مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی از بهرهبرداری نیروگاه هفت مگاواتی تولید پراکنده برق غرقآباد در تیرماه امسال خبر داد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد الهداد در نشست خبری پیکسایی تابستان و مدیریت مصرف برق افزود: در استان مرکزی حدود 690 هزار مشترک برق از طریق 16 هزار دستگاه ترانسفورماتور و حدود 20 هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف زمینی و هوایی از خدمات شرکت توزیع برق بهرهمند هستند.
الهداد گفت: در سال گذشته مشترکین تعرفههای مختلف برق 4487 میلیون کیلووات ساعت برق مصرف کردند که نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی ادامه داد: تلفات انرژی در پایان سال گذشته به کمتر از 10درصد رسید. در حال حاضر مجموع مطالبات معوقه از مشترکین بخشهای مختلف حدود 150 میلیارد تومان است که یکی از چالشهای توزیع برق به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: سال گذشته پیک بار همزمان حدود 828 مگاوات ثبت شده است.
وی افزود: در سال گذشته در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی موفق به کسب رتبه اول در ارزیابی عملکرد در بین 39 شرکت توزیع برق کشور، کسب رتبه اول در کاهش پیک بار و مدیریت مصرف، انتخاب به عنوان دستگاه برتر استان در جشنواره شهید رجایی، کسب رتبه نخست کشوری در حوزه بهرهبرداری و عملیات تعمیرات شبکه شدیم.
الهداد اظهار کرد: کسب رتبه برتر در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، کسب رتبه برتر در پژوهش و تحقیقات، کسب رتبه اول صیانت از حقوق شهروندان و ترویج فرهنگ مصرف بهینه، کسب رتبه اول در ایمنی شهروندی از دیگر دستاوردهای این شرکت بود. همچنین طی دو سال متوالی در استان ایلام و شهرستان مهران خدمتگذار زائران اربعین حسینی بودیم و تامین برق لازم در این نقطه انجام شد.
وی ادامه داد: چند شاخص جزو تکالیف اقتصاد مقاومتی بود که براساس یکی از آنها هیچ روستایی با بیش از 10 خانوار بدون برق نباشد که در این راستا در سال گذشته موفق به انجام این مهم شدیم.
الهداد بیان کرد: امسال برای توسعه اشتغال برنامههایی دیده شده است که تامین سریعتر برق متقاضیان صنعتی و کشاورزی در این راستا قرار دارد. با توجه به اینکه قطع برق در تولید و اشتغال اثرگذار است، در این حوزه راه اندازی 6 خط گرم و مانورهای تعمیرات گسترده در سطح شهر منجر به کاهش حداکثری خاموشی در مولدهای اشتغال شده است.
وی افزود: در سال گذشته بزرگترین نیروگاه مگاواتی خورشیدی کشور با حضور مسئولان کشوری افتتاح شد. تا امروز بیش از 60 نقطه تامین برق با استفاده از انرژیهای نو ایجاد شده و در یک نقطه هم با استفاده از جریان طبیعی آب تامین برق شده است.
الهداد با بیان اینکه در حوزه بهرهگیری از انرژیهای پاک عقب هستیم، اما در تلاش برای پیشتازی در این امر هستیم، اظهار کرد: در برخی استانهای خاص کشور طرز تلقی در خصوص قابلیت استفاده از انرژی خورشیدی باید اصلاح شود. استان مرکزی با برخورداری از حدود 280 روز آفتابی دارای بسیاری از شاخصهای لازم برای استفاده از این انرژی است. بویژه در شهرستانهای تفرش و آشتیان انرژی خورشیدی بهرهوری بالایی دارد.
وی گفت: از لحاظ آمار تاسیسات و تعداد مشترکین در جایگاه حدود 1.8 درصدی کشور هستیم. مصرف انرژی در استان بیشتر و نزدیک به 2.3 درصد است و مخصوصا در حوزه صنعت به حدود دو درصد میرسد.
الهداد گفت: در تلاش هستیم تلفات برق را به زیر 10 درصد کاهش دهیم و کاهش تلفات غیرفنی به کمتر از 9.5 درصد از برنامههای این شرکت تا پایان سال است.
وی با بیان اینکه در حوزه مصرف صنعتی رتبه 6 کشور به استان مرکزی اختصاص دارد، افزود: از لحاظ متوسط مصرف سالانه مشترکین خانگی در رتبه نهم کشوری قرار داریم و در حال حاضر از این لحاظ پایینتر از متوسط کشوری هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در ادامه با اشاره به آلودگی هوای شهر اراک افزود: بیش از 40 درصد آلودگی هوا در شهرها مربوط به خودروها و وسایل حمل و نقل است. یک راهکار اساسی برای کاهش آلودگی خودروها جایگزین کردن دوچرخه برقی با خودروهاست که شرکت برق استان در این راستا به عنوان پایلوت اقداماتی را در حال اجرا دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامههایی نیز در جهت کاهش حوادث برق گرفتگی در اماکن مسکونی و تجاری و کارگاهها دیده شده است، اظهار کرد: در این راستا تفاهمنامهای سه جانبه با پزشکی قانونی و اورژانس منعقد میشود.
الهداد گفت: 1500 کنتور هوشمند برای کشاورزان و صنایع استان مرکزی فراهم شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص عملکرد این شرکت در حوزه تامین برق در بیمارستانها و مراکز درمانی گفت: گرچه بدهی بیمارستانها به شرکت برق یک میلیارد و 100 میلیون تومان است، اما تاکنون دچار خاموشی نشدهاند.
