پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی اصلی‌ترین وظیفه مدیران کشور را در شرایط کنونی صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: مدیران کشور برای پاسداری از انقلاب هوشمندانه برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عباسعلی کدخدایی به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه شهرستان ساوه با تاکید بر پاسداری از ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب به عنوان یک وظیفه همگانی که بر دوش مردم و مسئولان است، افزود: انقلاب اسلامی با این عظمت و فداکاری نیازمند پاسداری و حفاظت است و اصل اولیه برای تحقق این امر حضور مردم در صحنه‌های گوناگون انقلاب است.

وی بیان کرد: در این مسیر باید با نگاه به آینده مراقب تهدیدها و آسیب‌هایی بود که حرکت این انقلاب را به مخاطره می اندازد از این رو همه مدیران باید هوشمندانه برای کشور برنامه ریزی کنند تا کشور به سمت رشد و تعالی و پیشرفت حرکت شتابان خود را ادامه دهد.

وی با تاکید بر اینکه دشمنان نظام از پیشرفت و تعالی ایران اسلامی عصبانی هستند، گفت: دلیل این عصبانیت آنها نیز حضور مردم در صحنه است و برای کمرنگ کردن این حضور، مدام در حال توطئه چینی و تحریم هستند.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر رصد اتفاقاتی که در عرصه‌های جهانی بوقوع می‌پیوندد گفت: باید بر تحولات منطقه و بین‌المللی مسلط باشیم تا با بصیرت و هوشیاری مانع از عملی شدن توطئه‌های دشمنان شویم.

وی اصل خودباوری، خداباوری و مردم‌باوری را سه هدف اصلی دانست که با تشکیل حکومت اسلامی به ملت ایران ارزانی شد و گفت: باید با کاهش بروکراسی و روش‌هایی که منافع مردم را به خوبی تامین می‌کند حرکت کرد تا با تکیه بر توان داخلی مانع از آسیب‌پذیری انقلاب شده و از دستاوردهای آن محافظت کنیم.

کدخدایی در ادامه با اشاره به اینکه امام راحل مسیر زندگی ملت ایران را تغییر داد، گفت: آن امام عزیز توانست با حمایت و پشتوانه مردمی جامعه اسلامی را از زیر بار ظلم و ستم برهاند و ثمره این انقلاب شجره طیبه جمهوری اسلامی ایران بود.

وی در ادامه به نیازهای مادی و معنوی انسان اشاره کرد و گفت: اصولا انسان در هندسه اسلامی جایگاه رفیعی دارد و انسان در نگاه اسلامی موجودی بالنده، خدامحور، تکامل خواه و عقل گراست به همین دلیل در نگاه اسلام، انسان موجودی آینده‌نگر است.

وی بیان کرد: انسان در دنیای مادی و نگاه به آخرت، آینده‌پژوه و آینده‌نگر است. انسان در زندگی مادی به دنبال زندگی بهتر است تا بتواند ابزار رفاه را تامین کند و به دنبال تحقق تکامل است.

به گفته کدخدایی گاهی اوقات برخی از نظریه پردازان مادی انسان را متوقف در این دنیای مادی می دانند و همه تلاش های انسان را در جهت رشد مادی ارزیابی می‌کنند تا اینکه به رفاه بهتری برسند اما در نگاه اسلام انسان هم نگاه مادی و هم نگاه معنوی و نقطه تکامل دارد که باید در دنیای باقی ادامه آن را پیدا کند لذا هم دنیا ارزشمند است و هم باید نگاه به آخرت مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: فلسفه ارسال رسل و بعثت پیامبران هم همین بوده است، انسان برای تکامل نیازمند راهنماست پیامبران هم برای قرار دادن انسان در مسیر صحیح تکامل مبعوث شده اند و کتب آسمانی هم به مثابه نقشه راهی است که انسان را راهنمایی کند و هدف اصلی آن تحقق تشکیل مدینه فاضله است.

