پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: در دنیای امروزی دولت‌ها بازیگر عرصه توسعه نیستند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، غلامرضا فتح آبادی در نشستی با سازمان‌های مردم‌نهاد شهرستان ساوه افزود: بازیگر اصلی توسعه در دنیای پیشرفته امروزی بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد هستند.

وی بیان کرد: بخش دولتی، خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد سه ضلع مثلثی را تشکیل می‌دهند که منجر به توسعه پایدار خواهد شد و در این میان سازمان‌های مردم‌نهاد نقش بیشتری دارند.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه‌یافته بیش از 70 درصد برنامه‌های توسعه‌ای توسط سمن‌ها صورت می‌گیرد، گفت: این در حالی است که در کشور ما این میزان به کمتر از 10 درصد می‌رسد.

فتح آبادی فعالیت سمن‌ها را در کشور ما در حوزه خیریه بسیار مطلوب توصیف کرد و افزود: از سال 1350 در کشور ما سمن‌ها فعالیت خود را آغاز کردند و اولین بار در حوزه محیط زیست و آن هم تلاش برای ممانعت از پیشروی کویرزایی فعالیت کردند و بعدها به حوزه خیریه و سلامت نیز ورود پیدا کردند.

وی اولویت‌های سمن‌ها در نسل چهارم را خیریه و حمایتی ندانست و گفت: محورهای اصلی و موضوعاتی که در نسل چهارم بدان پرداخته می‌شود توسعه فرهنگی و اجتماعی و آینده‌نگری و دیده‌بانی اجتماعی است تا با تحقق این اولویت بتوانند در سطوح بین‌المللی تاثیرگذار باشند.

این مقام مسئول در استانداری مرکزی با اشاره به عضویت سمن‌ها به عنوان مشاورین آژانس‌های بین‌المللی گفت: سهم ایران به عنوان مشاور آژانس‌های بین‌المللی در حال حاضر 30 سمن است که این میزان مطلوب نیست.

وی با تاکید بر اینکه باید در عرصه‌های بین‌المللی نقش آفرین باشیم، گفت: با ایجاد فضای باز سیاسی در دولت یازدهم این مهم تا مقدار زیادی محقق شده است و تعامل سمن‌ها با آژانس‌های بین‌المللی تا حدود زیادی فراهم شده است.

به گفته وی، مشکلات فراوان اجتماعی موجود در جامعه متاثر از دگرگونی نظام‌های اجتماعی است چرا که هر پنج دقیقه یک پدیده علمی در حوزه‌های مختلف شکل می‌گیرد و برای برخورداری از آن نیازمند بهره‌وری از ضلع سوم مثلث توسعه‌ای که سمن‌ها هستند، هستیم.

وی با تاکید بر مشارکت عمومی برای تحقق اولویت نسل چهارم سمن‌ها، گفت: در قانون اساسی وزارت‌خانه‌ها مکلف شدند که یک واحد اداری برای بسترسازی مشارکت مردمی مهیا کنند.

فتح آبادی با اشاره به ظرفیت بالای استان مرکزی در حوزه برخورداری از پتانسیل سمن‌ها گفت: تنها استانی هستیم که خانه سازمان‌های مردم‌نهاد در این استان وجود دارد و با تقویت جایگاه آن حتی از تعطیلی اعلام شده از سوی دولت قبلی هم جلوگیری کردیم.

وی از ظرفیت سمن‌ها در استان مرکزی به عنوان قدرت چهارم یاد کرد و افزود: هم‌اکنون با تقویت سمن‌ها در سطح استان دستگاه‌های اجرایی نیازمند کمک‌گیری از سمن‌ها هستند و در دنیای امروی باید قدرت را از آن طرف میز به این طرف میز انتقال دهیم و این به معنی نشان دادن قدرت سمن‌ها در اهداف توسعه‌ای کشور است.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی از سمن‌ها به عنوان پیمانکاران مردم یاد کرد و افزود: افزایش سازمان‌های مردم نهاد در جامعه بیانگر علاقه مردم به مشارکت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه تعداد سمن‌های استان مرکزی از میانگین کشوری بیشتر است، گفت: برای جمعیت بیش از 5 هزار نفری یک سمن تعریف می‌شود و این در حالی است که در استان مرکزی برای جمعیت بیش از چهار هزار نفر یک سمن فعال است. البته تا نرم جهانی که برای هر هزار نفر یک سمن تعریف شده است فاصله داریم.

وی با اشاره به فعال بودن 382 سمن در استان مرکزی افزود: استان مرکزی در روند افزایش مدیریت سمن‌ها توسط بانوان نیز پیشتاز است و 35 درصد مدیران سمن‌های این استان را بانوان تشکیل می‌دهند.

فتح آبادی با اشاره به برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی برای سمن‌ها گفت: این دوره‌ها در راستای توانمندسازی سمن‌ها و جامعه و نهادینه کردن جایگاه سازمان‌های مردم نهاد در جامعه برگزار می‌شود که بسیار موثر است.

وی به برگزاری دوره‌های تخصصی در سطح استان نیز اشاره کرد و گفت: سمن‌ها مشاورین قابل اعتمادی برای مدیران بویژه فرمانداران هستند و برای تقویت مشارکت آنان در حوزه مدیریت شهری و شوراهای اسلامی شهر و شهرداران نیز برنامه داریم.

وی با تاکید بر ارتباط تنگاتنگ سمن‌ها با نهادهای مدنی نظیر شورای اسلامی و شهرداری گفت: مدیریت شهری باید محل رجوع سمن‌ها باشد. چرا که وظیفه مدیریت شهری صرفا کارهای عمرانی نیست بلکه باید به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی نیز وارد شوند.

به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه با اشاره به صدور مجوز برای 18 سازمان مردم‌نهاد در این شهرستان گفت: از این تعداد 12 سمن فعال، سه موسسه غیرفعال و مابقی نیز نیمه فعال هستند و در حال حاضر نیز هفت موسسه مردم نهاد در حال ثبت هستند.

محمد بهاروند با اشاره به نقش سمن ها در تحقق اهداف توسعه ای کشور گفت: با شکل‌گیری قانون سمن‌ها و الزام به رعایت ضوابط و مقررات می‌توان از پتانسیل بالای آنها در توسعه پایدار بهره‌برداری کرد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان ساوه در رشد کیفی‌و‌کمی سمن‌ها گفت: توان بالای سازمان‌های مردم نهاد با توجه به ظرفیت بالای این منطقه می‌تواند بازوی واقعی دولت در تحقق اهداف و ماموریت‌های محوله باشد.

در این نشست مدیران سازمان‌های مردم نهاد به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group