات صنعتی منطقه است.
وی با بیان اینکه جهت این پروژه نزدیک به 15 میلیارد تومان هزینه شده است، اظهار کرد: طی سال های گذشته در دولت یازدهم اقدامات خوبی در زمینه برق صورت گرفته و بیش از 200 میلیارد تومان در بخش برق در استان مرکزی سرمایهگذاری شده است که حدود50 میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به ساوه است. چنین میزان سرمایه گذاری نشانگر اهمیت منطقه استان مرکزی و شهرستان ساوه در بخش صنعت و ضرورت تامین نیاز این منطقه است.
بختیار ابراز امیدواری کرد که با شروع بهرهبرداری پروژه شاهد افزایش روزافزون فعالیتهای صنعتی در منطقه و توسعه روزافزون صنعت و اشتغال باشیم.
تسهیل زیرساختهای صنعت زمینهساز تسریع روند سرمایهگذاری در ساوه
به گزارش ایسنا، محمدرضا منصوری نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه ساوه بزرگترین شهرک صنعتی کشور است و بسیاری از صنایع مادر در این شهر صنعتی فعال هستند، یکی از مشکلات اساسی صنایع ساوه را تامین برق عنوان کرد و افزود: بسیاری از صنایع شهرستان به دلیل کمبود برق به صورت تک شیفت کار میکنند.
وی اظهار کرد: در صورت تامین برق مورد نیاز صنعت در این منطقه صنایع موجود قطعا میتوانند با ظرفیت بیشتر و به صورت تمام وقت فعالیت کرده و ظرفیت های جدیدی را در منطقه در حوزه تولید ثروت و اشتغال ایجاد کنند.
منصوری تامین زیرساختهای مورد نیاز صنعت را زمینهساز هموار شدن و تسهیل مسیر سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاران به این شهرستان عنوان کرد و افزود: در صورت تامین زیرساختها سرمایه گذاران بیشتری به حضور در این منطقه رغبت پیدا میکنند.
وی همچنین با اشاره به روند رو به رشد جمعیت ساوه اظهار کرد: در چنین شرایطی می طلبد که زیر ساخت های لازم از جمله برق در این شهرستان که قطب صنعتی استان و کشور است تامین شود.
منصوری با تاکید بر روند روزافزون فعالیت های صنعتی در ساوه اظهار کرد: در صورت عدم راه اندازی پست های 5 و 6 در شهرک صنعتی ساوه در حوزه تامین برق صنعتی در این شهرک با مشکل مواجه خواهیم شد.
ضرورت صرفهجویی مصرف برق در استان مرکزی
به گزارش ایسنا، فرهاد شبیهی مدیرعامل برق منطقه ای باختر نیز در این مراسم گفت: شرکت برق باختر به لحاظ حجم تجهیزات سومین یا چهارمین برق منطقه ای در کشور و به لحاظ حساسیت ترانزیت انرژی با بیش از 25 میلیارد کیلووات ساعت، حساس ترین و اولین شرکت برق منطقه ای کشور است.
وی افزود: در این برهه که در زمان پیک بار هستیم و کل پمپاژ برق کشور به طرف جنوب است، پیک بار برق منطقهای باختر از 2680 مگاولت آمپر در حال حاضر عبور کرده و انتظار میرود در این شرایط خانواده بزرگ استان با مدیریت مصرف برق به ارائه مستمر خدمات برق کمک کنند.
شبیهی گفت: بیش از 50 درصد خطوط برق منطقهای باختر در استان مرکزی است و شاید بتوان گفت که در واقع رشد صنعت در استان به خاطر این خطوط بلند و تثبیت و پایداری شبکه به لحاظ ترانزیت برق است. خوشبختانه در حوزه استان متوسط بار مصرفی در حوزه صنعت بیش از 65 درصد است در حالی که در کشور متوسط این رقم 32 تا 35 درصد است و این رقم نشان می دهد که به لحاظ استراتژی که وزارتخانه در این استان دارد و به لحاظ نزدیکی به تهران باری از سرمایه گذاران منطقه را جذب کرده و در این مسیر حرکت می کنیم.
وی با بیان اینکه پیک بار استان مرکزی تقریبا بیش از 1300 مگاوات است و نصف پیک برق منطقه ای را به خود اختصاص می دهد، افزود: در این میان ساوه با بیش از 69 درصد مصرف در حوزه صنعت متوسط مصرف بالایی نسبت به استان دارد.
