رئیس شورای اسلامی شهر ساوه گفت: روند خدمترسانی به حاشیه شهر ساوه تسریع مییابد و گره کور خدمات به این نقاط باز خواهد شد.
"هاشم زال" در جریان بازدید از عملیات گازرسانی به منطقه عباسآباد ساوه، از آغاز عملیات خدماترسانی به این منطقه از شهر خبر داد و افزود: منطقه عباسآباد یکی از نقاط حاشیهنشین شهر ساوه است که سابقه سکونت برخی واحدهای مسکونی آن به حدود 20 سال میرسد.
وی با بیان اینکه خارج بودن از محدوده شهری و کاربری غیرمسکونی مهمترین موانع در بحث خدمترسانی به این منطقه بوده است، ادامه داد: در ضمن برخی از این ساخت و سازهای غیرمجاز منطقه عباسآباد نیز در اراضی ملی واقع شده که این ساخت و سازها مشمول خدمات نخواهند شد.
وی گفت: مهمترین نیاز ساکنان این منطقه بهرهمندی از گاز شهری بود که هماینک عملیات گازرسانی به این منطقه آغاز شده و تمامی منازل مسکونی که خارج از اراضی ملی واقع شدهاند، از نعمت گاز بهرهمند خواهند شد، سپس سایر خدمات به این منطقه ارائه میشود.
زال با اشاره به اینکه اغلب ساکنان این منطقه و سایر مناطق حاشیهنشین ساوه اقشار ضعیف و کم درآمد هستند، افزود: علیرغم بسیاری مخالفتها از سوی برخی دستگاهها، شورای اسلامی شهر ساوه با همدلی، اتحاد و تلاش در کمیسیون ماده پنج استان و جلسات متعدد از خدماترسانی به مردم محروم این منطقه حمایت کرد، اما اکنون نیز بر جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز جدید تاکید داریم.
وی اظهار کرد: حاشیهنشینی و مشکلات آن، بخصوص در کشورهای در حال توسعه، برای مدیران شهری یک معضل بزرگ شهری محسوب میشود و ضرورت پرداختن به این موضوع از آنجاست که این پدیده در عین حال که نتیجه و حاصل معضلات اجتماعی و خصوصا اقتصادی است، گاه موجب بروز مشکلات دیگری همچون بزهکاری میشود.
رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای شهر ساوه نیز در این بازدید با بیان اینکه تمام نقاط شهر باید از خدمات مورد نیاز شهری بهرهمند شوند، گفت: یکی از اولویت های شورای اسلامی شهر ساوه توجه به مناطق محروم است چون هم اینک برخی از مناطق در شهر از بعضی از خدمات محروم هستند، لذا باید برنامهریزیها به گونهای باشد که مردم در تمامی مناطق از خدمات یکسانی بهرهمند شوند.
محمود نجفی با تأکید بر اینکه تاکنون اقدامات بسیار خوبی در حوزه مدیریت شهری در زمینه خدمات رسانی به مناطق مختلف شهر انجام شده است، افزود: البته نباید به این میزان خدمات اکتفا کرد و در این راستا شورای شهر نیز با تمامی توان جهت تسریع در اجرای پروژههای خدماتی شهرداری را در مناطق محروم حمایت میکند.
وی ادامه داد: یکی از معضلات بزرگ مدیریت شهری ساوه، رشد حاشیه نشینی و ایجاد امکانات برای خانوادههای ساکن در مناطق حاشیه نشین است چون توسعه شهر نشینی در تمام مناطق کشور روند مشخصی دارد، اما این امر در ساوه طی چند سال گذشته رشد قابل توجهی داشته بطوری که ساوه را با 24 منطقه حاشیه نشین مواجه کرده است.
وی افزود: مهاجرت بالا به شهر ساوه طی سال های اخیر علاوه بر این که سرعت رشد شهرنشینی را به میزان قابل توجهی بالا برده، حاشیه نشینی در این شهر را نیز افزایش داده است و حاشیه نشینان با از بین بردن بافتهای کشاورزی و ضایع کردن اراضی و باغات سنتی اطراف شهر آسیبهای جدی به این شهر وارد کردهاند.
رئیس کمیسیون نظارت و بازرسی شورای اسلامی شهر ساوه تصریح کرد: علاوه بر این، حاشیه نشینی باعث نازیبایی سیمای شهر ساوه شده است و این قبیل ساخت و سازها در مقابل بلایای طبیعی و غیر طبیعی مقاوم نبوده و همواره در معرض خطر هستند، خدمات رسانی و ایجاد امکانات برای آنها نیز معضلی بوده که مدیریت شهری ساوه با آن مواجه است.
وی گفت: خدمات رسانی شهری به 24 منطقه حاشیه نشین یک شهر نیازمند اعتبارات بسیار زیاد است و هم اینک بخشی عمده ای از توان مدیریت شهری ساوه در این زمینه صرف شده است، اما حاشیه نشینان از یک سو جزو شهروندان ساوه محسوب میشوند که به طور طبیعی باید از برخی امکانات بهرهمند شوند و از سویی دیگر اختصاص امکانات از سوی مدیریت شهری به این مناطق با هزینه های زیاد همراه بوده و گاه باعث رشد سریعتر این مناطق میشود.
به گفته وی، با تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان و با تلاش حجت الاسلام چراغی رییس دادگستری ساوه اقدامات خوبی در زمینه کنترل ساخت و سازهای غیر مجاز در ساوه انجام شده است و شورای اسلامی شهر تلاش دارد تا ساخت سازها را با راهکارهایی مانند کاهش حد نصاب به سمت قانونی شدن پیش ببرد.