پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش‌های موجود در کشور متعلق به 50 سال قبل است و جوابگوی صنعت امروز نیست ازاین رو فارغ‌التحصیلان قادر به کارآفرینی نیستند.

محمدرضا منصوری در همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر استان مرکزی سال 95 با اشاره به علل مشکلات در صادرات و حمایت‌ها گفت: نیروی انسانی، تکنولوژی و مدیریت سه عاملی است که اگر هر سه باهم و در کنار یکدیگر باشند، شاید منجر به تولید ناب و رقابت‌پذیر شود.

وی با اشاره به نقش نیروی انسانی در حوزه آموزشی افزود: امروز نیازها  تخصصی شده است و این امکان نیست که همه در یک تخصص تحصیل کنند. امروز باید رشته تحصیلی از همان اول ابتدایی مشخص شود؛ اگر قوانین اموزش و پرورش به این سمت برود، می‌توان شاهد کارآفرینی بود.   

رئیس هیات مدیره انجمن‌های صنعتی کارفرمایی استان مرکزی با مذموم شمردن هدررفت منابع، افزود: صادرکنندگان روز دنیا از تکنولوژی روز برخوردار هستند. اگر تکنولوژی هر سه الی چهار سال یکبار تغییر و به روز شود، محصول تولیدی کارخانه باید جمع شده و محصول جدیدی تولید شود.  

منصوری ادامه داد: برای ارتقای تکنولوژی باید به امر آموزش توجه شود و از طرفی نخبگان نیز باید حفظ شوند. مشکل این است که نخبگان همان کتبی را مطالعه می‌کنند که همه دانش‌آموزان می‌خوانند.

وی با اشاره به نقش مدیریت بیان کرد: تا زمانیکه مدیریت ما صحیح نباشد در حوزه صادرات موفق نخواهیم شد و هدررفت منابع را شاهد خواهیم بود از این رو باید اصول صحیح مدیریتی را پرورش دهیم.

نماینده مردم در مجلس گفت: در صورت اتمام نفت کشور و توانمند نبودن، قادر به رقابت نخواهیم بود. اصل 44 بهترین اصل قانون اساسی برای حمایت از تولیدکنندگان است، اما به درستی انجام نشده است. در صورت انجام این اصل می‌توان میزان بهره‌وری را تعیین کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این همایش بیان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری درون زا بودن تولید و لزوم توجه به بخش صادرات جزو اولویت‌های دولت است.

محمدرضا حاجیپور بیان کرد: در هفت ماهه سال جاری حدود 470 میلیون دلار ارزه بخش صادراتی استان مرکزی بوده و 155 میلیون دلار در بخش واردات تبادل شده که این ارقام تراز مثبت تجاری استان مرکزی را نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال گذشته 56 کشور در قالب کشورهای هدف تولیدی و تعاملات بین‌المللی با ما همکاری داشتند که در حال حاضر این رقم به 60 کشور افزایش یافته است.

حاجیپور در خصوص تسهیلات برای رونق تولید اظهار کرد: دولت به دنبال ایجاد شرایطی برای خروج واحدهای تولیدی با ظرفیت‌های پایین، از رکود است که در این راستا حدود 959 واحد به سیستم بانکی معرفی شدند و  ازاین تعداد 540 واحد توانستند در واحد تسهیلات رونق تولید مبلغی بیش از 372 میلیارد تومان تامین کنند.

وی ادامه داد: سال گذشته با عارضه‌یابی‌ها 388 واحد به صورت تعطیل تمام در قالب طرح عارضه‌یابی شناسایی و نهایتا به سیستم بانکی معرفی شدند و 146 واحد مجددا راه‌اندازی شد.

حاجیپور بیان کرد: در قالب طرح کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی جلسات متعددی برگزار و موانع و مشکلات واحدهای تولیدی پیگیری شده است که از آن میان می‌توان به کمبود نقدینگی، مشکلات امنیتی در کشور عراق، مشکل در انتقال و جابجایی کالاهای صادراتی، عدم همکاری، رونق بازار هدف و... اشاره کرد.

وی بیان کرد: تاکید بر این است که صادرکنندگانی که برگزیده می‌شوند در اولویت کاری دستگاه‌های دولتی قرار گیرند. در مجموعه سازمان تاکید بر برقراری ارتباط و انجام امور در حداقل زمان ممکن است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا جعفری رئیس اتاق بازرگانی اراک نیز گفت: میانگین صادرات استان مرکزی به نسبت کل کشور در وضعیت خوبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه در بخش صادرات خیلی موفق نبوده‌ایم افزود: شاید افراط و تفریط در بخش‌های سرمایه و تولید باعث شده که ظرفیت‌های استان مرکزی خرد و کوچک شود.

وی اولین مشکل در بخش صادرات را این دانست که ظرفیت‌های استان خرد و پراکنده شده و در رشته‌های موازی بدون در نظر گرفتن صادرات و بازار فعالیت می‌کنیم بنابراین باید نسبت به تجمیع و استفاده از یک نشان تجاری مشترک برای محصولات هم‌خانواده اقدام کنیم.

جعفری با تاکید بر بازنگری در جانمایی صنایع استان مرکزی ادامه داد: بسیاری از واحدهای صنعتی در نقاطی واقع شده‌اند که دارای توجیه اقتصادی نیستند، همچنین در بسیاری از مواقع نه تنها سودآور نیستند بلکه دچار ضرر و زیان نیز شده‌اند.  

وی بیان کرد: در بخش آموزش و نیروی کار در صنعت با مشکل روبرو هستیم، در حالی که باید به ازای هر مهندس، هشت تکنسین وجود داشته باشد که این رقم امروز به ازای هر تکنسین و کاردان، هشت مهندس است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اراک گفت: برای قابلیت رقابت در سطح بین‌المللی باید کیفیت تولید در بخش صادرات افزایش و قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد.

جعفری در رابطه با رفع مشکلات واحدهای صنعتی استان با بیان اینکه میزان صادرات ایران نامطلوب است، اظهار کرد: باید سیاست مدیران استان بر مبنای حفظ واحدهای موجود باشد و از تاسیس واحدهای موازی جلوگیری به عمل آید.

به گزارش ایسنا، در این همایش ضمن تقدیر از صادرکنندگان برگزیده استان مرکزی در سال 95، از تمبر مربوطه نیز با حضور مسئولان و استاندار مرکزی رونمایی به عمل آمد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group