جمعه 9 آذر 1403 | Friday 29 November 2024

تمامی اخبار

کارشناس مشاوره مدیریت آموزش و پرورش ساوه به بیان برخی راهکارهای کاهش اضطراب امتحان پرداخت.

 

"محمد راد" افزود: دلهره آزمون، احساس نگرانی یا اضطرابی است که دانشجویان یا دانش آموزان هنگام اجرای آزمون تجربه می‌کنند.

وی بیان کرد: برای کاهش دلشوره به خود یادآوری کنید که پیش از آزمون درس را به خوبی خوانده و یاد گرفته‌اید و آمادگی کامل جهت حضور در جلسه امتحان را دارید.

وی ادامه داد: خواب به اندازه پیش از آزمون و حاضر شدن در جلسه بدون عجله و شتاب‌زدگی اهمیت دارد و در شرایط خستگی نمی‌توانید آزمون را به خوبی به پایان برسانید.

راد گفت: به دانش‌آموزانی که با دلهره از این درس و آن درس می‌پرسند یا درس‌ها را دوره می‌کنند، توجه نکنید زیرا انرژی منفی آنها می‌تواند باعث از دست رفتن تمرکز شما شود .

وی با بیان اینکه اگر دلهره زیاد دارید قبل از شروع آزمون مطالعه را کنار بگذارید و استراحت کنید، اضافه کرد: اگر در حین آزمون هیجان‌زده شدید به خاطر بیاورید که این هیجان طبیعی است و می‌تواند همانند هیجانی که قهرمانان ورزشی را یاری می کند، به شما کمک کند.

وی با بیان اینکه در فصل امتحان بدن خود را آرام کنید و عضلات صورت خود را رها کنید و احساس کنید در درون می‌خندید، گفت: نفس بسیار عمیق بکشید(از طریق بینی) چنان عمیق که گمان کنید هوا به پاهای شما رسیده است. سپس هنگامی که در درون می‌خندید خیلی آرام هوای داخل شش‌های خود را از طریق دهان بیرون دهید.

به گفته وی، اگر با این راهکارها نتوانستید خود را آرام کرده و بر اضطراب چیره شوید، حتما با مشاور صحبت کنید و از او کمک بخواهید. همیشه در همه حال یاد خداوند آرامش‌بخش دل‌هاست .

این کارشناس آموزش و پرورش با تاکید بر گوش دادن به گفته‌های معلمان و استادان در سر کلاس اظهار کرد: به دقت گوش دادن به همه گفته‌ها و توضیحات معلمان در روزهای آزمون بسیار ضروری است. پیش از آزمون معلمان درباره اشکال‌های احتمالی توضیح می‌دهند.

وی گفت: همچنین وقتی جلسه آزمون خلوت می‌شود احتمالا معلمان توجه بیشتری به سوالات می‌کنند اگر شما پیش از پایان مهلت زمانی آزمون برگه را تحویل بدهید شاید نکته‌هایی را که در این شرایط گفته می‌شود از دست بدهید.

وی با تاکید بر برنامه‌ریزی زمانی برای امتحان دادن اظهار کرد: در بیشتر موارد مدت زمان پاسخ دادن به پرسش‌ها محدود است، باید زمان خود را بر پایه پاسخی که به پرسش‌ها می‌دهید تنظیم کنید به این منظور می‌توانید از خود چند سوال بپرسید. اینکه به چند سوال باید پاسخ دهیم؟ هر سوال چند نمره دارد؟ برای پاسخ دادن به سوالات چه اندازه زمان داریم؟

راد افزود: هر 10 دقیقه یکبار به ساعت نگاه کنید تا ببینید روند پاسخگویی‌تان با برنامه زمانبندی پیش می‌رود. در دو دقیقه آخر فکری به حال سوالات باقیمانده بکنید. در این صورت هنگام اتمام وقت آزمون دست کم به همه پرسش‌هایی که پاسخ آنها را می دانستید پاسخ داده‌اید. می‌توانید برای پاسخ به پرسش‌های دشوار در ساعات پایانی آزمون بیشتر فکر کنید. این امکان وجود دارد پاسخ چند سوال دشوار را از پرسش‌های درست و نادرست یا چند گزینه‌ای که با یکدیگر پیوند دارند، پیدا کنید یا مطلب برای شما یادآوری شود .

وی با بیان اینکه پاسخ ها را روشن و واضح بنویسید، ادامه داد: رعایت حال معلمان را بکنید و در نوشتن به صورت خوش خط بنویسید. به همه پرسش‌ها پاسخ دهید مگر به شما گفته باشند که به همه پرسش‌ها پاسخ ندهید. پاسخ‌های خود را مجددا بازبینی کنید. پیش از تحویل برگه یک بار پاسخ را بخوانید، اگر مطمئن شدید پاسخ غلط است آن را اصلاح کنید.

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه سایر آزمون‌دهنده‌ها را نادیده بگیرید، گفت: افرادی که ورقه خود را زودتر تحویل می‌دهند، شما را نگران نکنند. خیلی‌ها به خاطر آنکه جواب پرسش‌ها را نمی دانند سریع تحویل می‌دهند .

به جای تمرکز روی افراد دیگر همه حواس خود را به پاسخ‌گویی درست پرسش‌ها متمرکز کنید. اگر به کسی اجازه بدهید پاسخ‌های شما را نگاه کند خودتان هم به تقلب متهم خواهید شد، اگر دانش‌آموزی آمادگی کافی ندارد این مشکل خودش است. از پاسخ‌های غلط درس بگیرید.

وی بیان کرد: اگر پس از اعلام نتیجه امتحان، برگه امتحان را به شما برگرداندند آن را به دقت بررسی کنید تا اشتباه‌های خود را تحلیل کنید شاید زمان‌بندی را خوب انجام نداده‌اید یا یادداشت‌های کلاسی را بازخوانی نکرده‌اید. سعی کنید درباره پاسخ‌های نادرست با معلمان دیگر دانش‌آموزان گفت‌وگو کنید تمام تلاش خود را بکنید نقاط ضعف خود را جبران و عملکرد خود را در آزمون بعدی بهبود بخشید.     

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group