این روزها در بیش از 10 هزار هکتار از باغات انار ساوه کار برداشت این میوه بهشتی آغاز شده و مشتاقان انار این خطه انارخیز کشور بار دیگر طعم یاقوت سرخ ساوه را خواهند چشید.
در همین رابطه معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: در مجموع 10هزار هکتار باغ انار در این شهرستان وجود دارد و پیش بینی میشود از هر هکتار باغ بارده به طور میانگین 15 تن انار برداشت شود.
وی با بیان اینکه میزان انار تولیدی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه افزایش محسوسی نداشته است، افزود: پیشبینی میشود در سال جاری 150 هزار تن انار در این شهرستان برداشت شود در حالیکه این میزان در سال گذشته نیز همین میزان بوده است.
وی مهمترین رقم انار این شهرستان را ملس ساوه عنوان کرد و گفت: رباب نیریز، شیشه کپ فردوس، نادری بادرود و ملس یزدی از دیگر انواع انار این شهرستان به شمار میروند.
معاون فنی و اجرایی جهادکشاورزی ساوه با اشاره به آغاز برداشت انار ساوه با سرعت کم از روزهای گذشته گفت: خنکی هوای روزهای اول فصل پائیز موجب آبدهی بیشتر انار و مرغوبشدن آن خواهد بود، اما به دلیل اینکه امسال پروسه خنک شدن هوا کمی دیرتر آغاز شد از این رو کار برداشت با سرعت کمتری آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه کار برداشت انار با سرعت بیشتر از تمامی باغات ساوه از 24 مهرماه آغاز شده است، افزود: برداشت یاقوت سرخ از باغات بارده ساوه تا یک ماه آینده ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه بارش باران و سرد شدن ناگهانی هوا نیز موجب ترکیدگی انار خواهد شد، افزود: ترکیدگی انار پدیدهای است که با سرد شدن ناگهانی هوا و بارش باران بوقوع میپیوندد و عرضه انارهای ترکیده به بازار با قیمت کمتری انجام میشود. از این رو باغداران باید با اطلاع دقیق از وضعیت آب و هوایی و پیگیری بارشها از طریق سازمان هواشناسی کار برداشت را انجام دهند.
به گفته وی، انار تولیدی در ساوه علاوه بر تامین نیاز داخلی و توزیع در سراسر کشور توسط بخش خصوصی به اقصی نقاط جهان صادر میشود و بخش اعظمی از آن نیز به صورت رب انار در منازل یا کارگاههای سنتی فرآوری میشود.
خلیلی از شهرستان ساوه به عنوان بزرگترین تولیدکننده انار کشور یاد کرد که محصول تولیدی آن به لحاظ ماندگاری و کیفیت بالا شهرت بینالمللی دارد و بزرگترین مرکز انارخیز کشور محسوب میشود.