معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه از پیادهراه به عنوان شاخصه اصلی ارتقای کیفیت شهری یاد کرد.
"مصطفی احمدی" با اشاره به اهمیت پیادهروها و پیادهروی در زندگی شهری بیان کرد: امروزه پیادهروی ایمنترین و مفیدترین نوع حمل و نقل شهری است و در چند دهه گذشته با گسترش خودرو و تمرکز جمعیت در شهرها نقش پیادهروی در حملونقل کمرنگ شده است، امروزه برخلاف اوایل قرن بیستم مسیرها و محدودههای پیاده به عرصه و جایگاهی برای تعامل اجتماعی بدل گشته است و در طراحیهای شهری سوارهرو را طوری طراحی میکنند که به نفع حرکت پیاده باشد .
وی ادامه داد: اعتقاد مجموعه مدیریت شهری بر این است که ساوه باید به سمتوسویی حرکت کند که مرکز شهر از حالت اتومبیلمحور به یک مکان شهروندمدار تبدیل شود، چون زمانی شهروندان با طیب خاطر و با آرامش از لحظات با هم بودن و از زندگی شهری لذت میبرند که امکان حرکت پیاده در شهر وجود داشته باشد.
احمدی تصریح کرد: مناسبسازی فضاهای شهری بویژه پیادهرو یکی از مباحث اساسی است که از جهات مختلف اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی در زندگی شهروندان تاثیر عمده و نقش برجستهای دارد، چراکه پیادهروها با ایجاد فضایی راحت و ایمن جهت برقراری تعاملات اجتماعی و حضور همه شهروندان و مشارکت آنان در زندگی جمعی کمک میکنند تا شهروند با شهر خود ارتباط برقرار کرده و زندگی شهری برای او معنا پیدا کند.
وی گفت: بر اساس اصول شهرسازی و معماری نیز باید پیوند مناسبی بین شبکه سواره و پیاده در شهرها وجود داشته باشد و در این زمینه استانداردها و ضوابط مشخصی وجود دارد، اما متاسفانه بسیاری از پیادهروهای شهرهای ما ویژگیهای یک پیادهروی استاندارد را ندارند و نه تنها فضای پیشبینی شده برای عبور عابران با حجم تردد آنها تناسب ندارد، بلکه به سبب وجود موانع بسیار در این مسیر، شرایط پیادهروی در آنها مناسب نیست و همین مشکلات موجب میشود برخی شهروندان گاه تردد در حاشیه خیابان را به حرکت در مسیر پیادهرو ترجیح دهند، حتی اگر این کار با خطرات بسیاری برای آنها همراه باشد.
وی تاکید کرد: متاسفانه شهر ساوه نیز با توجه به وجود بافت قدیمی برخی خیابانهای شهر از پیادهروهای استاندارد و علمی برخوردار نیست، لذا توجه به بهسازی و استانداردسازی پیادهروهای سطح شهر در اولویت برنامههای مدیریت شهری ساوه قرار گرفته و با واگذاری این مسئولیت به معاونت خدمات شهری در سالجاری نهضت پیادهروسازی و استانداردسازی در شهر شکل گرفت.
وی در خصوص آغاز نهضت پیادهروسازی و استانداردسازی پیادهروهای سطح شهر اظهار کرد: علاوه بر ایجاد قابلیت پیادهروی مطمئن و برقراری تعاملات مثبت بین شهروندان با پیادهروهای استاندارد، تامین امنیت شهروندان هنگام عبور و مرور از معابر نیز یکی از مهمترین وظایف شهرداریهاست به همین دلیل بازسازی و ساخت پیادهروها از جمله فعالیتهای مستمر در دستور کار معاونت خدمات شهری در سال جاری قرار گرفت.
به گفته احمدی از هشت ماهه نخست امسال افزون بر 14 هزار متر مربع کفپوش و پیادهروسازی و هزار و 350 متر جدولگذاری در خیابانهای شریعتی، ولیعصر(عج)، سوم شعبان، فرودسی، طالقانی، بلوار شهید بهشتی، مالک اشتر، شهرک فجر، تعاون و کارگر انجام شده و این نهصت همچنان در دیگر پیادهروهای سطح شهر ادامه دارد.
وی یادآور شد: همچنین در این مدت بیش از 20 هزار مترمربع کف در بوستانهای همدلی، شکوفه، مهربانی، نیکوکاران، خانواده، بوستان آزادی 29 و میدان شکوفه این شهر انجام شده است.
معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه افزود: خوشبختانه امروز شاهدیم گروههای منظم و منسجم شهروندی با پیادهروی در سطح شهر شور و شوق خاصی به شهر بخشیدهاند و امیدواریم که شهروندان در مسیر کار، تفریح، مدرسه و یا رفتن به خرید نیز از اتومبیل کمتر استفاده کرده و پیادهروی کنند.
احمدی از شهروندان درخواست کرد که اگر طرح یا برنامهای برای رونق پیادهراه در سطح شهر دارند، به شهرداری ارائه دهند تا اقدام لازم به عمل آید چون در طراحی مناطق شهری باید در آینده مناطق و یا معابر و محلهای خاصی در نظر گرفته شود که در آن صرفاً عابر پیاده مورد توجه قرار گیرد و وسایل نقلیه حق عبور نداشته باشد .
به گفته وی، احداث پیاده راه حضرت امام (ره) در مرکز شهر ساوه نیز با توجه به از دست رفتن کارکرد ترافیکی این خیابان با هدف تقویت حرکت پیاده شهروندان به سمت و سوی مرکز شهر برای تفریح یا خرید پیش بینی شده تا در آن بستر تعامل شهرودان توسعه یابد و ساعاتی که شهروندان در آن قدم میزنند احساس آرامش کنند و بدور از هر گونه خطر، هیچ صدای ناهنجار وسیله نقلیه آنها را آزار ندهد.