یک استاد حوزه و دانشگاه و رئیس انجمن فرهنگی نسیم آسمانی قم گفت: طلاق مذمومترین و منفورترین حلال الهی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجت الاسلام داریوش عشقی در کارگاه آموزش و مشاوره با هدف پیشگیری از طلاق که در مرکز آموزش عالی جهاد دانشگاهی ساوه و با همکاری دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی و سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی برگزار شد، افزود: متاسفانه شاهد افزایش آمار منفورترین حلال خدا در سطح جامعه هستیم.
وی در ادامه به بررسی دلایل بروز اختلاف در بین زوجین پرداخت که منجر به ثبت واقعه طلاق در جامعه میشود و گفت: یکی از اصلیترین دلایل بروز اختلاف در بین زوجین این است که محبتها و نقاط مثبت در زندگی زناشویی عادی شده و در عوض نقاط ضعف و منفی در زندگی روزمره پررنگ میشود که در این صورت آهنگ قدمهای طلاق و جدایی بین زوجین کمکم نواخته شده و به صدا در میآید.
وی با تاکید بر اینکه هیچ تضمینی برای اینکه زوجین انتخاب دیگری برای زندگی زناشویی خود داشته باشند وجود ندارد، اظهار کرد: وقتی اختلاف در یک خانواده شکل میگیرد هر یک از زوجین آرزو میکنند که کاش انتخاب دیگری داشتند اما به جرات میتوان گفت که هیچ تضمینی برای انتخاب بهتر وجود نداشته و نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه و حوزه علمیه قم در ادامه 80 درصد دلایل بروز طلاق را وابسته به رفتار شخصی و فردی هر یک از زوجین دانست و گفت: تغییر رفتار نادرست در زندگی زناشویی باید از سوی زوجین صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دلیل بروز بیشترین آمار طلاق در جامعه فاصله گرفتن از سیستم سنتی و نهادینه کردن فرهنگ غربی در بین جوانان است، افزود: هر چقدر زوجین از خانواده دوری کنند و خود شخصا دست به انتخاب زده و بدون نظر خانواده با همسری که انتخاب کردند به تفاهم رسیده و بنای ازدواج را قبل از مشورت با خانواده آغاز کنند، امنیت ازدواج خود را خدشهدار کردهاند.
حجتالاسلام عشقی خاطر نشان کرد: متاسفانه در جامعه امروز با تاسی از فرهنگ غربی و دوری از سبک زندگی اسلامی جوانان اجازه اظهار نظر به خانوادهها را نمیدهند و نتیجه آن آمار بالای طلاق در جامعه است از این رو نباید بدون مشورت با خانواده اقدام به ازدواج کرد.
وی ادامه داد: دختر و پسر نباید بدون مشورت با خانواده اقدام به ازدواج کنند و شریک زندگی خود را یک فرد ایدهآل بدانند و نباید عاشق کسی بشوند که هیچ شناخت عمیقی نسبت به او نداشته و صرفا از روی احساس و عواطف تن به ازدواج دادهاند.
وی بیان کرد: دختر و پسر نباید صرفا عاشق تیپ و قیافه هم شوند و امیدوار باشند که بقیه مسائل و اختلافات اعتقادی و خانوادگی و عدم تناسب رفتاری را در طول زندگی با عشق و محبت و علاقه تغییر خواهند داد چرا که غالب افرادی که کارشان به جدایی کشیده شده اسیر ظواهر یکدیگر شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه باید دست از تغییر همسر خود برداریم، گفت: نباید تصمیم به تغییر رفتار همسر خود پس از ازدواج داشته باشیم چرا که با گذشت سالها از زندگی امکان تغییر رفتار زوجین نیست و باید با همان وضعیت موجود همدیگر را بپذیرند.
وی در ادامه به سایر دلایل بروز طلاق مانند بیکاری، اعتیاد و مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت: برطرف شدن این مسائل که از دیگر دلایل اصلی طلاق است نیازمند ورود جدی سیستم حاکمیتی است.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان ساوه نیز گفت: این کارگاه آموزشی با همکاری استانداری مرکزی و جهاددانشگاهی ساوه برگزار و 72 نفر از همسران و فرزندان زندانیان در آن شرکت کردند.
نصرت اله موسوی افزود: علاوه بر این جامعه هدف، جمعی از جوانان در شرف ازدواج و دانشگاهی نیز به منظور آشنایی و آموزش نکاتی که قبل از ازدواج باید فراگیرند در این کارگاه آموزشی شرکت کردند.
وی ادامه داد، علاوه بر این همایش عمومی یک جلسه تخصصی کارگاه پیشگیری از بروز طلاق ویژه خانواده زندانیان نیز برگزار و در این جلسه نکات لازم در خصوص جلوگیری از بروز طلاق همسران افرادی که در زندان بسر میبرند مطرح شد.
وی بیان کرد: فرهنگسازی و آموزش در خصوص پیشگیری از اعتیاد و طلاق از اولویتهای انجمن حمایت از زندانیان و سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی است و با برگزاری این کارگاهها گامی هر چند کوچک در این راستا برداشته میشود.
به گفته موسوی علاوه بر برگزاری کارگاه بستههای آموزشی به منظور پیشگیری از اعتیاد و طلاق در اختیار خانواده زندانیان قرار میگیرد.
همچنین سرپرست مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ساوه نیز رشد آمار طلاق در جامعه را هشداری برای تمامی دستگاهها بویژه متولیان فرهنگی جامعه دانست.
رضا معماریان افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد و طلاق میتواند حداقل از رشد قابل ملاحظه طلاق در جامعه جلوگیری کنند.