پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

معاون استاندار هوبی چین گفت: روابط ایران و چین وارد مرحله جدیدی می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، شو کژن در نشست همکاری اقتصادی استان مرکزی و استان هوبی کشور چین که در سالن جلسات فرمانداری ساوه برگزار شد، بر تقویت روابط بین ایران و چین تاکید کرد و گفت: کشور چین از اینکه روابطش را با کشور باستانی و متمدن جمهوری اسلامی ایران تقویت کرده و روز به روز این روابط وارد مرحه جدیدی می‌شود، خرسند است.

وی با اشاره به روابط دوستانه و سنتی دیرینه ایران و چین، گفت: با برقراری روابط رسمی دو کشور ایران و چین در سال 1971 میلادی علاوه بر گسترش مناسبات این دو کشور مذاکرات بین آنها و رفت و آمد به این دو کشور شدت یافت.

شو کژن با ابراز خرسندی از همکاری ایران و چین در عرصه‌های مهندسی، انرژی، حمل و نقل، مخابرات، ماشین‌سازی، فنی و ... اظهار کرد: در حال حاضر چهار شرکت بزرگ نفتی و شرکت‌های چری و چانگ چینگ طرح‌های بسیار بزرگی را در ایران اجرا می‌کنند که منجر به تقویت تجارت بین دو کشور و رسیدن تا مرز 50 میلیارد دلار شده است.

وی از امضای تفاهم‌نامه ایجاد پارک‌های صنعتی در سال 2014 توسط  وزارت تجارت چین و وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران در راستای تقویت مناسبات دو کشور یاد کرد و افزود: چین طی هفت سال جایگاه بزرگترین شریک تجارت ایران را به ‌صورت متداول حفظ کرده و توانسته است به عنوان بزرگترین بازار صادرات نفت و محصولات غیرنفتی ایران شود.

معاون استاندار استان هوبی چین سفر شی‌جین‌پینگ رئیس جمهور چین به ایران در ژانویه امسال را گامی در جهت روابط جدید و فعال بین ایران و چین دانست و افزود: در این راستا طرح راهبردی و یک راهکار روابط همکاری با شیوه جدید را ایجاد می‌کنیم.

وی با اشاره به مساحت وسیع و جمعیت 61 میلیون نفری استان هوبی چین اظهار کرد: تولید ناخالص این استان به 2950 میلیارد یوان و سرانه تولید ناخالص 8158 دلار رسید و  رتبه هشتم استان‌های چین را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: استان هوبی چین جایگاه مهمی در این کشور دارد و پیشرفت‌های زیادی در زمینه طرح‌های هوافضا و ماشین‌سازی و انرژی سبز به دست آورده است. هم‌اکنون استان هوبی به عنوان نخستین منطقه آزاد داخل خاک چین، توسعه همکاری و مبادله با کشورهای خارجی را در اولویت قرار داده و این فرصت مناسبی برای همکاری تجاری با استان مرکزی محسوب می‌شود.

این مقام مسئول در چین تصریح کرد: استان هوبی و استان مرکزی از پتانسیل‌های وسیع همکاری برخوردار هستند و با عنایت به ظرفیت آنها در حوزه صنعت و بازارهای مشترک می‌توانند در متولوژی، انرژی، ماشین‌سازی، فرهنگی و توریستی همکاری داشته باشند.

وی ضمن دعوت از مسئولان و سرمایه‌گذاران استان مرکزی برای سفر به چین گفت: همدلی و وحدت بین این دو کشور و بهره‌گیری از فرصت‌ها زمینه‌ساز توسعه این دو استان خواهد بود

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: با وجود تحریم‌هایی که در گذشته علیه نظام اسلامی صورت گرفته، اما چین همواره در کنار ایران بوده است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، ظفر افشون در نشست همکاری اقتصادی استان مرکزی و استان هوبی کشور چین که در سالن جلسات فرمانداری شهرستان ساوه برگزار شد، با اشاره به تعاملات ایران و چین گفت: ارتباط ایران و چین دارای قدمتی چندین هزار ساله است.

