وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر مشارکت صنایع برخوردار از مواهب استان مرکزی در احداث بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی تاکید کرد.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی در جریان سفر به شهرستان ساوه که همزمان با سفر کاروان تدبیر و امید به استان مرکزی انجام شد، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با تاکید بر لزوم احداث بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی استان مرکزی افزود: در همین رابطه با پیگیریهای صورت گرفته از سوی سازمان انرژی اتمی و برخی از صنایع استان وعدههایی داده شده است و ما امیدواریم این اتفاق محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است و کارخانجات متعددی نیز دارد، اظهار کرد: با توجه به فعالیت تعداد بالای واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر، استان مرکزی به شدت از این جهت کمبود دارد و لازم است تا بیمارستان سوانح و سوختگی در این استان راهاندازی شود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: انتظار میرود دستگاه های بهرهمند از مواهب این استان که یکی از این مواهب نزدیکی به پایتخت است، لااقل خدمات این چنینی را فراهم کنند تا علاوه بر برخورداری مردم استان از خدمات این مرکز تخصصی درمانی بتوانند برای کارکنان تحت پوشش صنایع خود به دلیل حجم بالای وقوع حوادث و سوانح خدمات لازم را فراهم کنند.
وی با تاکید براینکه احداث این مرکز یکی از مطالبات جدی مردم استان بویژه صنایع است، افزود: من مطمئنم استاندار مرکزی حتما در این حوزه میتواند کمک بسیاری کند تا بتوان خدمات بهینه هم برای مردم استان ایجاد کرد و هم پاسخگوی میزان بالای سوانح این استان نسبت به سایر استانها شد.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص نبود پیوست سلامت در طرحهای مسکن مهر کشور، گفت: در اجرای طرح مسکن مهر که در سالهای گذشته صورت گرفت، خدمات خاص بویژه در حوزه سلامت دیده نشده بود و ایجاد این خدمات در کنار اجرای طرح مسکن مهر ضروری است.
نقص نبود پیوست سلامت بر پیکره طرح مسکن مهر
وی اضافه کرد: در صورتی که طرح مسکن مهر دارای پیوست سلامت بود، قطعا شاهد استقرار مراکز بهداشتی و درمانی همزمان با اجرای طرح مسکن مهر بودیم، اما این طرح نیمهتمام ماند در حالی که اگر قرار بود بطور کامل اجرا شود میبایست برای ساکنین در مسکن مهر خدمات سلامت به خوبی دیده و اجرایی میشد.
هاشمی با اشاره به وجود خیرین حوزه سلامت در شهرستان ساوه، اظهار کرد: در این شهرستان خیرین حوزه سلامت پیش قدم هستند که جای بسی تقدیر دارد و با ساخت مرکز جامع خدمات سلامت در کنار مسکن مهر گام بزرگی را در برطرف کردن این مشکل برداشتند.
وی با تاکید بر سیاست وزارت بهداشت به منظور اجرای طرح پیوست سلامت در کنار طرحهای مسکن مهر کشور اظهار کرد: اگر از ابتدای اجرای طرح مسکن مهر، به خدمات سلامت توجه میشد، وضعیت بهتر بود، اما در حال حاضر که با کمبود امکانات خدماتی مواجه هستیم، وظیفه ماست که برای مردم خدمات را فراهم کنیم.
کمبود هزار تخت بیمارستانی در استان مرکزی
هاشمی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص کمبود تختهای بیمارستانی در استان مرکزی نیز گفت: کمبود منابع مالی عاملی برای تاخیر در بهرهبرداری از بیمارستان ولیعصر(عج) اراک است که میبایست سالها پیش به بهرهبرداری برسد و تلاش ما بر این است که این بیمارستان تا پایان دولت به بهرهبرداری برسد ولی تا پایان سال 96 نمیتوان به اتمام این پروژه امیدوار بود.
وی از کمبود هزار تخت بیمارستانی در استان مرکزی حتی در صورت بهرهبرداری از بیمارستان ولیعصر(عج) اراک، خبر داد و افزود: اطمینان دارم که مسئولان استانی و محلی با تغییر کاربری و استفاده از املاک وزارت بهداشت در راستای افزایش تخت های بیمارستانی به ارتقای خدمات بهداشتی درمانی در این استان کمک خواهند کرد.
ضرورت ورود سرمایه گذاران به طرح های توسعه بیمارستانی
وی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاران برای برطرف کردن کمبود تختهای بیمارستانی استان مرکزی تصریح کرد: امیدواریم با متقاعد کردن سرمایهگذاران و مشارکت آنان در اجرای طرحهای اینچنینی، شاهد راهاندازی هزار تخت بیمارستانی در استان مرکزی باشیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که چه زمان مردم استان میتوانند شاهد تحقق دستاوردهای سفر به استان مرکزی در حوزه سلامت باشند، گفت: من در این سفر هیچ قول و وعدهای ندادهام و مردم آنچه را که لمس میکنند در قالب اجرای طرح تحول سلامت بوده است، زیرا علاوه بر بیمه شدن افراد فاقد پوشش بیمه و کاهش هزینههای درمانی، تجهیزات و فضاهای بیمارستانی نیز نوسازی و بازسازی شدهاند.
برای کمبودهای بهداشت و درمان از مردم عذرخواهی میکنم/قدردان صبر مردم هستیم
وی با تاکید بر اینکه امکانات و داشتههای ما در حد انتظار مردم نیست، تصریح کرد: به دلیل وجود کمبودهای حوزه بهداشتی و درمانی از مردم عذرخواهی میکنم اما باید توجه کرد که شاخصهای درمانی نسبت به دو سال گذشته ارتقا یافته و قابل مقایسه نیست اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
هاشمی تصریح کرد: تحقق این باور که مردم فکر کنند که خادمان آنها با تمام توان با وجود کمبود منابع مالی تا حد امکان برای تامین نیازهای حوزه سلامت تلاش میکنند از اهمیت خاصی برخوردار است و ما قدردان مردمی هستیم که شرایط ویژه دولت را درک کرده و صبوری میکنند و قطعا تا پایان دولت و روزی که خدمتگزار مردم هستیم نهایت تلاش خود را بکار بسته و امیدواریم با بهبود وضعیت خزانه دولت بتوان گامهای اساسی و موثری را در این زمینه برداشت.