امام جمعه ساوه همزمان با شب هفدهم ماه مبارک رمضان، سرزده در بقعه متبرکه اشموئیل نبی (ع) حاضر شد و مرقد مطهر این پیامبر الهی را زیارت کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجتالاسلام سید ابراهیم حسینی پس از زیارت آستان مقدس اشموئیل نبی(ع) به گفتوگو با اعضای هیئت امنا و تولیت این بقعه متبرکه پرداخت.
وی در سخنانی از بقاع متبرکه به عنوان قطب فرهنگی یاد کرد و با اشاره به انبوه زائرانی که برای زیارت این نبی خدا به این مکان مقدس مشرف می شوند، گفت: با توجه به حجم قابل توجه زائرانی که به زیارت اشموئیل نبی(ع) مشرف می شوند باید در روزهای پنجشنبه و جمعه شاهد برپایی نماز جماعت و برگزاری برنامه های فرهنگی و قرائت ادعیه باشیم.
وی تقویت بنیه اعتقادی و دینی مردم را از مهمترین وظایف حکومت اسلامی دانست و از نماز به عنوان عنصر تقویتکننده ارتباط انسان با خدای تعالی یاد کرد و گفت: نماز اولین توصیه اسلام است و فضیلت خواندن آن به جماعت بسیار مورد تاکید قرار گرفته است، از این رو برپایی نماز جماعت در اماکن مقدسه بویژه بقاع متبرکه و امامزادگان نقش موثری در ترویج ارزشهای اسلامی و بهره بردن از فیوضات معنوی این واجب الهی دارد.
امام جمعه ساوه همچنین با ابراز رضایت از اقدامات عمرانی صورت گرفته و ساماندهی محوطه این بقعه متبرکه اظهار کرد: با وجود اقدامات خوبی که در ساماندهی محوطه و فضای بیرونی مرقد مطهر صورت گرفته است، اما به دلیل حضور چشمگیر زائران میطلبد تا خدمات مطلوبتری به زوار ارائه شود.
وی به ظرفیت های گردشگری و تفریحی این منطقه نیز اشاره کرد و گفت: با فراهم شدن زیر ساختهای گردشگری در اطراف این بقعه متبرکه میتوان زمینه اسکان مطلوب زائران را برای مدت زمان بیشتری در این مکان فراهم و به احیای بهتر آن کمک کرد.
در جریان بازدید سرزده امام جمعه ساوه از آستان مقدس اشموئیل نبی (ع) تولیت این بقعه متبرکه به بیان مشکلاتی در حوزه تامین امنیت این مکان مقدس با استقرار نیروی انتظامی، تقویت فعالیتهای فرهنگی، مشارکت خیرین برای تامین هزینههای عمرانی و خدماتی، حمایت دولت برای فراهم کردن زیرساختهای گردشگری پرداخت.
به گزارش ایسنا، بقعه اشموئيل نبي(ع) در روستايي به نام پيغمبر در 45 كيلومتري شمال غربي شهرستان ساوه و در منطقهاي نسبتا كوهستاني واقع شده است و قدمت بناي اصلي بقعه آن با گنبد عرقچيني مزين، به دوران قبل از صفويه بازميگردد.
مرقد مطهر حضرت اشموئيل نبي(ع) نشاني از تاريخ بسيار كهن ساوه دارد و به احتمال زياد روستاي پيغمبر بعد از ایجاد بناي مدفن اشموئيل نبي(ع) به وجود آمده است .
روستای پیغمبر در منطقهای نسبتا کوهستانی قرار دارد. برای رفتن به این زیارتگاه پس از طی مسافت 9 کیلومتری جاده خاکی از جاده اصلی ساوه به قزوین و عبور از روستاهای ورده و ده سید به بقعه اشموئیل نبی(ع) در روستای پیغمبر میرسیم .
بقعه اشموئیل پیغمبر مربوط به سدهٔ هشتم تا دهم هجری قمری است و در روستای پیغمبر بخش مرکزی شهرستان ساوه واقع شده است.