دکتر کامران جوادی شهردار ساوه در جلسه کمیته اجرایی پیشگیری از وقوع جرم شهرداری ساوه در جمع معاونین و مدیران این مجموعه ضمن تقدیر از تلاش های انجام شده در جهت کنترل ساخت و سازهای غیر مجاز در شهر، بیان داشت: باید تلاش کنیم تا ساخت سازهای غیر قانونی را به صفر برسانیم چراکه پیامد های هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز در آینده متوجه خود شهروندان می شود.
وی ادامه داد: ساخت و سازهای غیر مجاز به ویژه در حاشیه شهر علاوه بر عدم استحکام مناسب موجب رشد نامتعارف شهر می شود و به همین دلیل با کسب درآمد های ناپایداری که از محل جرائم این گونه ساخت سازها حاصل می شود، موافق نیستیم و معتقدیم که تامین نیاز مردم به مسکن باید در مسیر درست و قانونی هدایت شود.
دکتر جوادی با بیان این که جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، تنها با نظارت مستمر دستگاههای اجرایی محقق میشود ، تاکید کرد: مسئولان ذیربط باید با نظارت مستقیم و دقیق خود و اتخاذ تصمیمات مفید و اساسی را در راستای این مهم تمام تلاش و اهتمام خود را به کار گیرند.
وی گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز پرحاشیهترین موضوع شهرسازی در حومه شهرها است چون این گونه ساخت و سازها ضمن آسیب جدی به سیما و مبلمان شهری و شهرسازی در هر منطقه، مشکلاتی هم برای صاحبان بنا و هم برای اهالی آن منطقه در پی دارد.
شهردار ساوه عنوان داشت: طبق قوانین شهرسازی، مالکان اینگونه ساختمانها از نعمت الهی و تأسیسات و خدمات شهری از جمله گاز، برق، آب، آسفالت و... بیبهره خواهند بود و این مشکلات زندگی روزمره و عادی آنها را با مشکلات متفاوت و عدیده روبهرو خواهد کرد.
وی ابراز داشت: از دیگر آثار زیانبار و مهم ساخت و سازهای غیرمجاز احداث غیراصولی بناهایی است که جان مردم را در معرض خطر جدی قرار میدهد و همچنین اغلب ساخت و سازهای غیرمجاز که بر روی اراضی قولنامهای و فاقد کاربری مسکونی انجام میشود که این مشکلات صاحبان این گونه املاک را دوچندان میکند.
دکتر جوادی افزود: هر چند شهرداری تمام تلاش خود را برای مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر به کار گرفته، اما اجرای بهینه این طرح به همکاری همهجانبه مردم و اطلاعرسانی به موقع آنان و نیز سایر دستگاههای اجرایی مرتبط نیاز دارد.
وی به شهروندان توصیه کرد قبل از خرید زمین در سطح شهر وضعیت کاربری آن را از شهرداری استعلام کنند تا در آینده برای ساخت با مشکل مواجه نشوند.
مهندس سید "مهدی حسینی" معاونت شهرسازی و معماری نیز در این جلسه بیان داشت: ساخت سازهای غیرمجاز به دلیل مهاجرپذیری ساوه در سالهای گذشته تا حد زیادی به ویژه در حاشیه شهر صورت گرفت که نتیجه آن تشکیل 22 منطقه حاشیه نشین بوده است.
وی ادامه داد: به همت دکتر جوادی و توجه ویژه به قانون در سال 92 با تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان، گام های بلندی برای رفع این معضل برداشته شد و با فعالیت های انجام شده طی این مدت، شهرداری تا حدی مدیریت خود را در شهر به اثبات رساند و اکنون می توانیم مدعی باشیم که ساخت و سازها در کنترل شهرداری است.
مهندس حسینی علت موفقیت در این زمینه را توجه و اجرای قانوان دانست و افزود: ما همچنین ضمن اعمال قانون به فکر راهکارهایی مانند کاهش حد نصاب در کمیسیون ماده 5 برای تامین مسکن مورد نیاز مردم هستیم.