شبیهی اظهار کرد: پیک بار ساوه 285 مگاولت آمپر و ظرفیت منصوبه آن در 13 پست بیش از 800 مگاولت آمپر است و این مهم نشان می دهد که ما سه برابر مصرف ساوه در این شهرستان ظرفیت ایجاد کردهایم که این اقدام به لحاظ حفظ پایداری برق صحیح است، ولی مطالعات در حوزه مصرف نشان می دهد که اگر با این کیفیت مصرف بی رویه پیش برویم هر 10 سال یکبار وزارت نیرو باید ظرفیت تاسیسات را در مناطق دو برابر کند که این وضعیت هم به لحاظ سرمایه گذاری و هم فرصت سرمایه گذاری در صنعت برق خوشایند نیست و کاهش 10 درصد مصرف مساوی بیش از 20 هزار میلیارد صرفه جویی در این حوزه خواهد بود.
وی گفت: راه اندازی پست های 5 و 6 این شهرک نیز باید در اولویت قرار گیرد و نماینده ساوه و زرندیه در مجلس، مسئولان استان و وزارتخانه بر این مهم تاکید دارند و انتظار می رود استانداری مرکزی از این امر حمایت و نماینده مجلس موضوع را پیگیری کند تا این مهم محقق شود.
شبیهی افزود: در چند سال گذشته به لحاظ محدودیت های اعتباری در حوزه وزارت نیرو نتوانستیم سرمایه گذاری بسیار بزرگی انجام دهیم، اگرچه ما شاید اولین برق منطقه ای در کشور باشیم که در سال گذشته در سطح کشور 28 پست را به صورت جشنواره پستها افتتاح کردیم ولی واقعیت اینست که ما با این اقدامات در حال ایجاد تعهد هستیم و مسئولان استان باید به این مهم توجه کنند، هرچند استاندار به جد پیگیر پروژههای صنعت برق در استان است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: بخش آب نیز باید مانند بخش برق به صورت منطقهای دیده شود تا مشکلاتی که امروز استانهای کشور به دلیل نبود نگاه منطقهای به این حوزه با آن درگیر هستند رفع شود و این مهم با مدیریت کلان محقق میشود.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدرضا منصوری در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه که با حضور معاون وزیر نیرو در این شهرستان برگزار شد، گفت: نبود نگاه منطقهای به مدیریت آب در استان مرکزی و شهرستان ساوه مانند بسیاری از نقاط کشور مشکل آفرین بوده است.
وی بیان کرد: زمانی قرهچای آب مصرفی ساوه را تامین میکرد، بعد از اینکه سد اکباتان احداث شد سرریزهای این سد باز هم نیاز ساوه را تامین میکرد، اما در دورهای تاج این سد به صورت غیر کارشناسی 25 متر افزایش داده شد و امروز قطرهای از این سد از همدان به سمت ساوه سرریز نمیشود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که اگر امسال نیز برای تامین آب این شهرستان تدبیری اندیشیده نمیشد و کانالهای آبرسانی به ساوه لایروبی نمیشدند مردم ساوه آب شرب هم در اختیار نداشتند، افزود: در دولت قبل اقدامات غیر کارشناسی انجام شد، اما ما انتظار داریم دولت تدبیر و امید برای موضوع آب تدابیری موثر در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه فعلا برای یک سال و نیم آینده ساوه آب در اختیار داریم، تاکید کرد: باید برای 50 سال آینده برنامهریزی صورت گیرد چراکه توسعه صنعت و رونق اقتصادی نیاز به تامین زیرساخت از جمله تامین آب مصرفی دارد و کمبود و نبود آب تمامی این موارد را تحت تاثیر قرار میدهد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رییس جمهور به استان مرکزی و پرداختن به پروژه آبرسانی ساوه به عنوان یکی از مهمترین پروژهها، عنوان کرد: این پروژه بسیار حائز اهمیت است و با تکمیل این طرح آب باکیفیت در اختیار مردم ساوه قرار میگیرد.
منصوری، گفت: در منطقه نوبران برای بهرهمندی از آب نیاز به ایجاد سد داریم و ایجاد سد با ظرفیت 30 میلیون متر مکعب برای این محدوده توجیه دارد و امیدواریم در این خصوص مساعدت شود.
وی تاکید کرد: اگر گفته میشود سد احداث شود برای این است که از قطره قطره آب استفاده شود و برای آن برنامه داشته باشیم.
وی عنوان کرد: باید برای استفاده از منابع آبی برنامه داشته باشیم متاسفانه ما طی 50 سال، آبی را که طی هزاران سال جمع شده بود مورد استفاده قرار دادیم. در شهرستان ساوه تا عمق 250 کیلومتری زمین نمیتوان به آب دست یافت و این موضوع عمق فاجعه را به خوبی نشان میدهد.