مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید بیش از یک میلیون تن انار کیفی در رتبه نخست تولیدکنندگان این محصول در جهان قرار دارد.
ابوالقاسم حسن پور روزیکشنبه در حاشیه بازدید از باغات انار و سردخانه سه هزار تنی شهرستان ساوه افزود: طبق آمارها، هند با 900 هزار تن تولید انار، چین با 300 هزار تن، ترکیه 220 هزار تن و آمریکا با 210 هزار تن انار به ترتیب در رتبه های دوم، سوم، چهارم و پنجم جهان قرار دارند.
وی اضافه کرد: انار، میوه بومی ایران است که در محدوده کویر مرکزی (دشت کویر و کویر لوت) تولید می شود؛ بنابراین در همه استان های کشور که در حاشیه کویر مرکزی قرار دارند، کشت انار از گذشته رونق داشته و سطح زیرکشت، تنوع ارقام، میزان رشد و باردهی درخت و کیفیت محصول آن قابل توجه است.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: امسال بیش از یک میلیون تن انار در سطح بیش از 68 هزار هکتار در کشور تولید شده که نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد را نشان می دهد.
به گفته حسن پور، سال گذشته 990 هزار تن انار در کشور تولید شده بود و پیش بینی می شود امسال 200 هزار تن انار و فرآورده های آن صادر شود.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، مهم ترین بازارهای هدف صادرات انار از ایران را عراق، روسیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، هلند، آلمان، سوئد، کویت، فرانسه و سوئیس عنوان کرد.
حسن پور اظهار کرد: مهم ترین ارقام تجاری انار ایرانی که بیش از 90 درصد آن صادر می شود شامل ارقام ملس ساوه، شیشه کف فردوس، خزر بردسکن، رباب نی ریز، نادری بادرود، ملس یزدی، قجاق قم، اردستانی مه ولات و وجستانی و از مهم ترین ویژگی این ارقام را پوست قرمز و نسبتا ضخیم، دانه قرمز و مزه ملس تا شیرین است.
وی، برنامه اصلاح و احیای باغات انار را تهیه نهال سالم، اصیل و استاندارد، برنامه کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز، تغذیه (انواع کود)، برنامه سلامت محصول، توسعه فعالیت های آب و خاک، تجارت محصول و مکانیزاسیون بیان کرد.
حسن پور ادامه داد: محصول انار با تهدیداتی همچون سرمازدگی، شیوع آفات و بیماری گرم گلوگاه و بروز عوارض فیزیولوژیکی نظیر آفات سوختگی، ترکیدگی انار و سفیدشدن دانه انار مواجه است