معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: ساوه از شهرهای تاریخی و شناخته شده کشور و دارای موقعیت مهم و استراتژیک است که به دلیل واقع شدن در شریانهای اصلی کشور در گذشته دور محل عبور کاروانها بوده و وجود کاروانسراهای مختلف در این منطقه گواه بر این امر است.
"عزیز فیلی" در دیدار با رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار ساوه اظهار کرد: شهر ساوه دارای هویت فرهنگی و تاریخی ویژه ای در استان مرکزی است و اولویت مسئولان این شهرستان باید حفظ این هویت تاریخی و فرهنگی باشد، چراکه اگر میخواهیم ساوه را برای نسلهای آینده به درستی حفظ کنیم، باید به خوبی از این میراث گرانبها محافظت شود.
وی بیان کرد: در ساوه اماکن تاریخی زیادی مانند بازار این شهر وجود دارد که به دلیل کم توجهی در حال تخریب هستند و لازم است تا ضمن انجام مطالعات لازم با حفظ هویت تاریخی آنها، این اماکن را با تغییر کاربری به کاربریهای مختلف گردشگری، خدماتی و اماکن سنتی تبدیل کرده و با استفاده از توان بخش خصوصی مورد احیا قرار گیرند، همچنان که این اتفاق در برخی شهرهای تاریخی کشور افتاده است.
وی تصریح کرد: احیای بافت تاریخی و جذابیتهای شهری موجب علاقمندی شهروندان و حتی موجب بازگشت افرادی خواهد شد که از ساوه به دیگر شهرهای کشور مانند تهران یا خارج از کشور مهاجرت کردهاند، که تحقق این امر نیازمند استفاده مناسب از این ظرفیتهای تاریخی است و معاونت عمرانی استانداری نیز در این زمینه آماده هرگونه همکاری است.
وی با بیان اینکه احیای بناها و بافت تاریخی ساوه با همت میراث فرهنگی و همکاری دیگر دستگاه ها مرتبط میتواند در این شهر تحول ایجاد کند، گفت: ساوه در بحث معابر در اطراف شهر دارای ورودی و خروجی های مناسبی است، اما معابر داخل و مرکز شهر نیازمند ساماندهی است که قطعا مدیریت شهری برای انجام این مهم مطالعات لازم را انجام داده تا مرکز شهر ضمن برخورداری از نشاط و تحرک لازم از هر گونه ترافیک و آلودگی در امان باشد.
وی افزود: همچنین باید به زمینها و اماکن خالی در مرکز شهر توجه شود تا بیش از حد شاهد رشد افقی شهر در حاشیهها نباشیم، چرا که این امر با مشکلات زیادی مانند تامین زیرساختها و ارائه خدمات شهری همراه است، لذا باید ضمن حفظ هویت تاریخی شهر از فضاهای خالی شهری برای تامین مسکن مورد نیاز مردم استفاده شود.
وی افزایش سطح کیفیت خدمات اتوبوسرانی و تاکسی را نیز مهم ارزیابی کرد و افزود: خدمات این ناوگان باید متناسب با نیاز شهروندان و افزایش سطح کیفیت خدماتدهی همراه باشد چون اگر مردم احساس کنند که خدمات ارائه شده در حد مطلوبی است ترجیح میدهند به میزان کمتری از خودروی شخصی برای سفرهای درون شهری استفاده کنند.
وی همچنین به اهمیت فضای سبز در ساوه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این شهر در منطقه خشک و نیمهخشک واقع شده ایجاد فضای سبز مناسب در آن امری ضروری است، چراکه فضای سبز مناسب میتواند ساوه را در مقابل بادها، خشکی، ریزگردها و آلودگیهای صنعتی حفاظت کند، لذا باید با توجه به محدودیت منابع آبی این شهر در راستای استفاده بهینه از منابع آب در این زمینه برنامهریزی شود و تاکنون نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی به نقش شهرداریها در ارتقای رضایتمندی مردم اشاره کرد و افزود: شهرداریها نقش موثری در تامین تمامی نیازهای خدماتی، عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و ... و ارائه خدمات به شهروندان دارند و قطعا یکی از موسسات و نهادهای نزدیک به مردم هستند که در همه زمینه ها ارتباط مستقیم با مردم داشته و نقش آنها در این زمینه غیر قابل انکار است.
وی ادامه داد: شهرداریها به دلیل اینکه منابع مالی ثابت ندارند و در قوانین و مقررات کشور، درآمد ثابت برای آنها پیش بینی نشده است، باید جهت ایجاد منابع ثابت و مستمر با جذب سرمایه گذاری تلاش کنند تا وابسته به قوانین بودجه نباشند، چرا که این امر موجب خواهد شد ارائه خدمات به مردم دستخوش تغییر و تحول شود.
وی افزود: گزارش ها و بررسیهای انجام شده در خصوص مدیریت شهری ساوه حاکی از آن است که اتفاقات خوبی در این شهر افتاده یا در حال اجراست و از این بابت بسیار خوشحالیم، همچنین بین شورای اسلامی شهر و شهرداری تعامل خوب و کمنظیری وجود دارد که این تعامل موجب بروز این اتفاقات خوب شده است.