شهردار ساوه بر ضرورت ورود خیرین به حوزه مدیریت شهری و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، کامران جوادی در جریان بازدید نمایندگان شهرداری و فرمانداریهای شهرستانهای اراک، خمین و دلیجان از مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه و نشست بررسی دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در آن، از این مرکز به عنوان مجموعهای برای ساماندهی متکدیان و کارتنخوابها یاد کرد که با حمایتهای مردمی و مشارکت خیرین میتواند شعار شهر بدون متکدی و کارتنخواب را تحقق بخشد.
کامران جوادی با دعوت از خیرین برای مشارکت در اجرای پروژههای مدیریت شهری که کاهش آسیبهای اجتماعی را به دنبال دارد، گفت: در حال حاضر فرهنگ مشارکت در اجرای پروژههای مدرسهسازی و احداث مراکز درمانی در بین خیرین نهادینه شده است و لازم است خیرین در حوزه مدیریت شهری نیز مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به پتانسیلهای سازمانهای مردمنهاد در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز گفت: سازمانهای مردمنهاد نیز از ظرفیت بالایی در این حوزه برخوردار هستند.
شهردار ساوه با اشاره به ارائه خدمات شبانهروزی به لحاظ تنوع وظایف شهرداریها به شهروندان گفت: رویکرد شهرداری ساوه علاوه بر عمل به وظایف قانونی خود ایجاد فصل نوینی از نیازهای اجتماعی و شهری شهروندان و ایجاد شهری امن و عاری از آسیب های اجتماعی است.
وی حرکت به سمت بهرهگیری و شناسایی روشهای نوین و جدید اجرایی منطبق بر متدهای روز دنیا در اجرای پروژههای شهری را از دیگر اولویتهای حوزه شهری دانست و افزود: با مشارکت همه دستگاهها علاوه بر اجرای طرحهای زیربنایی در شهرستان در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز فعالانه حرکت خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، معاون خدمات شهری شهرداری ساوه نیز با اشاره به فعالیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در این شهرستان گفت: راهاندازی این مرکز موجب یکپارچه شدن دستگاههای اجرایی شهرستان در این حوزه شده است.
مصطفی احمدی افزود: تا قبل از راهاندازی این مرکز ادارات مرتبط با پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به صورت جزیرهای عمل میکردند و هر کس مطابق با سلیقه و دستورالعمل اداری خود رفتار میکرد، اما با فعالیت این مرکز نوعی خرد و اراده جمعی برای مدیریت این مهم شکل گرفت.
وی با اشاره به ساماندهی 477 نفر از متکدیان و کارتنخوابها در مدت حدود هفت ماه از آغاز فعالیت این مرکز گفت: با تشکیل این مرکز کمیتهای متشکل از نیروی انتظامی، مددکاران بهزیستی و کمیته امداد و نماینده دانشکده علوم پزشکی و روانپزشک تشکیل شد و با ورود هر متکدی یا کارتنخواب به این مجموعه با نظر کمیته تشکیل شده تحت نظارت دستگاه قضائی و شخص دادستان، فرمهای تخصصی تکمیل میشود.
احمدی ادامه داد: پس از تشکیل فرمهای تخصصی با نظر اعضای کمیته پس از درمان فرد معرفی شده که اولویت اول به شمار میرود در خصوص وضعیت آنان تصمیمگیری شده و هر کدام بنا به وضعیتی که دارند زیر چتر حمایتی نهاد مربوطه قرار میگیرند. به عنوان مثال معلولان به اداره بهزیستی، نیازمندان به کمیته امداد، افاغنه و اتباع خارجه با هماهنگی نیروی انتظامی برگشت به کشور مبدا و افراد فاقد کار نیز به مراکز حرفهآموزی و اداره کار معرفی میشوند.
وی بیان کرد: از زمانی که فعالیت این مرکز آغاز شده است بنا بر اعلام مقامات قضائی و امنیتی شاهد کاهش 47 درصدی آمار وقوع سرقتهای خرد در شهرستان هستیم که نخستین پیامد مثبت و دستاورد ارزشمند این مرکز بوده است.
