نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: در درمان اعتیاد به دنبال کاهش تقاضای مصرف مواد مخدر باشیم.
به گزارش ایسنا؛ منطقه مرکزی، محمدرضا منصوری در اجلاس مجمع بسیج شهرستان ساوه که با هدف شناسایی و مدیریت و کاهش معضلات و آسیبهای فرهنگی شهرستان در راستای تحقق سبک زندگی اسلامی و نیز ارائه طرح آگاهسازی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر (محله محور) برگزار شد، افزود: اعتیاد به عنوان یک بیماری است و چاره درمان آن نظارت دقیق بر عرضه و تقاضاست و هر چقدر میزان تقاضا کاهش یابد، درمان به معنی واقعی صورت گرفته است.
وی خواستار ممانعت از ورود مواد مخدر به کشور شد و گفت: در ابتدا باید جلوی ورود مواد مخدر گرفته شود و در مرحله دوم زیرساختهای لازم برای گرفتن فرصت از معتادان به منظور روی آوردن به مصرف مواد مخدر را فراهم کرد.
منصوری مهمترین دلیل بروز اعتیاد به مواد مخدر را بیکاری و بروز آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: باید با ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار فرصتهای خالی آنان را تبدیل به کار و تلاش کرد تا نتوانند از فرصت خالی به اعتیاد روی آورند.
وی خواستار ورود جدی بسیج به این موضوع شد و افزود: نیروی انتظامی به تنهایی قادر به این کار نیست و باید سپاه و بسیج به صورت جدی وارد این کار شد تا عملا شاهد جلوگیری از عرضه مواد مخدر باشیم.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: جای بسی تاسف است که در شهرستان ساوه اگر یک فرد بخواهد به مواد مخدر دسترسی پیدا کند ظرف مدت 10 دقیقه می تواند مواد مخدری را که مصرف می کند تهیه کند و این مدت زمان در دنیا بیسابقه است و آمار خوبی نیست که دلیل آن هم وجود مناطق آلودهای در شهرستان است که اقدام به توزیع مواد مخدر میکنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه فرهنگ پایه و اساس هر جامعه است، افزود: اگر فرهنگ اصلاح شد همه امور اصلاح خواهد شد و باید در کار فرهنگی عملا اقدام کرد و با حرف زدن کار پیش نخواهد رفت.
منصوری خاطرنشان کرد: در اجراییکردن برنامههای فرهنگی گاه نیازمند به برخورد سلبی است مانند اجباری کردن بستن کمربند ایمنی به عنوان یک فرهنگ و تلاش برای حفظ سلامت مردم و اگر رانندهای اقدام به بستن کمربند نکرد برخورد سلبی شده و منجر به اعمال قانون و جریمه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه نیز با تاکید بر سبک زندگی اسلامی به عنوان تنها راه نجات خانواده ها از بروز آسیبهای اجتماعی به رویکرد شورای فرهنگ عمومی در این خصوص پرداخت.
حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی افزود: در جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان یکی از موضوعات اصلی که بدان پرداخته شده و برکات زیادی هم داشته است طرح تحکیم و تعالی بنیان خانوادههاست که با ارائه یک برنامه جامع و برگزاری دورههای آموزشی با حضور کارشناسان بیش از 4500 نفر از این طرح استقبال کرده و برای این تعداد جمعیت آماری دورههای آموزشی برگزار شده است.
در ادامه رئیس اجلاس مجمع بسیجیان ساوه سلامت اداری در شهرستان با اصلیترین مطالبه مجمع از مدیران دانست.
ابوالفضل دانیالی به نقاط مثبت سلامت اداری اشاره کرد و گفت: پاسخگویی صریح و شفافیت در امور، شهروندمحوری، مشارکتجویی و شایستهسالاری، آیندهنگری و قانونمندی مدیران از نقاط مثبتی که در تقویت سلامت اداری مورد انتظار است.
به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه دو طرح ارائه طرح شناسایی، مدیریت و وکاهش معضلات و آسیبهای فرهنگی شهرستان و نیز ارائه طرح آگاهسازی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر(محله محور) مطرح و پس از دفاع توسط طراحان این دو طرح به تصویب اکثریت اعضای اجلاس رسید.
در طرح اول مطالبه بسیجیان از مسئولان برای جلوگیری از بروز برخی آسیبهای در سطح شهرستان مطرح شد که شامل ایجاد محیط فرهنگی تربیتی در مدارس غیرانتفاعی و موسساتی نظیر مهدهای کودک، برقراری روابط بین زنان و مردان در فضای مجازی، برگزاری مسابقات مدلینگ، گرایش از بدحجابی به بیحجابی، اعتیاد، ازدواجهای سفید، سقط جنین، ترویج و تبلیغ ادیان و فرق نوظهور، برقراری تجمعات ورزشی غیررسمی مختلط نظیر دوچرخهسواری، فعالیت زنان و مردان به صورت مختلط در حوزه موسیقی و آوازخوانی و برگزاری برنامههای غیرفرهنگی به بهانه معرفی شهر ساوه است.
در ادامه راهکارهای مقابله با این آسیبها مطرح شد که از جمله نظارت مضاعف انجمن اولیا و مربیان مدارس، نظارت و پیگیری مضاعف در حوزه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی، عملیاتی کردن کارگروهی توسط بسیج، فعالیت بانوان بسیجی برای اجرایی کردن طرح تعالی و تحکیم بنیان خانواده، الزام بانوان شاغل در نهادها و موسسات و ادارات بر پوشش اسلامی با رویکرد لباس متحدالشکل، اطلاعرسانی منویات رهبری از طریق ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر، برخورد قاطع با برگزاری تجمعات مختلط و عوامل جریان ساز در خصوص اجرای موسیقی و آواز به صورت مختلط از جمله راهکارهاست.
براساس این گزارش طرح دوم نیز که در خصوص آگاه سازی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر بود با تاکید بر اینکه اعتیاد یک جنگ شیمیایی خانوادگی است و گاه یک نقطه آلوده توزیع کننده مواد مخدر کل مجموعه شهرستان را تحت تاثیر خود قرار میدهد به یکی از نقاط آلوده شهر اشاره شد که چهار گروه سکنه قدیمی، مهاجرین داخلی، اتباع خارجی و توزیعکنندگان مواد مخدر در آن سکونت دارند.
در دفاع از این طرح به شکلگیری یک تشکیلات مبارزه با مواد مخدر با محوریت نخبگان محلی بسترسازی و ایجاد مراکز تفریحی و فضای سبز، تبلیغات آگاهسازی و پیشگیری با تاکید بر امر به معروف و نهی از منکر و تبلیغ چهرهبهچهره، اقدام قاطع با توزیعکنندگان، استفاده از ظرفیت دانشکده علوم پزشکی و بهزیستی برای درمان و پیشگیری تاکید شد.
وجود باور قلبی و اعتقاد درونی و استفاده از ظرفیت مساجد و امامزادگان مستقر در مجاورت این نقطه آلوده و تبدیل این بقعه متبرکه به قطب فرهنگی و همافزایی در موفقیت طرح مورد تاکید قرار گرفت.
در پایان این اجلاس بیانیه اختتامیه قرائت و به تائید شرکتکنندگان رسید.