این مقام مسئول در شورای نگهبان تاکید کرد: تحقق تشکیل مدینه فاضله یعنی اینکه بتوان بهترین زندگی را با تکیه بر تعالیم دینی و الهی داشت از این رو در مدینه فاضله خداپرستی و خدامحوری را یک شاخص و نخستین ویژگی می دانیم و آنرا برای نیل به یک جامعه عادلانه مدنظر قرار می دهیم.

وی دومین ویژگی مدینه فاضله را حکومت صالحان بیان کرد و گفت: این همان وعده ای است که خدای تعالی در قرآن کریم داده است و اینکه حکومت جهانی متعلق به صالحان است و این اصل یک نقطه روشن و یک شاخص آشکار برای مدینه فاضله اسلامی است که مصداق شایسته سالاری به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه غربی‌های از ویژگی حکومت صالحان و شایسته سالاری محروم هستند، گفت: غربی ها معتقدند ملاک صالح بودن ظاهر سازی است در حالی که اسلام این را نمی پذیرد.

کدخدایی سومین ویژگی مدینه فاضله را اجرای عدالت دانست و گفت: امروز در جوامع غربی تکیه بر این اصل است که حفظ وضع موجود کفایت می کند و با همین تحلیل است که رژیم غاصب صهیونیستی دست به جنایت می زند، اما در حکومت صالحان حق باید به ذیحق داده شود و عدالت به مفهوم واقعی نه به مفهوم برابری متجلی است.

وی در ادامه به شکل گیری انقلاب و اهداف آن پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی که با هدایت‌های پیامبرگونه امام از سال 1342 آغاز شد با پشتیبانی ملت ایران و فداکاری ایثارگران به پیروزی رسید.

وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی بر مبنای خدامحوری و خداپرستی شکل گرفت، تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک کودتا نبود و یک حرکت قومی به شمار نمی رفت بلکه یک حرکت فراگیر بر مبنای اعتقاد الهی بود و با پشتیبانی مردم شکل گرفت.

کدخدایی دینی بودن، خدامحور بودن و خداپرستی را اصلی ترین شاخصه انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: این اصل مهم بعدها در قانون اساسی نیز مورد تاکید قرار گرفت چرا که نظام سیاسی ما نظام دینی است و یک نظام سکولار نیست و اجرای احکام اسلامی مورد تاکید امام و رهبری بود.

وی دومین ویژگی انقلاب اسلامی را مردمی بودن یعنی مشارکت آحاد مردم در تعیین سرنوشت کشور خود دانست و گفت: انقلاب هایی که در تاریخ به عنوان انقلاب کبیر می شناسیم به مفهوم واقعی انقلاب نیست، تنها در ایران انقلاب واقعی رخ داد و آنچه رخ داد مانند بسیاری از کشورها کودتا نبود.

سخنگوی شورای نگهبان حضور آگاهانه مردم در دوران مبارزات انقلابی، دفاع مقدس و بعد از آن را وجه تمایز این انقلاب واقعی با سایر انقلاب های کودتایی بیان کرد و گفت: ملت ایران با وجود مشکلاتی که در نظام اداری کشور وجود دارد همواره از کیان انقلاب دفاع می‌کند.

وی افزود: در سال 1388 از رهگذر مشارکت مردم بود که دشمنان به خیال خام خود خواستند به حکومت ضربه بزنند، اما حضور با بصیرت و آگاهانه مردم این توطئه را در نطفه خفه کرد.

کدخدایی استقلال همه جانبه را از ویژگی‌های دیگر این انقلاب برشمرد و گفت: این ویژگی شعار نه شرقی نه غربی را به معنای واقعی خود محقق کرد. استقلال انقلاب یعنی عدم اتکا به بیگانگان که از ویژگی‌های بارز این مردم بود.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی در سفری نیم روزه به ساوه ضمن سخنرانی در پیش از خطبه های نماز جمعه ساوه با امام جمعه این شهرستان دیدار و گفت وگو کرد. وی سپس در اجتماع اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شهرستان ساوه حضور یافت و به ایراد سخن پرداخت.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group