وی گفت: ظرفیت‌های مشترک بویژه بین استان مرکزی و هوبی چین می‌تواند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری مشترک بین این دو استان باشد. 

وی افزود: در این جلسه یک تفاهم‌نامه بین دو استان به منظور شناسایی ظرفیت‌های موجود منعقد شد و تصمیم بر این است که یک کارگروه چهار نفره از استان مرکزی طی ماه‌های آینده برای انعقاد قرارداد به استان هوبی کشور چین بروند.

 افشون در ادامه به معرفی استان مرکزی پرداخت و گفت: استان مرکزی بیش از دو درصد مساحت و جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است و 2.2 درصد از کل تولیدات ناخالص داخلی کشور در این استان تولید می‌شود.

وی با اشاره به برخورداری از ظرفیت‌های مناسب استان مرکزی و مزیت‌های ویژه‌ای نظیر قرار گرفتن در کریدور اصلی کشور و نزدیکی به پایتخت و فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهار کرد: همچنین در دوران پس از برجام شاهد توجه ویژه سرمایه‎گذاران داخلی و خارجی به این استان هستیم.

افشون به درآمد سرانه استان مرکزی نیز اشاره کرد و گفت: درآمد سرانه استان مرکزی حدود پنج هزار دلار است که بر اساس مقایسه سرانه کشور چین بیش از 1.5 درصد سرانه هوبی را در استان مرکزی داریم، این درحالی است که 42.2 درصد از درآمد استان مرکزی از بخش صنعت، 40 درصد از درآمد از بخش خدمات و 13 درصد درآمد استان از بخش کشاورزی تامین می‌شود.

وی به پائین بودن نرخ بیکاری در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: بنا بر اطلاعات بدست آمده در سال 95 نرخ بیکاری در این استان به 6.7 درصد رسیده که سبب شده استان مرکزی کم‌ترین نرخ بیکاری در کشور را داشته باشد که یکی از دلایل نرخ پایین بیکاری در این استان وجود بنگاه‌های کوچک و بزرگ صنعتی موجود در استان است.

وی بیان کرد: استان مرکزی دارای 81 واحد دانشگاهی است که مشغول آموزش های دوره عالی هستند و  112 هزار دانشجو در این استان تحصیل می کنند و 2700 واحد صنعتی در این استان فعال است که از نظر تنوع تولیدات و محصولات در جایگاه خاصی قرار دارند.

معاون استاندار مرکزی بیان کرد: بالغ بر 12 هزار هکتار از اراضی استان مستعد در حوزه صنعت است و هم اکنون بالغ بر 34 شهرک صنعتی در این استان وجود دارد. این استان از نظر شاخص توسعه‌یافتگی رتبه چهارم را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی برخورداری شهرستان‌های اراک، ساوه و زرندیه از مناطق ویژه اقتصادی را دیگر مزایای این استان برشمرد و گفت: تنوع تولیدات در این استان امتیاز بارز آن بوده و زمینه ساز حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است. در حال حاضر  39 نوع ماده معدنی فلزی و غیرفلزی در این استان شناخته شده و بهره‌برداری شده است و تعداد معادن در حال بهره‌برداری بیش از 450 معدن است.

وی از ظرفیت بالای این استان در حوزه کشاورزی نیز گفت و افزود: در این حوزه در بسیاری از تولیدات علاوه بر خودکفایی مازاد محصولات به شهرها و کشورهای دیگر صادر می شود و در تولید گل و گیاه زینتی، لوبیا و گوشت قرمز دارای رتبه برتر در کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز به ظرفیت های شهرستان ساوه پرداخت و افزود: این شهرستان به دلیل برخورداری از بزرگترین شهر صنعتی کشور توان سرمایه گذاری داخلی و خارجی را دارد.

محمد بهاروند افزود: این شهرستان بنا به ظرفیت بالا هم اکنون در حال احداث دومین شهرک صنعتی با عنوان شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی است که مورد استقبال سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است و از کشور چین نیز از این شهرک بازدید شده است.

وی بیان کرد: این شهرستان قطب صنعتی و کشاورزی کشور است و سهم بسزایی از تولیدات کشاورزی و صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group