پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 96 تمام شهرستان‌های ایران دارای بازارچه صنایع دستی باشند.

 

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، زهرا احمدی‌پور در حاشیه افتتاح موزه مسجد جامع ساوه در جمع خبرنگاران گفت: ساوه فرصت های بسیار خوبی در حوزه گردشگری دارد و در کنار صنعتی بودن می‌تواند از این فرصت‌های تاریخی و فرهنگی در راستای توسعه گردشگری استفاده کند.



وی در خصوص مرمت مسجد جامع ساوه گفت: برای مرمت مساجد جامع ردیف بودجه مستقل وجود دارد ولی با توجه به تعداد زیاد آنها این اعتبار به اندازه‌ای که بتواند به مردمت این ابنیه کمک کند نیست ولی با اینهمه سعی می کنم حتما برای این مسجد اعتبار در نظر بگیرم تا مرمت آن انجام شود.



احمدی‌پور با بیان اینکه مساجد جامع در بسیاری از شهرهای ایران وجود داشته و تعدادی از آنها وضعیت خوبی دارند افزود: برخی از این آثار تاریخی از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و در این میان ویژگی مسجد جامع ساوه که آنرا از دیگر مساجد جامع متفاوت می‌کند، اینست که نسبت به دیگر مساجد جامع مساحت بسیار زیادی دارد، از این جهت هزینه‌های مرمت آن افزایش می‌یابد ولی سعی می‌کنیم اعتباری در خور شان این بنا برای مرمت آن در نظر بگیریم.



وی در ادامه با بیان اینکه صنایع دستی را یک ظرفیت در استان‌ها می‌دانیم که می‌تواند اشتغال پایدار را در شهرها و روستاهای استان ایجاد کرده، باعث مهاجرت معکوس شده و درآمد پایدار برای خانواده‌ها به ارمغان بیاورد، افزود:  جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از این مهاجرت‌ها که تحت تاثیر رونق صنایع دستی محقق می‌شود باعث می‌شود که این ظرفیت به عنوان پیشران اقتصاد مقاومتی عمل کند.



احمدی‌پور اظهار کرد: براین اساس، سازمان میراث فرهنگی تمامی همت خود را در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بر تقویت صنایع دستی استان‌ها هم به لحاظ سنتی و کلاسیک آن و هم به لحاظ مدرن و ایجاد زنجیره‌های تولید و شبکه‌سازی در این حوزه بکار گرفته است.



وی از تهیه سند و طرح راهبردی برای صنایع دستی و تهیه برش استان آن خبر داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 96 تمام شهرستان‌های ایران دارای بازارچه صنایع دستی باشند که این مهم شرایط عرضه محصولات را فراهم می‌کند.



احمدی‌پور در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به آموزش صنعتگران و ایجاد این امکان برای آنان که محصولات خود را با ذائقه بازار تطبیق داده و برای اقشار مختلف محصولاتی تولید کنند که خریدار داشته باشد، افزود:  این آموزش‌ها و اعتبارات آموزشی نیز پیش‌بینی شده و با هماهنگی‌هایی که توسط معاونت آموزش صنایع دستی سازمان انجام می‌شود این برنامه‌های آموزشی در استان‌ها در قالب منطقه‌ای و استانی اجرایی خواهد شد.



وی مرحله بعدی در این پروسه را بسته‌بندی و ارائه محصول به بازار عنوان کرد و گفت: صنعتگران باید نحوه بازاریابی را آموزش ببینند و در کنار آن ما می‌توانیم نمایشگاه دائمی و فصلی داخلی و بین المللی برگزار کرده و از فرصت‌هایی که در اختیار داریم استفاده کنیم.



احمدی‌پور افتتاح دفتر شورای منطقه‌ای صنایع دستی غرب آسیا در ایران را اتفاق بسیار خوبی عنوان کرد که اخیرا محقق شد و گفت: راه‌اندازی این دفتر فرصت بسیار خوبی برای ایران است تا از طریق جهانی شدن صنایع دستی خود با شبکه صنایع دستی دنیا ارتباط برقرار کرده و محصولات خود را معرفی کرده و بازار فروش مناسبت تری را در سطح دنیا پیدا کند.



وی اظهار کرد: به موازات این امر ایجاد بازارچه دائمی بین المللی را نیز پیگیری می‌کنیم.



احمدی‌پور از اجرای اقدامی عملیاتی‌تر در بخش هنر و مدرسه خبر داد و افزود: در این راستا الگویی را در تهران اجرا کردیم که براساس آن در روزهای تعطیل مدارس، کارگاه‌های صنایع دستی در مدارس فعال می‌شود و در کنار آن بازارچه‌ نیز ایجاد می‌شود.



وی افزود: هدف از این اقدام اینست که در کنار حفظ صنایع دستی، امکان هویت‌بخشی نسل آینده نیز فراهم شود تا نسل آینده هم خریدار این محصولات باشد و هم با نحوه تولید آنها آشنا شده و در آینده وارد چرخه تولید محصولات صنایع دستی شود.



احمدی‌پور اظهار کرد: این اقدام در قالب هماهنگی با مدارس انجام می‌شود تا در عین حال به کلاس هنر مدارس نیز هویت داده شود و دانش آموزان در این کلاس‌ها مهارتی را در حوزه صنایع دستی فرا بگیرند. مدل این اقدام در حال آماده شدن است و به استان ها ابلاغ خواهد شد.



وی در خصوص طرح های واگذاری بناهای تاریخی نیز گفت: تمام طرح‌‌های واگذاری براساس پروپوزال‌هایی که به شورای فنی می‌آید تصمیم‌گیری و تصویب می‌شود و شورای فنی براساس اینکه بنا قابلیت واگذاری دارد یا طرح ارائه شده هم شأن اثر تاریخی است، طرح را بررسی و مصوب می‌کند.



احمدی‌پور افزود: درخصوص بخشی از واگذاری‌ها ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد، از این جهت که برخی محدوده‌‌ها در مالکیت سازمان نبوده و در این شرایط به جهت قانونی محدودیت واگذاری وجود دارد. در بخشی از موارد نیز بین اوقاف و سازمان یا سازمان و بخش خصوصی رفت و برگشت‌هایی وجود دارد که واگذاری را با مشکل مواجه می‌کند.



وی خاطرنشان کرد: در مجموع واگذاری مواردی که مصوبه دولت را دریافت کرده‌اند، در حال انجام است.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group