الهداد خاطرنشان کرد: علاوه بر بیمارستانها بسیاری از مشترکین دیگر مثل واحدهای پرورش آبزیان از حساسیت برخوردار هستند، از این رو ملزم به تامین برق اضطراری شدهاند.
الهداد در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری کنفرانس GIS در استان اشاره کرد و گفت: این کنفرانس آذرماه امسال با مشارکت بخشهای مختلف همچون دانشگاهیان برگزار خواهد شد.
وی اعلام کرد: بهرهبرداری نیروگاه هفت مگاواتی تولید پراکنده برق غرق آباد از برنامههای مهم این شرکت است که در تیرماه سال جاری افتتاح میشود. همچنین روکشی کابلهای برق و نصب عایقهای ویژه به منظور مقابله با پرندهزدگی از دیگر برنامه های در دستور کار است.
به گزارش ایسنا، مشاور مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در امور خدمات مشترکین نیز گفت: در سال گذشته 357 مشترک صنعت از 396 واحد صنعتی که مجاب به مدیریت مصرف برق شده بودند، در این زمینه پاداش دریافت کردند.
ابوالفضل عزیزآبادی افزود: در بخش صنعت بیش از 98 مگاوات کاهش مصرف در زمان پیک را شاهد شدیم که بیش از 15 میلیارد ریال برآورد شد. 127 مشترک دیگر بیش از 14 میلیارد ریال همکاری داشتند. 92 مشترک نیز در طرح ذخیره عملیاتی شرکت کردند و در مجموع حدود 234 مشترک صنعتی وارد همکاری با توزیع برق شدند.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز 514 کشاورز در مدیریت مصرف در ساعات پیک همکاری داشتند، تصریح کرد: کشاورزانی که چهار ساعت در شبانهروز همکاری کنند تمام صورت حسابهای دوره همکاری آنها بخشیده میشود.
بنابر این گزارش، معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان نیز در این نشست گفت: در پایان سال گذشته 680 هزار مشترک برق داشتیم که طی سه ماهه ابتدای سال جاری سه هزار مشترک جدید اضافه شدند.
حسین شمسی افزود: 82 درصد از مشترکین استان را خانگی، 3.8درصد عمومی، 1.4 درصد کشاورزی، یک درصد صنعتی و 11 درصد سایر مشترکین تشکیل میدهند. از لحاظ مصرف نیز 22درصد خانگی، 6درصد عمومی، 25 درصد کشاورزی، 42 درصد صنعتی و چهار درصد سایر مصارف هستند. 2.4 درصد مشترکین کشاورزی و صنعتی مجموعا 67درصد از انرژی برق در استان را مصرف میکنند.
وی تصریح کرد: مطالبات این شرکت از مشترکین تا پایان سال 95 و سه ماه ابتدای امسال مجموعا 157 میلیارد تومان است که 37.5 درصد در بخش صنعتی، 7.3 درصد در نهادها، استانداری و بخشهای مرتبط با این حوزه است، در واقع 62 درصد از مطالبات این شرکت مربوط به بخشهای تعریف شده در سازمانها و صنایع و 38 درصد خانگی و سایر مصارف است.
شمسی بر لزوم پرداخت به موقع قبوض برق در راستای دریافت خدمات بهتر تاکید و عنوان کرد: برای پرداخت قبوض برق میتوان به روشهای پرداخت از طریق درگاههای اینترنتی، عابربانکها و POS و سامانه 1521 اقدام کرد. برای اولین بار در کشور در استان مرکزی از طریق تلفن 121 قابلیت پرداخت بدهی و قبوض امکان پذیر شده است.
وی در ادامه گفت: هفت میلیارد و 370 میلیون ریال تخفیفات انرژی و معافیت در سال گذشته به مساجد، جانبازان و گلزار شهدا تعلق گرفته است.
به گزارش ایسنا، منصوری معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ این شرکت در این نشست با اشاره به خاموشیهای برق گفت: حدود 8 و نیم میلیارد تومان به ازای تعمیرات برق هزینه شده که از این رقم دو میلیارد تومان به روش خط گرم صورت گرفته است.
وی افزود: حدود 51 هزار و 200 لامپ تعویض شده و 10 مورد مانور مدیریت بحران در تمام شهرستانها انجام شده است که همه اقدامات باعث شده زمان خاموشی هر مشترک در روز طبق یک شاخص جهانی پنج درصد کاهش یابد. این رقم در کشور 2.7 دقیقه است در حالیکه این رقم در استان حتی با احتساب بحران در فصل زمستان 1.43 دقیقه بوده است.
به گزارش ایسنا، معاون برنامهریزی و مهندسی شرکت توزیع برق استان نیز در این نشست اظهار کرد: در سال گذشته 92 میلیارد ریال اعتبار برای پروژهها در نظر گرفته شد.
محمود محمودی افزود: در سال گذشته بیش از 300 کیلومتر به شبکه توزیع استان اضافه شد، همچنین بیش از 490 دستگاه و ایستگاه پست به ترانسفورماتورهای استان افزوده شد و سه مورد روستایی و بقاع متبرکه و 127 چاه کشاورزی تامین برق شدند.
وی تصریح کرد: عملیات توسعه و بهینه سازی برای بیش از 25 هزار دستگاه چراغ در استان انجام شد که آماری بیسابقه است. 12 هزار چراغ جدید نصب، 13 هزار چراغ فرسوده تعویض و 650 کیلومتر از شبکه فشار ضعیف فرسوده بهینه سازی شدند.