معاون استاندار و فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه کمآبی در این شهرستان یک موضوع جدی است، گفت: آبیاری نوین جنگ کمآبی را خاتمه میدهد.
محمد بهاروند در گردهمایی ائمه جماعات، طلاب و روحانیان ساوه که در محل سد الغدیر و با هدف آگاهی روحانیان از آخرین وضعیت منابع آبی شهرستان و انجام کار تبلیغی در بین مردم برای صرفهجویی در مصرف آب برگزار شده بود، با اشاره به اینکه حدود 92 درصد منابع آبی این شهرستان در حوزه کشاورزی مصرف میشود، افزود: صرفهجویی هشت درصدی آب در حوزه کشاورزی به اندازه میزان مصرف صنعتی و آب شرب خواهد بود و ما را از بحران نجات خواهد داد.
وی خواستار تجهیز مزارع و باغات به روشهای نوین آبیاری شد و افزود: استفاده از روشهای علمی و نوین در حوزه کشاورزی و پرهیز از روشهای سنتی در حوزه آبیاری منجر به کاهش مصرف آب در این حوزه خواهد شد.
فرماندار ساوه با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی شهرستان گفت: سد الغدیر ساوه برای 290 میلیون متر مکعب آب طراحی شده است در حالیکه هم اکنون حجم آب ذخیره شده در پشت سد به 15 میلیون متر مکعب می رسد و به کمتر از این میزان نیز خواهد رسید.
وی ادامه داد: هشت میلیون متر مکعب از آب این سد برای حوزه کشاورزی و پنج میلیون متر مکعب نیز برای آب شرب اختصاص مییابد و عملا با تخصیص این میزان دیگر آبی در پشت سد نخواهد ماند.
بهاروند با اشاره به برنامه دولت برای حل مشکل کم آبی در شهرستان ساوه از اختصاص 400 لیتر بر ثانیه از سد کوچری برای این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح مدتهاست که از سوی دولت پیگیری می شود و با برطرف شدن موانع مناقصه آن بزودی این خواسته مردم محقق خواهد شد.
وی هزینه اجرای این طرح را براساس محاسبات سال قبل از سوی وزارت نیرو بالغ بر 300 میلیارد تومان بیان کرد و افزود: خوشبینانه ترین حالت اجرا و بهره برداری از این طرح یک پروسه سه تا چهار ساله است.
وی همچنین با اشاره به هزینه 100 میلیارد تومانی وزارت نیرو برای بهره برداری از تصفیه خانه آب و فاضلاب شهرستان ساوه در سال گذشته گفت: دغدغه اصلی دولت در این شهرستان حل مشکل کم آبی است و مردم نیز باید به کمک دولت بیایند و با صرفهجویی یاریگر دولت باشند که فرهنگسازی و اطلاعرسانی در خصوص این موضوع بر عهده اصحاب روشنگری جامعه که روحانیان، معلمان، اساتیددانشگاه، رسانه ها و ... هستند، است.
فرماندار ساوه با اشاره به میزان بارندگی در این شهرستان که از همه شهرهای استان کمتر است، گفت: تامین آب یک طرح ملی است و با توجه به کمبود آب در سطح استان قطعا با برنامه ریزی های لازم باید از خارج استان برای این شهرستان آب مورد نیاز تامین شود.
به گزارش ایسنا، مدیر امور منابع آب ساوه نیز مشکل کم آبی در این شهرستان را نگران کننده دانست و افزود: برای جبران کسری مخازن آب ساوه برنامه های نظارتی و کنترل بر عملکرد منابع آب با قوت انجام می شود.
نقی بهجت نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی را از جمله اقدامات نظارتی برشمرد و افزود: هم اکنون 150 کنتور هوشمند در شهرستان نصب شده و میزان آب برداشتی برای کشاورزان تعیین شده است.
وی جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه را از دیگر اقدامات بیان کرد و افزود: علاوه بر این اقدامات، گشتهای نظارت و بازرسی امور منابع آب نیز با گشتزنی تخلفات حوزه آب را بررسی و اقدامات قانونی صورت میگیرد.
رئیس دادگستری ساوه نیز از برخورد قضایی با چاههای غیرمجاز خبر داد و افزود: رسیدگی به پروندههای مربوط به چاه های غیرمجاز در دستور کار ویژه دستگاه قضائی قرار دارد.
هادی ملکی با اشاره به مصوبه دولت در خصوص صدور پروانه به چاههای فاقد پروانه ای که قبل از سال 85 حفر شده باشد، گفت: با اجرای این مصوبه برخی سوء استفاده کرده و اگر چاهی را مثلا در سال 91 حفر کرده باشند با مستند سازی مدعی هستند که این چاه در قبل از سال 85 حفر شده است و خواستار صدور پروانه هستند که این اقدامات کار دستگاه قضائی را دشوار کرده است.
وی با اشاره به بلاتکلیف بودن بیش از هزار چاه فاقد پروانه و غیرمجاز در شهرستان گفت: این مقدار پرونده تشکیل شده منتظر تعیین تکلیف هستند که دستگاه قضائی با بررسی دقیق و اعلام نظرات کارشناسان اقدام به صدور رای میکند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این گردهمایی، روحانیان و مسئولان شرکت کننده از قسمت های مختلف سد الغدیر و نیز تاج سد بازدید کردند و از نزدیک با ارائه توضیحات مقامات مسئول در حوزه آب شهرستان با آخرین وضعیت منابع آبی آشنا شدند.