به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت مراسم گرامیداشت این هفته در مدارس شهرستان با برگزاری جلسات آموزشی سخنرانی و صرف صبحانه سالم با محوریت پیشگیری از دیابت برگزار شد.
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش ساوه در مراسمی که به همین منظور در دبیرستان باقرالعلوم برگزار شد گفت: وجود انسان دارای دو بعد روحانی و جسمانی است و ما باید به دنبال پرورش هر دو بعد باشیم.
محمد رشید کسب علم و حفظ سلامتی جسم را راههای پرورش انسان دانست و افزود: سلامت جسمی یکی از موضوعاتی است که دین اسلام به آن توجه زیادی کرده است.
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش تصریح کرد: سلامت جسمی افراد در گرو دو عامل مهم تغذیه و تحرک است، لذا باید به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری عادات نامناسب غذایی همچون مصرف بیرویه قند و نمک را اصلاح کرده و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهیم.
وی ادامه داد: شعار امسال هفته سلامت پیشگیری از دیابت است و در کشور ما نیز متاسفانه به دلیل سبک زندگی نادرست و استفاده از مواد غذایی ناسالم و آماده و کم تحرکی از سنین پایین شاهد آن است.
وی همچنین با تاکید بر رسالت آموزش و پرورش به منظور فرهنگسازی گفت: به منظور فرهنگسازی و پیشگیری از بروز بیماری، آموزش و پرورش در سطح مدارس اقدام به اجرای طرحهای پایگاه تغذیه سالم، المپیادهای ورزشی، حیاط پویا و ... کرده است.
به گزارش ایسنا، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز در اجتماع دانش آموزان و جمعی از شهروندان ساوجی در مجتمع تفریحی بام ساوه به منظور برگزاری برنامه صبحانه سالم گفت: تعذیه سالم و تحرک بدنی مهمترین عامل در پیشگیری از دیابت است.
مینا اسدی افزود: فعالیت ورزشی و جلوگیری از کم تحرکی بهترین راهکار برای مبارزه با دیابت است و می تواند آمار دیابت را به شدت کاهش دهد.
وی فرهنگسازی و مصرف غذای مناسب و سالم را مورد تاکید قرار داد و افزود: این فرهنگسازی باید از سنین پایینتر و در سن دانشآموزی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: وعده غذایی صبحانه نقش بسیار موثری در سلامت جسمی و فکری دانشآموزان دارد و اگر دانشآموز صبحانه نخورد، به دلیل پایین افتادن قند خون توانایی و شرایط لازم را برای یادگیری در مدرسه نخواهد داشت، از این رو برای فرار از گرسنگی روزانه به خوراکیهای ناسالم و بویژه فستفودها روی میآورد که خطر ابتلا به دیابت را تشدید میکند.
به گفته وی، متاسفانه بسیاری از بچهها بدون خوردن صبحانه روانه مدرسه میشوند که همین مسئله بر روند تحصیلی آنها اثراتی منفی میگذارد. این در حالی است که مطالعات نشان میدهد با خوردن صبحانه سالم، تمرکز آنها بیشتر شده و عملکرد مغزیشان تقویت میشود.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه از اجرای طرح غربالگری فشار خون و دیابت و توزیع پرلهای ویتامین D و برگزاری جلسه آموزشی تغذیه و دیابت با حضور همکاران مراقب سلامت و کارشناس تغذیه در مرکز بهداشتی درمانی شهرک فجر نیز خبر داد و افزود: طرح غربالگری همچنین در مجتمع تفریحی بام ساوه نیز به اجرا درآمد.
در این مراسم دانش آموزان با اجرای برنامههای شاد و متنوع، اجرای حرکات نمایشی تیم ژیمناستیک نونهالان هفته سلامت را گرامی داشتند.