مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: خلاء تکنولوژی جدید مانعی برای رقابتپذیری ایران در بازارهای جهانی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، رضا اسدیفرد در مراسم رونمایی از تولید مقره سرامیکی با فناوری نانو در شرکت مقرهسازی ایران واقع در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه افزود: عدم وجود تکنولوژی جدید موجب شده است تا فناوری نانو در کشور ما به شرایط ایدهآل نرسد.
وی با اشاره به رضایتبخش بودن بازار رقابتی در سالهای اخیر در سایه سیاستهای دولت یازدهم افزود: این سیاستگذاری موجب تقویت رقابتپذیری ایران شده و با تقویت شرکتهای دانش بنیان در حوزه فناوری نانو موج جدیدی به بدنه صنعت تزریق شده و توانسته است کشور ما را در عرصه رقابتپذیری استحکام بخشد.
این مقام مسئول در نهاد ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت 30 هزار متخصص ایرانی در حوزه فناوری نانو اظهار کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار هیات علمی در کشورمان در حوزه فناوری نانو فعال هستند و بیش از 80 پژوهشگاه و آزمایشگاه خصوصی به کمک این متخصصین آمدهاند.
وی تصریح کرد: در یک سال اخیر فروش فناوری با تولید نانو در کشور ما دو برابر شده است و این در حالی است که این میزان در 10 سال اخیر افزایش 20 برابری داشته است.
اسدیفرد از رشد 35 درصدی صادرات ایران از طریق فناوری نانو خبر داد و افزود: تولید مقره با فناوری نانو در این واحد تولیدی نیز از افتخارات کشورمان است و مقرهای که در این شرکت با همکاری شرکت رامو و در ارتباط با ستاد فناوری نانو تولید میشود گامی در جهت تقویت این حوزه است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز با اشاره به ظرفیت شهرستان ساوه به لحاظ برخورداری از بزرگترین شهر صنعتی کشور گفت: توانمندیهای موجود و تجهیزات و زیرساختهایی که در واحدهای تولیدی این مجموعه صنعتی وجود دارد، توانسته است سهم تولیدات بیشتری از کشور را به خود اختصاص دهد.
محمد بهاروند به نقش صنعت در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو فعال شدن صنعت و کشاورزی است و شهرستان ساوه با ظرفیت بالایی که در حوزه صنعتی و کشاورزی دارد در این عرصه پیشگام است.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی جز با رونق صنعت امکانپذیر نیست و دولت تدبیر و امید در سالجاری با تشکیل کارگروههای تخصصی ستاد اقتصاد مقاومتی به دنبال تحقق اهداف و سیاستهای این حوزه با رونق صنعت و تکنولوژی است.
فرماندار ساوه با اشاره به کیفیت بالای محصولات تولیدی این واحد تولیدی و نیز ایجاد بازار مناسب در داخل کشور، گفت: ایجاد بازار مصرف در شهرها و استانهای همجوار با همکاری شرکت برق باختر و نیز تقویت صادرات به سایر کشورها از راهکارهای موثر در توسعه و رونق این واحد تولیدی است.
به گزارش ایسنا، کوهرنگی مدیرعامل این واحد تولیدی نیز گفت: شرکت مقره سازی ایران در سال 1362 در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه با مساحت 20 هکتار و با برخورداری از تکنولوژی و ماشینآلات مجهز آغاز بکار کرد و محصولات خود را مطابق با استاندارد تولید و عرضه میکند.
وی ظرفیت تولید خالص سالیانه این شرکت را 11 هزار تن مقره سرامیکی اعلام کرد و افزود: این شرکت به آزمایشگاههای تحقیقاتی و عملیاتی شیمی، فیزیک، سرامیک و همچنین آزمایشگاههای فشار قوی برای تستهای روتین، سمپل و تایپ مقره و کادری مجرب و با تجربه مجهز است و نیاز کشور به این عایق الکتریسیته را برطرف میکند.
کوهرنگی در ادامه با اشاره به اینکه این واحد تولیدی توانسته است مقرههایی با پوشش نانو را برای اولین بار در جهان تولید و روانه بازار کند، گفت: بیش از 700 نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم در این واحد تولیدی فعالیت میکنند .
به گفته وی، در خطوط انتقال نیرو لازم است هادیهای تحت ولتاژ به نحوی ایزوله شوند و برای این کار از مقرهها استفاده میشود.
وی بیان کرد: شرکت مقره سازی ایران قابلیت تولید کلیه مقرههای مورد استفاده در خطوط انتقال (انواع مقره های بشقابی)، خطوط توزیع نیروی برق (انواع مقرههای سوزنی، مقره های چرخی و دو شیاره) و پستها(انواع مقرههای اتکایی) و انواع مقرههای ترانس را دارد.
به گزارش ایسنا، در جریان سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهرستان ساوه كه چندی پیش انجام شد نیز از خط تولید مقره اتکایی 400 kv در این شرکت رونمایی شد. این مقره برای اولین بار در کشور در این شرکت تولید شده است و در فاز اول برای رفع نیاز کل کشور تولید خواهد داشت.