رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان ساوه گفت: شاهنامه سند هویت ملی هر ایرانی است.
حسین محمودیفر در همایش بزرگداشت فردوسی افزود: زبان از عوامل انتقال هویت است و زبان گفتاری یا نوشتاری در ساختن شخصیت اجتماعی و هویتمند کردن افراد جامعه اهمیت داشته و باعث ماندگاری و تاثیرگذاری و نفوذ صاحبان شخصیت در نسلهای آینده میشود .
وی با بیان اینکه فردوسی با سرودن شاهنامه نقشی مهم در معرفی زبان فارسی به عنوان مؤلفه اصلی هویت ایرانی و همچنین پایداری آن داشت، تصریح کرد: او در زمینه فرهنگی نیز با سرودن شاهنامه کاری بزرگ انجام داده و در کمال دقت تمام داستانهایی را که از گذشتگان به وی رسیده روایت می کند و بسیاری از افتخارات، سنتها و امتیازات رفتاری و اخلاقی را بازگو میکند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راههای مهم انتقال میراث فرهنگی تمدنی هویت ساز به نسل های بعدی آثار مکتوب است، افزود: شاهنامه میراث ماندگار ایران نقش مهمی در معرفی و پایداری زبان فارسی به عنوان مؤلفه اصلی هویت ایرانی دارد.
به گفته محمودی فرحکیم ابوالقاسم فردوسی در زمینه دین و جهان بینی نیز جایگاه خاصی دارد و انسان را به خدا پرستی دعوت میکند و آن را نشانه خرد و یگانه راه سعادت میداند. او در شاهنامه سرزمین ایران را عامل مشترک و همبستگی میان ایرانیان دانسته و کوشش در دفاع از میهن خویش و جنگ و پایداری را نشان از پیوندی ناگسستنی و غیر قابل خلل میان این سرزمین و ساکنانش معرفی میکند.
وی اظهار کرد: ازآنجاکه ایرانیان دارای تاریخ مدون و طولانی هستند، فردوسی در شاهنامه میکوشد تاریخ هویت ایرانیان را از اعماق تاریخ در مسیر داستانهای شاهنامه بیرون بکشد. وی توانست با درک شرایط و زمان شاهنامه را به عنوان عامل تشکیل یک ملت نیرومند و پرتوان تقدیم جامعه کند و با این کار ضامن پیوستگی و یکپارچگی فرهنگ و تاریخ ایران شود.
ازدیگر برنامههای این همایش اجرای موسیقی توسط گروه هنری باران و شعر خوانی توسط تعدادی از اعضای انجمن ادبی سلمان ساوجی بود.