رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه گفت: ارتقای فرهنگ عمومی اولویت سال 95 است.
حسین محمودیفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: با گذشت نزديك سه دهه از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي هنوز هم توجه به فعاليتهاي فرهنگي و هنري نقش بسزائي را در برنامهريزي و سازماندهي امور اجرايي كشور ايفا ميكند.
وی بیان کرد: انجمنهاي فرهنگي هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه به عنوان بخشي از بدنه عظيم فرهنگ و هنر ايران اسلامي ضمن طراحي و اجراي برنامههاي گوناگون و متنوع فرهنگي و هنري و بهره جستن از مهارتهاي اصحاب فرهنگ و هنر در تلاش هستند تا با نظام بخشيدن به فعاليتهاي گذشته و اجراي برنامههاي جديد و متناسب با خواست فضاي اجتماعي و فرهنگي شهرستان رسالت خود را در فرهنگسازي به نحو احسن به انجام برسانند.
وی با اشاره به مهمترین هدف حوزه کاری این مجموعه در سال 94 گفت: نکته قابل توجه اینست که امروز در شرایطی واقع شدهایم که استکبار در مقابل حرکت دینی نظام اسلامی و مردم مسلمان ایران صف کشیده است. علاوه بر تلاش برای عقیم نگه داشتن تلاشهای اقتصادی و خودکفایی آنچیزی که نظامهای سلطهگر بیش از هراقدامی به آن چشم دوختهاند تهی ساختن نسلی است که به عنوان سرمایههای زوالناپذیر نظام مورد تکیه و توجهند و در این مسیر فرهنگها و باورها هدف اصلی دشمنان هستند.
به گفته وی، از این رو اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کوشیده با هدف ارتقاء فرهنگ عمومی، بسترسازی برای رشد و ارتقاء فرهنگ و هنر اسلام بیش از 100 برنامه فرهنگی و هنری در عرصههای مختلف برگزار کند.
وی گفت: در این خصوص به تولید برنامههای فاخر که به تقویت ایمان مردم و شادی و نشاط مردم کمک کند توجه ویژهای شده است، همچنین در برنامهها به سیاستهایی نظیر حمایت از مؤسسات و نخبگان فرهنگی و هنری و ترویج و تعمیق فرهنگ دینی اهتمام شده است.
محمودیفر شناسایی و حمایت از استعدادها و ایدههای ارزشمند فرهنگی، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، کمک به حفظ بنیاد خانواده و فرهنگسازی الگوی مصرفی و استفاده از کالاها و تولیدات داخلی را از دیگر برنامههای سال 94 دانست.
وی تاکید کرد: اگرچه فرهنگ و مراکز فرهنگی مبانی و مراکزی هستند که تولیدات اقتصادی نداشته و در واقع مصرفکننده بخشی از اعتبارات هستند، اما در واقع این مقوله در درازمدت یک سرمایه بزرگ است و توجه به آن میتواند خنثیکننده بسیاری از کجاندیشیها و برآورنده آرزوهای بلند و شناخت اصالتها و استقلال کشور باشد.
وی گفت: اداره فرهنگ و ارشاداسلامی کوشید با تمام کمبودها مجموعهای از برنامههای فرهنگی و هنری را اجرا و تاحدودی به هدفهای خود نایل آمد، هرچند با وضعیت مطلوب فاصله زیاد داریم و بازتاب فعالیتها نباید ما را قانع کند بلکه باید عزم عظیمی را جزم کرده و با بهرهمندی از تمام ظرفیتها افقی روشن و امیدوارکننده را رقم زده است.
رئیس ارشاد ساوه در ادامه با اشاره به اولویتهای سال 95 نیز گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر انجام وظایف سازمانی تلاش میکند با تمرکز بر سه وظیفه راهبردی حمایت، هدایت و نظارت و در پرهیز از دخالت در اجرا و تصدیگری مستقیم و با استواری برنامههای ارائه شده بر آسیبشناسی وضعیت موجود اطلاعات و تجربیات گذشته و ارزیابی واقعبینانه نیازها و توانمندیها چشم انداز سال آینده را ترسیم کند.
وی افزود: ارائه برنامه و تقویم اجرای فعالیتها و اجرای برنامه و اعمال هزینهها از سوی انجمنهای فرهنگی و هنری در راستای سیاست انجمن محوری، اصلاح، تصویب و تدوین، حمایت و هدایت و کارشناسی برنامههای ارائه شده انجمنها در راستای سیاستهای کارشناسیمداری همراه با نظارت و ارزشیابی در طول اجرای برنامهها از دیگر اولویت هاست.
به گفته وی، بنابراین در سال جاری 65 مورد برنامه در عرصههای مختلف پیشبینی شده که در این خصوص توجه ویژهای به مناطق محروم بویژه روستاها از طریق کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شده است.
محمودیفر 10 اولویت این اداره را شامل همایش تئاتر خیابانی با موضوع امربه معروف و عفاف و حجاب، همایش تجلیل از فعالان عرصه فرهنگ و هنر، جشنواره موسیقی حماسه ماندگار، همايش شعر عاشورايي، دومین سوگواره تعزیه، جشنواره فیلم کوتاه 100 ثانیهای، همايش تئاتر دفاع مقدس، تجليل از مفاخر شهرستان، همایش تجسمي فجر و همايش ادبي عطر ياس عنوان کرد.