معاون خدمات شهری شهرداری ساوه گفت: بیش از 97 درصد از پارکها و فضای سبز ساوه با آب غیر شرب آبیاری میشود.
مصطفی احمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- وابستگی فضای سبز و پارکهای این شهر به آب شرب را کمتر از سه درصد بیان کرد و افزود: این اقدام در پی محدودیت منابع آبی و در راستای جداسازی آب خام و آب شهری در فضاهای سبز و افزایش شبکههای آب خام انجام شده است.
وی افزود: اخیرا نیز در پارکهای شهید صفاپور، گلستان و میدان شهریار جمعا به طول 500 متر این اقدام صورت گرفت که باعث خارج شدن دو انشعاب آب شهری از مدار شد .
وی استفاده بهینه از منابع آبی در دسترس متناسب با ویژگیهای فضای سبز در هر منطقه را از مولفههای توسعه فضای سبز شهری دانست و افزود: دستیابی پایدار به آب مورد نیاز فضای سبز از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.
به گفته وی، کاهش هزینه آببها، مهار آلودگی خاکهای تحت اختیار، توسعه فضاهای مورد نیاز در نقاط مختلف شهر از دیگر مزایایی است که در جداسازی آب خام و آب شرب شهری در فضای سبز به اجرا درمیآید.
معاون خدمات شهری شهرداری ساوه در ادامه با تاکید بر اهمیت بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری در عرصههای سبز شهری اظهار کرد: در شهرهایی نظیر ساوه که در مناطق خشک و نیمهخشک واقع شدهاند و بعضا در پارهای اوقات شبانهروز با کمآبی و قطع آب مواجه هستند، آبیاری آب شرب و بیرویه فضاهای سبز صحیح نیست.
وی تصریح کرد: استفاده از روشهای آبیاری نوین مانند تحت فشار، مخفی شونده، خودکار و هوشمند سبب پخش یکنواخت آب و کاهش مصرف آن میشود.
احمدی خاطر نشان کرد: با توجه به تجدیدناپذیر بودن منابع آبي، جداسازی آب شرب و آب خام در شبکه آبیاری فضای سبز شهری در ساوه در دستور كار قرار گرفته است تا با جداسازی و استفاده از روشهای جدید در آبیاری بتوان اقدامات موثری در جهت توسعه فضاهای سبز شهری انجام داد.