به گزارش ایسنا، در ادامه مسئول مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز حداقل مدت زمان برای نگهداری مددجویان این مرکز را حدود یک ماه اعلام کرد و افزود: به طور میانگین نگهداری هر فرد برای این مرکز یک میلیون و 500 هزار تومان هزینه در بر دارد که این میزان هزینه با مشارکت دستگاههای اجرایی مرتبط با این موضوع تامین می شود.
سعید حکیمی افزود: بخش قابل توجهی از افرادی که از این مرکز ترخیص میشوند با معرفی به دستگاههای اجرایی به جامعه برگشته و دیگر به سراغ تکدیگری نمیروند.
وی بیان کرد: در سایه اقدامات صورت گرفته برای بهبودی و سالمسازی این افراد، در صورتی که پس از طی دوره پیشبینی شده در این مرکز، افراد مجددا دچار جرم یا اعتیاد شوند، مجازاتهای سنگین برای آنان در نظر گرفته میشود.
به گزارش ایسنا؛ نمایندگان شهرداری و فرمانداریهای شهرستانهای اراک، خمین و دلیجان ضمن بازدید از این مرکز از نزدیک با مددجویان به گفتوگو نشسته و در نشستی با مسئولان مدیریت شهری ساوه ضمن تقدیر از این اقدام ارزشمند در ساوه خواستار انتقال تجارب در این حوزه برای اجرایی شدن در سایر شهرهای استان شدند.
معاون اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان مرکزی گفت: ارائه آموزشهای شهرنشینی برای 30 میلیون ایرانی کمسواد ضروری است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، زهرا کسائیپور در جریان بازدید نمایندگان شهرداری و فرمانداریهای شهرستانهای اراک، خمین و دلیجان از مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه و نشست بررسی دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در آن، با اشاره به وجود 30 میلیون ایرانی کمسواد، بیسواد و با تحصیلات زیردیپلم اظهار کرد: اطلاعرسانی و آموزش در حوزه شهروندی و شهرنشینی نیاز اساسی برای این جامعه هدف است.
وی بیان کرد: هر چقدر برای آحاد مختلف جامعه بویژه افراد دارای تحصیلات پائینتر آموزشهای شهروندی بیشتری در حوزه پیشگیری برگزار کنیم، قطعا آمار پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهری کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با تقدیر از مجموعه مدیریت شهری ساوه به دلیل راهاندازی مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در این شهرستان گفت: ایجاد ساختار ماندگار و دعوت از دستگاههای اجرایی مرتبط با حوزه آسیبهای اجتماعی رمز موفقیت و دلیل ماندگار شدن فعالیتهای این مرکز است.
این کارشناس ارشد امور اجتماعی و فرهنگی در استانداری مرکزی از تکدیگری به عنوان یک بیماری یاد کرد که در کشورهای مختلف به طرق متفاوت پیشگیری و درمان میشود و در ایران نیز از سال 1372 بنا بر دستورالعملهای لازم اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای در این خصوص اجرا میشود.
وی خواستار ارائه آموزشهای لازم برای متکدیان و کارتنخوابها شد و افزود: در اجرای این آموزشها باید بر مباحث دینی و اعتقادی نیز تاکید کرد.
کسائیپور از اعتیاد، طلاق، حاشیهنشینی، اعمال منافی عفت و جرایم مربوط به نقاط جرمخیز به عنوان پنج معضل در حوزه آسیبهای اجتماعی یاد کرد و افزود: برای پیشگیری از این آسیبها باید مانع از آسیبپذیری و آسیبرسانی شد که مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ساوه نیز در همین راستا فعالیت میکند.
وی تعیین تکلیف سریع مراجعهکنندگان این مرکز را عاملی برای موفقیت آن و دلیلی برای پیشگیری از وقوع برخی جرایم و کاهش جرایمی نظیر سرقت در جامعه دانست و تصریح کرد: شهرستان ساوه معین مرکز کشور است و قطعا به دلیل نزدیکی به پایتخت آسیبهای موجود در تهران نیز به این شهرستان سرازیر میشود از این حیث ضرورت فعالیت این مرکز دوچندان است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانهای خمین و دلیجان نیز بستر تشدید آسیبهای اجتماعی وجود دارد، گفت: فعالیت مرکز ساوه الگوی مناسبی برای سایر شهرهای استان است و شهرستان ساوه در اقدامی ارزشمند پایلوت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی استان را به خود اختصاص داده است.